Mensen zien er vaak stralender en gezonder uit als ze een kleurtje hebben. Hoewel een gebruinde huid er prachtig uitziet, kunnen de UV-stralen wel schadelijk zijn voor je huid. Een zelfbruiner is dan een geweldige oplossing. Je kunt je huid een gloed geven, terwijl je ook kleine onvolkomenheden verbergt en zelfs cellulitis minder zichtbaar maakt. Het is ook belangrijk dat je producten koopt van hoge kwaliteit. Een van de leiders in de zelfbruiner branche, zijn MineTan producten, speciaal ontworpen om goede resultaten te leveren. Het gehele assortiment MineTan producten bevat ingrediënten van hoge kwaliteit die veganistisch en PETA-vriendelijk zijn.

Helaas is het bereiken van een natuurlijk ogende tint zonder strepen of vlekken met het gebruik van zelfbruiner niet zo eenvoudig als het lijkt. Bereid met de volgende tips je huid voor op die perfecte tint.

1. Scrubben

Verwijder dode huidcellen van je lichaam en je gezicht door je huid onder de douche met een washandje te scrubben. Gebruik dan daarna een scrubmiddel, die je op een droge huid aanbrengt. Begin een paar dagen voordat je de zelfbruiner gaat toepassen met deze scrubbehandeling en herhaal dit elke dag totdat je de zelfbruiner aanbrengt.

2. Scheer je de dag voor het aanbrengen

Scheer je niet net voordat je de zelfbruiner aanbrengt. Dit voorkomt dat kleine druppeltjes zelfbruiner zich ophopen in de poriën (of de follikels, om precies te zijn) waar je de haren hebt geschoren.

Scheer je ook niet net na het aanbrengen van de zelfbruiner, want hierdoor blijft je bruine kleur minder lang aanhouden. In feite is scheren een manier om de buitenste huidlaag te exfoliëren.

3. Gebruik een dag-/nachtcrème

Breng een laag dagcrème, nachtcrème of lotion aan op een drogere huid (na het reinigen) en plekken op de huid waar dode huidcellen zich ophopen (zoals je enkels, je knieën en je ellebogen). Dit voorkomt dat deze delen van je lichaam meer zelfbruiner absorberen dan de rest van het lichaam, wat kan zorgen voor de vorming van vlekken.

4. Bekijk goed waar je moet beginnen en moet eindigen bij het aanbrengen van de zelfbruiner

Denk vooraf aan je kleding en aan je schoenen. Zorg er ook voor dat alle zichtbare delen van de huid gelijkmatig met de zelfbruiner bedekt zijn.

Belangrijke tips voor het aanbrengen van een zelfbruiner

bruine-huid-zonnen

1. Neem voldoende tijd

Soms hebben zelfbruiners meerdere uren nodig om hun uiteindelijke kleur te kunnen bereiken. Neem de tijd om te controleren of je geen gebieden hebt overgeslagen of dat er geen strepen zijn ontstaan. Wacht minimaal 15 minuten voordat je je aankleedt of naar bed gaat om zo vlekken op je kleding of beddengoed te voorkomen.

2. Was elke paar minuten je handen

Als je dat niet doet, kun je eindigen met oranje handpalmen en nagelriemen. Tip: wrijf wat lotion aan de binnenkant van je polsen en handen, omdat deze huid voortdurend in contact komt met de zelfbruiner terwijl je deze aanbrengt. Je kunt natuurlijk ook handschoenen dragen.

3. Creëer een kleur die er natuurlijk uitziet

Bepaalde gebieden van de huid worden bijna nooit blootgesteld aan zonlicht (zoals bijvoorbeeld de binnenkant van je armen). Je kunt dit effect nabootsen door een verdunde laag zelfbruiner op deze gebieden aan te brengen.

Tip: houd in de gaten welke delen het meeste zelfbruiner absorberen. Bij sommige mensen worden de benen het donkerst. Bij anderen kan het juist de hals of het gezicht zijn. Zodra je weet hoe je huid reageert, kun je de manier waarop je de zelfbruiner aanbrengt perfectioneren.

4. Hoe kun je zelfbruiner op je rug aanbrengen?

Vraag iemand om hulp of gebruik een hulpmiddel voor het aanbrengen van de zelfbruiner.

Controleer of je huid ten minste 6 uur na het aanbrengen van de zelfbruiner droog is. Dit helpt je om de bruine kleur langer te kunnen behouden.

Oplossingen voor als er iets verkeerd is gegaan bij het gebruik van zelfbruiner

bruine-benen

Als je het moeilijk vindt om een gelijkmatige kleur rondom je neus, je ogen, je oren, je haarlijn en je lippen te krijgen, breng dan met een wattenstaafje een dun laagje zelfbruiner aan.

Ben je bang dat je zelfbruiner vlekken kan veroorzaken? Probeer dan een zelfbruinend concentraat, dat je kunt toevoegen aan je eigen serum of dag-/nachtcrème. Nog een voordeel: je kunt zo, afhankelijk van het aantal druppels dat je gebruikt, de exacte kleur van je huid nabootsen.

Het creëren van een natuurlijk ogende kleur op je handen kan behoorlijk moeilijk zijn. Breng een zelfbruiner aan als een dag-/nachtcrème en veeg dan je handen voorzichtig af met een vochtig washandje met zeep of gebruik een reinigingsdoekje.

Zorg ervoor dat je ook een nagelborstel of nagellakremover bij de hand hebt om de zelfbruiner van je nagelriemen te kunnen verwijderen. Vergeet ook je tenen niet!

Reinig de huid tussen je vingers voorzichtig met make-up remover om te voorkomen dat de huid daar donkerder wordt.

Als je toch strepen of vlekken hebt gekregen, exfoliëer die stukken huid dan voorzichtig met een vochtig washandje. Je zult de volgende dag dan een gelijkmatigere huid zien.

Exfolianten, retinoïde (zoals retinol) en het gebruik van desinfectiemiddelen op de huid kunnen invloed hebben op hoe lang je kleurtje zal aanhouden. Gebruik ze minder vaak in de dagen nadat je een zelfbruiner hebt gebruikt. Gebruik deze producten in géén geval op dezelfde dag als het gebruik van een zelfbruiner.

Laat een reactie achter