Een stropdas kopen kan gemakkelijk op een mislukking uitlopen, vooral in een geval dat je je niet bewust bent van de eenvoudige basisregels die een “must” zijn bij het kopen van een nieuwe stropdas. Bij HemdVoorHem.nl hebben we voor iedere man de juiste stropdas! De mooiste kleuren, in een effen uitvoering of juist met een ruitje, streepje of dessin; altijd in een uitvoering van 100% zijde voor de fijnste knoop en mooiste kleur. Kies voor een stropdas die ervoor zorgt dat ook je met plezier een stropdas draagt! Hier zijn enkele tips die helpen de juiste das te kiezen:

1. Kies de juiste stof of het materiaal dat bij je past.

Zijden dassen zien er glanzender uit en werken het best als je een das nodig hebt voor avondkleding. Stropdassen van polyester of katoenmix zijn meestal duurzamer en dus bestand tegen herhaaldelijk dragen, zoals naar een alledaagse draagbeurt op kantoor.

2. Zorg dat de lengte van de das goed is.

man-pak-hoed-grijs

Misschien moet je een langere/kortere das kiezen naargelang je lengte, want als je de das eenmaal geknoopt hebt wil je niet dat de uiteinden pas halverwege je hemd komen.

3. Zorg ervoor dat de stropdas niet te breed is.

De beste das is er een waarbij het smalle uiteinde van de das een breedte heeft die iets kleiner is dan de hoogte van je overhemdkraag. Dit is nog een reden waarom het meenemen of beschikbaar hebben van je overhemd handig is bij het uitzoeken van een das. Dit doe je zodat, wanneer je je kraag naar beneden vouwt, je das er niet onderuit piept.

4. Wees je bewust van de eisen die aan de verzorging/het onderhoud van stropdassen gesteld worden.

Het is belangrijk de verzorgingslabels op elke stropdas te lezen, zodat je zou kunnen weten wat er gedaan zal moeten worden om je das er schoon en nieuw te laten uitzien. Sommige materialen vereisen vlek reiniging, chemisch reinigen of zelfs speciaal witwassen.

5. Stropdas moet bij een bepaald pak/jasje passen.

blauw-pak-stropdas-man

Als je een das kiest, moet die natuurlijk bij een bepaald pak/jasje passen. Daarom moet je bij het kopen je pak/jasje meebrengen. Dit is de belangrijkste tip!

6. Wees creatief met de stropdassen die je uitzoekt.

Kiezen voor effen kleuren geeft je meer flexibiliteit om de das met verschillende hemden te combineren. Het kiezen van een das met een patroon of in meerdere kleuren kan een effen pak een knaller van kleur geven en staat mooi tegen een effen wit hemd.

Laat een reactie achter