Na het afronden van je middelbare school is de volgende fase in je leven aangebroken; je gaat studeren. Studeren kan op verschillende plekken in het land, soms dichtbij maar soms ook heel ver weg van je huidige woonplaats. In dit volgende artikel lichten wij de grootste studentensteden van Nederland uit. Ben jij van plan binnenkort te gaan studeren? Lees dan snel verder.

Studeren in Amsterdam

amsterdamse-grachten-boten

In de hoofdstad van ons land vind je veel studenten. Dit komt door het brede aanbod dat Amsterdam te bieden heeft voor studenten. Er zijn ruim 22 hogescholen en 8 universiteiten in de stad. Van pabo tot geneeskunde, je vindt het in Amsterdam. De stad telt dan ook ruim 110.000 studenten, waarvan er ruim 60.000 er ook woonachtig zijn. Amsterdam staat bekend als een dure stad, dat zie je ook terug in het woningaanbod in deze stad. Veel studenten kiezen er daarom voor om buiten Amsterdam te wonen tijdens hun studie.

Studeren in Utrecht

outdoor cafes in both sides of canal

Naast Amsterdam is ook Utrecht een gewilde stad onder studenten. Er zijn tal van hbo opleidingen te volgen aan de Hogeschool Utrecht, maar Utrecht beschikt ook over een universiteit. De Domstad kent een gezellig centrum waar je als student gezellig een hapje of drankje kan doen buiten je studie uren om.

Groningen

white boat on river near buildings during daytime

Groningen is bij uitstek een studentenstad. Er is een hogeschool en een universiteit waar je ruim 70 verschillende opleidingen kan volgen, van Engels tot wiskunde en van fysiotherapie tot cultuur en media. Als student in Groningen is er altijd wel wat te beleven. Het gezellige uitgaanscentrum leent zich er perfect voor om contacten op te doen tijdens je studie.

Rotterdam

rotterdam-erasmus-brug

Voor velen staat Rotterdam niet per se bekend als een studentenstad. Toch zijn er in deze havenstad ruim 72.000 studenten te vinden. Het is een moderne stad met veel nieuwe gebouwen en een modern centrum.

Wat en waar ga jij studeren?

Om er zeker van te zijn dat je de juiste keuze maakt voor je studie, is het aan te raden om verschillende open dagen te bezoeken bij hogescholen en universiteiten. Door deze bezoeken krijg je een goed beeld van de opleiding(en), de verschillende locaties waar de opleiding gegeven wordt, maar ook van de stad. Op die manier krijg je snel een goed beeld van de plek waar jij de komende jaren gaat doorbrengen.

Laat een reactie achter