De McLaren 720S is een van de meest verwachte auto’s van dit jaar en is sinds kort als de nieuwste supercar op de 2017 Geneva Motor Show tentoongesteld. Het is verbazingwekkend om te zien hoe McLaren is ontwikkeld als super, omdat de MP4-12C ook recent gelanceerd is. Het bedrijf heeft een flinke reputatie in een korte tijd opgebouwd in de supercar autobranche. De McLaren 720S is geïntroduceerd als vervanging voor de 650S en is het nieuwe kernmodel van het bedrijf en ook de eerste van de 15 nieuwe McLarens generaties. De helft hiervan zijn dan ook hybriden auto’s.

McLaren beweert dat de tweede generatie van de Super-Serie auto’s 90 procent nieuw is en beschrijft het als lichter, sneller en dynamischer dan zijn voorganger. De 720S heeft een koolstofvezelbuis met aluminium ruiten die de voor- en achtervering dragen. De 720S is uitgerust met McLaren’s nieuwe twin-turbocharged 4.0-liter V8 die 710 pk aankan en de motor van 0 tot 96 kilometer per uur in slechts 2,8 seconden kan aandrijven. Wat het gewicht betreft, is de 720S slechts 1547kg!

De design van de McLaren 720S is echt iets dat opvalt. De aërodynamische elementen van de auto zijn prachtig ingebouwd in de algemene design zonder dat de styling over de top lijkt. In de cabine heeft McLaren het interieur specialer gemaakt door de plastic stukken met metaal te vervangen en de lay-out eenvoudig maar luxueus te houden. Emilio Scervo, hoofd engineer van de 720S, zei: “We hebben ons uiterste best gedaan om de verwachtingen van supercar-eigenaren in alle gebieden te overschrijden, maar we zijn vooral trots op de duurzaamheid. Het is licht, comfortabel en verfijnd.”

In de video hieronder wordt de superauto flink getest op de Duitse autobahn. De teller loopt met gemak op tot 300 kilometer per uur!

Check de Mclaren P1!

Via:Topgear

Laat een reactie achter