Het leven is nog leuker als het vol feestjes zit, dus beknibbel daar niet op maar vier het optimaal! Met de tips in dit blog, een verscheidenheid aan prachtige locaties en geweldige extra opties zoals drankjes en een catering, zijn wij er om je met elk feest, van eenvoudig tot episch, te helpen.

Misschien wel één van de lastigste feestjes om te organiseren, is het surprise party. Elk detail is belangrijk en niet iedereen is klaar voor die uitdaging. Maar als ze effectief worden gepland, kunnen ze één van de meest memorabele manieren zijn om elke gelegenheid te vieren. Dus als je op zoek bent naar een manier om je volgende evenement op te fleuren, bekijk dan deze stapsgewijze handleiding voor het plannen van een episch, stressvrij surprise party.

1. Kies een persoonlijk thema

feest thema

Kies een thema op basis van favoriete films, boeken of tv-programma’s van de eregast. Een thema kan zelfs zo simpel zijn als een kleurenschema, met een paar van hun favoriete tinten! Dit thema of kleurenpalet helpt je bij het bepalen van je keuzes voor de locatie, de uitnodigingen, het serviesgoed, de decoraties, de muziek, het eten en de activiteiten. Doe je onderzoek echter wel grondig, want je zult het feestvarken niet om input kunnen vragen!

2. Boek een verrassende locatie

Omdat je wilt dat het feest een complete verrassing is, kun je het beste een locatie kiezen, die niet per se ‘feest’ schreeuwt. Het is goed om een onconventionele locatie te zoeken, zoals een winkel, een huis, een galerie, een magazijn of zelfs een buitentuin. Op die manier is de kans kleiner, wanneer jouw nietsvermoedende gast arriveert, dat ze jouw plannen doorzien! Zorg er wel voor dat je de verjaardag versiering van te voren kan ophangen.

3. Stuur stiekem uitnodigingen

uitnodiging kaartje2go

Er is niets erger dan een bedorven verrassing, dus houd je uitnodigingen geheim! Verberg jouw ware bedoelingen met codewoorden en zorg ervoor dat al jouw mede-samenzweerders het geheime jargon kennen. Je kunt op Canva je eigen slimme uitnodigingen helemaal zelf ontwerpen en bestellen.

Of, als fysieke uitnodigingen te riskant zijn, stuur ze dan digitaal met e-vites, per e-mail of via een slim vernoemd privé Facebook-evenement. Vermeld de tijd, de datum, de locatie, de dresscode, RSVP-contactgegevens en andere relevante details. Vergeet ten slotte niet om extra duidelijk te maken dat het een surprise feestje is, zodat niemand zich per ongeluk verspreekt!

4. Heb een sterk alibi

Om je feestje tijdens het planningsproces veilig te houden, heb je een excuus nodig om te maskeren waar je ECHT aan werkt. De door jou gekozen locatie kan zelfs onderdeel van jouw alibi worden. Als het bijvoorbeeld een theater of een andere kunstzinnige ruimte is, kun je een opwindend nieuw nepproject bedenken. Misschien wil je ook een nep feestplan hebben, dat totaal anders is dan je eigenlijke plan, vooral als de surprise party voor een verjaardag is. Over het algemeen is het belangrijkste voor het geheim houden van de surprise party ervoor te zorgen dat iedereen op dezelfde pagina staat. Overweeg om in een vroeg stadium een vergadering te organiseren met iedereen, die bij het planningsproces betrokken is en een geheime groepsbijeenkomst te organiseren waarin je alle logistiek kunt bespreken.

5. Voeg een zoete finishing touch toe

Wat je ook viert, geen feest is compleet zonder iets zoets! Als je extra luxe wilt, kun je een dessertbuffet opzetten met een selectie van verschillende kleine hapjes, zoals kleurrijke snoepjes, op maat gemaakte koekjes, macarons, ijsjes, cakejes, whoopie-taarten, petitfours en cupcakes.

Toon al je lekkers met kleurrijke potten, schalen en dienbladen en maak het af met een tafelkleed, spandoeken en bloemstukken, die passen bij je feestthema. Pinterest is een eindeloze inspiratiebron voor een esthetisch verantwoorde desserttafel. Donuts zijn ook een populair, leuk alternatief voor taart!

6. Vraag een catering voor het eten en drinken

drankjes feestje

Laten we eerlijk zijn, de meeste feesten draaien om het eten. Denk dus goed na over jouw hapjes! Bestel bij hun favoriete restaurant of zet een tacobar op. Je kunt ook een privé bartending-service boeken voor de cocktails en/of de mocktails of een koelbox neerzetten met drankjes zoals bruisend water, margarita’s en ouderwetse frisdranken.

7. Zet de muziek wat harder

Elk feest heeft een soundtrack nodig. Huur een DJ in, boek een band of stel eenvoudig een geweldige afspeellijst samen op basis van de favoriete nummers van de eregast.

Time je muziek zodat een gedenkwaardig nummer begint, zodra de eregast binnenkomt en geef iemand de leiding over het vastleggen van hun verbaasde reactie! Hun volgers op social media zullen het aandenken zeker waarderen.

8. Tijd om te versieren

feestje locatie

Herinner je het thema dat je in stap één hebt gekozen? Nu is het tijd om de bijpassende decoraties te vinden! Wees creatief met slingers en confetti, huur thematische rekwisieten, spaar voor unieke stukken, bestel bloemenmuren en neonreclames of houd het simpel met minimalistische ballonnen en bloemstukken voor elke tafel. Op het internet kan je gelukkig genoeg feestversiering vinden.

9. Zoek naar verstopplaatsen

Zorg ervoor dat de locatie genoeg plekken heeft waar de gasten zich kunnen verstoppen voor de grote onthulling. Maak jezelf vertrouwd met de meubelstukken in jouw locatie voordat je deze boekt of huur er, indien nodig, enkele.

10. Verberg je spullen

Vraag een vriend of je al het eten, de decoraties en andere feestartikelen bij hem thuis kunt bewaren om te voorkomen dat de eregast achterdochtig wordt. Dit is een eenvoudige maar belangrijke stap, die jouw verrassing kan maken of breken.

Een surprise party organiseren is lastig, maar zeker niet onmogelijk. Als je deze stappen volgt, zal je epische verrassingsfeestje zonder problemen verlopen – de eregast zal het nooit zien aankomen!

Laat een reactie achter