Zit je in een nieuwe relatie en vraag je je af of je wordt behandeld zoals je echt verdient? Het is een veel voorkomende vraag, want het is maar al te gemakkelijk om respectloos gedrag door de vingers te zien als je in de greep bent van lust, een tikkeltje verliefd bent of het gevoel hebt verliefd te worden. Dit zijn 12 tekenen om erachter te komen of hij respect voor je heeft.

1. Hij vindt het OK om het oneens te zijn.

Zelfs als jullie het niet met elkaar eens zijn over zaken als politiek, probeert hij je niet over te halen of je mening naar beneden te halen. Hij respecteert dat je je eigen mening hebt, ook al is die anders dan de zijne.

2. Jullie hebben samen leuke dates.

“Quality time” is niet alleen maar afspreken of tv kijken. Vooral vroeg in de relatie doet hij moeite.

3. Hij stelt zich voor je open, zelfs als hij niet zeker weet of je het antwoord leuk zult vinden.

Hij deelt zijn onzekerheden en zijn verleden met je, zelfs als hij denkt dat je het zou kunnen afkeuren. Hij verbergt geen enkel aspect van zichzelf voor je, omdat hij weet dat je het zult begrijpen.

4. Hij vraagt altijd om jouw mening.

Hij zoekt actief naar jouw advies, of hij nu solliciteert naar een baan op een andere afdeling op zijn werk of ruzie heeft met een vriend. Hij neemt je advies misschien niet altijd aan, maar je inzicht is belangrijk voor hem.

5. Hij twijfelt niet aan je.

Hij weet dat je een goed gevoel hebt voor de wereld om je heen en hij probeert je niet op andere gedachten te brengen. Hij weet dat de beslissingen die jij neemt de beste voor jou zijn.

6. Hij probeert je leven niet te micro managen.

Hij vertrouwt erop dat je je eigen ding doet. Hij zit je nooit op de huid over het doen van je belastingen of op tijd op je werk komen. Hij vertrouwt erop dat je met je verantwoordelijkheden omgaat.

7. Hij wordt niet jaloers als je zonder hem uitgaat.

Hij controleert niet voortdurend je telefoonberichten. Hij is niet bang dat je iemand anders ontmoet als je uitgaat. Hij heeft vertrouwen in jullie relatie en, nog belangrijker, hij vertrouwt je en respecteert de tijd die je weg doorbrengt.

8. Hij liegt niet tegen je.

Hij voelt niet de behoefte om iets voor je te verbergen. Hij deelt alles met je, zelfs de gênante dingen, zoals blut zijn of beschamend dronken worden. Hij vertelt je zelfs wanneer een ex hem sms’t. Er zijn geen geheimen.

9. Hij is openhartig over waar jullie relatie naartoe gaat.

Hij vertelt je niet dat het nu geen goed moment is om serieus te worden. Hij ontwijkt de kwestie van trouwen of kinderen niet. Het maakt niet uit hoe hij het beantwoordt; hij laat je precies weten wat hij wil met jullie relatie.

10. Hij moedigt je aan om risico’s te nemen.

Hij wil je graag zien slagen, en hij gelooft in je, zelfs als je een baan in een nieuw vakgebied wilt proberen. Hij is er niet bezorgd over dat je risico’s neemt, omdat hij weet dat je jezelf aankunt, zelfs als je faalt.

11. Hij kiest jouw kant.

Soms blindelings, maar hij vertrouwt op de beslissingen die jij hebt genomen en hij zal in een ruzie de kant van jou kiezen. Hij hoort alleen jouw kant van het verhaal, maar hij weet dat het de juiste is.

12. Hij zegt niet op het laatste moment af.

Hij belt je niet booty-calling of zegt plannen op het laatste moment af. Hij dumpt je niet om met vrienden rond te hangen of respecteert je tijd niet. Als hij toch moet afzeggen, verontschuldigt hij zich en het gebeurt zelden. Hij laat je niet in de steek.

Laat een reactie achter