Elke man houdt van een vrouw op de top van haar kunnen, maar als ze je eigen vermogen om te groeien begint te verstikken, kan dat een probleem worden. Herken de 5 grootste tekenen dat je onder de duim zit.

Stemmingswisselingen

koppel-man-vrouw-strand

Helaas voor controlefreaks gaat het leven nooit zoals gepland en daarom worden ze humeurig. Mensen met controleproblemen kunnen hun stemming in een oogwenk veranderen en wat erger is, ze verwachten dat iedereen zich druk maakt en hun leven in de wacht zet tot dat van Miss Perfect is opgelost.

Geen verrassingen

Je denkt misschien dat je meisje georganiseerd is en graag vooruit plant, maar je week tot in de puntjes hebben uitgestippeld is een teken van een controlerende natuur. Voor fouten, verrassingen en spontaniteit is geen plaats en als er iets ongewoons gebeurt, zul je haar vol angst aantreffen.

Door haar voel je je klein

Is ze overdreven kritisch over je kleding, je vrienden of je baan? Heb je het gevoel dat je ernaar moet streven om perfect te zijn in haar nabijheid? Zo ja, dan heb je, mijn vriend, te maken met een controlfreak. Iemand die je voortdurend kleineert, zorgt er uiteindelijk voor dat je je gevoel van waarde verliest.

Geen grijze gebieden

koppel-hand-in-hand-man-vrouw-duinen

Als het om het leven gaat, ziet een controlefreak alleen zwart-wit – er zijn geen grijze gebieden. Hoewel dit in sommige situaties oké is, als het op moraal aankomt, gaan ze op hun hoge paard zitten en blijven daar. Ze zal mensen hard beoordelen en vaker wel dan niet vermijden hen een tweede kans te geven. Als je het verpest, lig je eruit, of moet je duur betalen. Is dat iets waartoe je bereid bent?

De kleine dingen

Dat ze ‘s morgens je kleren klaarlegt of je maaltijd bestelt, lijkt misschien haar manier om voor je te zorgen, maar dat is het niet. Ze zorgt voor zichzelf. Vandaag zijn het misschien je garderobe en maaltijden, maar het kan snel escaleren, en voor je het weet weet je niet meer waar je in investeert of heb je geen inspraak meer in waar je op vakantie gaat.

Laat een reactie achter