Je bent natuurlijk zuinig op je telefoon, daarom kun jij vast en zeker wat met onze 5 tips om je telefoon optimaal te beschermen. Het kan altijd gebeuren dat je je telefoon laat vallen, een paar krassen, misschien wat deukjes, of hij doet het helemaal niet meer. Dit laatste is zeker erg vervelend, daarom kun jij er wel wat aan doen om dat te voorkomen.

Tip 1: Goed telefoonhoesje

Een goed telefoonhoesje is voor ieder toestel belangrijk. Je neemt je telefoon overal mee naar toe, hij zit in je broekzak, ligt op tafel, in de auto, in een tas, hij zal dus tegen een stootje moeten kunnen. Goede bescherming begint dan ook met een goed hoesje, je kunt dan denken aan een hoesje wat zowel de voorkant als de achterkant van je telefoon optimaal zal beschermen. Er zijn dan diverse kleuren en materialen leverbaar, waarbij je dus zelf goed kunt kijken naar wat jij mooi vindt en wat er bij jou past. 

Tip 2: Bescherm het scherm

android-telefoon

Het is belangrijk dat je je scherm goed gaat beschermen, als je je telefoon namelijk laat vallen en hij valt net op het scherm, dan kan dat grote gevolgen hebben. Daarom zijn er goede screenprotectors die voor bescherming zorgen. Je verlengt daarmee de levensduur van je beeldscherm. Je ziet het bijna niet dat je deze over je scherm heen hebt geplakt. Er zijn verschillende soorten waar je uit kunt kiezen, zoals gehad glas of plastic folie. In ieder geval is het een goede beschermlaag en die kun jij zeker niet missen.

Tip 3: Inbraakbeveiliging

Je hebt vaak veel persoonlijke informatie op je toestel staan. Maar hoe kun je dit beveiligen? Je wil namelijk niet dat anderen bij je foto’s, e-mail en contactpersonen kunnen. Zorg er daarom voor dat jij alle software updates op tijd uitvoert, maar zorg ook dat er een wachtwoord op je telefoon zit. Zo kun jij er bij wanneer het nodig is en anderen hebben meer tijd nodig om er in te komen (vaak lukt het ze niet).

Tip 4: Telefoon verzekeren

telefoon instagram

Je hebt een mooie Samsung, en dan heb jij dus ook veel mooie Samsung onderdelen, maar helaas kunnen die ook kapot gaan. Wanneer je telefoon bijvoorbeeld kapot gaat en je hebt geen garantie meer, dan draai je zelf op voor alle kosten. Daarom is het verzekeren van je toestel wel een aanrader. Bekijk dan goed per polis wat er gedekt wordt en welk bedrag dat is.

Tip 5: Diefstal, iets mee doen? 

Slachtoffer van zakkenrollers? Een telefoon is vaak een doelwit en kunnen ze ook weer snel doorverkopen. Ze zijn dan ook erg gewild dus zorg ook dat je je toestel hebt verzekerd. Bewaar voor jezelf het IMEI nummer van je toestel goed, dit is namelijk het unieke nummer van jouw toestel. De politie kan op die manier jouw telefoon identificeren.

Genoeg mogelijkheden dus om je toestel goed te beschermen, en we raden het ook aan om er zeker werk van te maken.

Laat een reactie achter