In deze handleiding worden meerdere soorten telefoonhoesjes, de basismaterialen waarvan ze zijn gemaakt, de voordelen en nog andere aspecten besproken, zodat je de verschillende opties effectief met elkaar kunt vergelijken.

Tegenwoordig zijn mensen bereid om voor de aanschaf van een high-end smartphone behoorlijk wat geld neer te tellen, want dit item vervult de behoefte aan entertainment en het laat zien wat voor een soort persoon dat je bent. En als je hiervoor veel geld betaalt, is het hebben van meerdere telefoonhoesjes natuurlijk ook ideaal om je elektrische apparaat altijd als nieuw te houden. Een smartphone hoesje of case beschermt telefoons, terwijl je er gewoon gebruik van kunt blijven maken tegen stoten of het vuil worden van het oppervlak.

Kortom, een hoesje gaat veel verder dan alleen maar het beschermen van de telefoon. De jonge generatie mensen kopen graag een hoesje met opvallende patronen om zo een stukje van hun persoonlijkheid en karakter te kunnen onthullen. Als je voor een hoesje met bloemen kiest, ben je het soort vrouw dat van vrouwelijk houdt. Mensen die graag voor een hoesje met een afbeelding van Kim Kardashian kiezen, laten zien dat ze een groot gevoel voor humor hebben. Zoals al eerder is gezegd zijn er verschillende manieren om met telefoonhoesje te kunnen pronken.

Een hoesje voor je telefoon kopen, is helaas niet zo eenvoudig. In deze handleiding worden meerdere soorten telefoonhoesjes, de basismaterialen waarvan ze zijn gemaakt, de voordelen en andere aspecten gepresenteerd, zodat jij een effectieve vergelijking kunt maken. En onthoud dat alles zijn eigen prijs heeft.

Waarom heb je een hoesje nodig?

Als men erover nadenkt om een telefoonhoesje te kopen, beginnen de meeste mensen vaak met één vraag te stellen: “Moet ik eigenlijk wel een hoesje voor mijn telefoon kopen?” Als je het ons vraagt, is ons antwoord natuurlijk gewoon JA. Laten we snel verder lezen om meer over dit item te weten te komen.

telefoon-man-pak

Voordelen

 • Een ding is wel duidelijk. Iedereen laat weleens wat uit zijn handen vallen en dat kan gebeuren. Maar dit kun je maar beter niet doen met je telefoon. Als je je telefoon zonder hoesje laat vallen, krijgen de apparaten stoten en verzwakt hun werking.
 • De mobiele telefoon is een exclusief apparaat dat je gebruikt om te communiceren en om informatie op op te slaan. Als je het laat vallen, kan het stuk gaan waardoor er ook informatie verloren gaat en jij moet gaan investeren in een nieuwe telefoon. Het hebben van een siliconen hoesje is ideaal om telefoons te beschermen tegen verschillende soorten schade van buitenaf. Bovendien zorgt dit veel voorkomende materiaal voor meer duurzaamheid en heeft het vermogen om waterdruppels af te stoten. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van het ontwerp.
 • Zoals al is gezegd, is een hoesje voor mobiele telefoons in verschillende ontwerpen en creatieve patronen verkrijgbaar, zodat klanten op basis van hun smaak en levensstijl er een kunnen kiezen. Voor een betere bescherming moet je een hoesje van hoge kwaliteit kiezen. Sommige vrouwen zien het hoesje ook als een fashion statement. Onthoud dat uiterlijk niet alles is en dat het hoesje ook qua werking aan jouw wensen moet voldoen. Zelf een telefoonhoesje ontwerpen is tegenwoordig ook mogelijk op het internet.
 • Als je de telefoon na intensief gebruik wilt doorverkopen, zullen krassen en vlekken de prijs zeker verlagen. Met een smartphone hoesje zal de telefoon er als nieuw uit blijven zien. En we weten zeker dat jullie dit allemaal leuk vinden!!!

Nadelen

Een klein probleem waar mensen vaak achter komen als ze een telefoon met hoesje gebruiken, is dat er oververhitting kan ontstaan. Probeer dit te vermijden omdat oververhitting de batterij en zelfs de levensduur van de telefoon kan beschadigen. We raden gebruikers van mobiele telefoons aan om de case of het hoesje wanneer ze hun telefoon opladen te verwijderen.

De verschillende soorten hoesjes voor een smartphone

Omdat er zoveel soorten telefoonhoesjes zijn om uit te kiezen, raden wij mensen aan om geld te investeren in de aankoop van een smartphone hoesje van goede kwaliteit. Als je naar de winkel gaat, krijg je waarschijnlijk dit soort vragen:

 • Welk type smartphone gebruik je? (iPhone van Apple , Samsung of andere merken die er op de markt verkrijgbaar zijn)
 • Geef je de voorkeur aan een hoesje met krachtige prestaties of is licht en dun belangrijk?
 • Laat je je telefoon vaak vallen?
 • Neem je tijdens een lange reis vaak je telefoon mee? Ga je bijvoorbeeld naar het strand om te zwemmen of urenlang hardlopen?
 • Kortom, de iPhone modellen en de modellen van andere merken hebben een ander ontwerp (vooral de positie van de knoppen en camera), wat leidt tot de vraag naar een speciaal model hoesje. Er zijn verschillende ontwerpen voor een telefoonhoesje, waaronder:

1. Slim case en skin case

black iPhone Xs with blue case near green succulent plant

Gewoonlijk is de skin case gemaakt van siliconen of premium vinyl. Als jij op zoek bent naar een stevig hoesje, neem deze dan niet aangezien dit soort hoesjes zich meer richten op het verfraaien van de telefoon dan op het bieden van voldoende bescherming.

Je zult vaak een slim case en skin case vinden die is gemaakt van eersteklas siliconen dus over de kwaliteit hoef je je geen zorgen te maken. Bovendien hebben deze hoesjes vaak een goede grip en ook de textuur om te voorkomen dat je telefoon uit je handen valt. Tegenwoordig krijgt dit soort telefoonhoesjes meer aandacht van jonge mensen omdat je ze in op maat gemaakte ontwerpen kunt bestellen.

 • De voordelen: biedt flexibiliteit en absorptie. Is ook schokbestendig.
 • De nadelen: niet ideaal om de telefoon optimaal te beschermen

2. Bumper case

iPhone 11 on wood chopping board beside iPad and rose gold iPhone 11

Net als bij de andere ontwerpen, heeft de bumper case ook een rechthoekige vorm met sterke hoeken om de randen van de telefoon extra te beschermen. Profiteer van de premium rubber waarvan dit hoesje is gemaakt. Dit type telefoonhoesjes biedt de effectieve elasticiteit om je apparaat te beschermen tegen stoten of onopzettelijke schade. Gewoonlijk is de bumper case slechts om de randen van het metalen materiaal te bedekken, maar bij sommige ontwerpen kunnen ze ook worden geleverd met een dichte achterkant om zo de telefoon ook van achter tegen krassen te beschermen.

 • De voordelen: heeft een eenvoudig ontwerp en is tegen een betaalbare prijs aan te schaffen (ongeveer één euro per stuk)
 • De nadelen: als je dit ontwerp voor je iPhone wilt kopen, is dat niet mogelijk want Apple maakt dit type hoesje niet. Maar je kunt ze wel bij vele retailers of online websites kopen.

3. Wallet cases en sleeves

Het gebruik van de twee voorgaande soorten hoesjes betekent dat je nog steeds veel aandacht moet besteden om te voorkomen dat het scherm ook beschadigd raakt. Daarom is het kiezen voor een sleeve ook wel sok hoesje genoemd of een wallet case een ideale optie om het hele apparaat meer bescherming te bieden. Qua constructie heeft de wallet case één klep, die het mogelijk maakt om het hoesje te openen en te sluiten. Dit element zorgt ervoor dat er geen vuil en krassen op het scherm komen als je niet oppast. Sommige mensen krijgen bij dit hoesje het gevoel dat ze een klein notitieboekje bij zich hebben.

Omdat er tegenwoordig meer eisen worden gesteld aan het opbergen van belangrijke items, heeft een wallet case de voorkeur omdat deze voldoende ruimte biedt voor het meenemen van je pasjes en belangrijke papieren. Interessant is dat sommige moderne hoesjes ook op hun kant neergezet kunnen worden, zodat je je favoriete films of video’s vanuit meerdere hoeken kunt bekijken.

Sommige mensen denken dat dit ontwerp lastig als portemonnee te gebruiken is. Om het hoesje makkelijk te kunnen openen en te sluiten en eenvoudig uit een tas te kunnen pakken, hebben de meeste fabrikanten hun ontwerpen van zachte en gladde materialen, waaronder premium stof en canvas, gemaakt.

 • De voordelen: verkrijgbaar in diverse uitvoeringen met opvallende patronen.
 • De nadelen: soms is het moeilijk om toegang tot de telefoon te krijgen.

Verschillende soorten materialen voor het maken van een case of een hoesje

Het is ook belangrijk om iets te weten over het materiaal van het hoesje of de case:

 • Rubber: zoals al gezegd, is rubber een veelgebruikt materiaal voor het maken van de bumper case. Profiteer van premium rubber. Deze telefoonhoesjes bieden de effectieve elasticiteit om je apparaat te beschermen tegen stoten of onbedoelde schade.
 • Gel/siliconen:voor mensen die het niet weten, is dit het hoofdonderdeel dat veel wordt gebruikt voor het maken van telefoonhoesjes. Siliconen zijn flexibel en maken het gemakkelijk voor mensen om de telefoon uit het hoesje te halen of weer terug te stoppen. Trouwens, mensen met een klein budget kunnen ook het beste voor deze optie kiezen.
 • Leder:premium leder wordt vaak gebruikt voor het maken van luxe hoesjes of een wallet case. Als je leder koopt, profiteer je van duurzaamheid, langdurig gebruik en een elegant uiterlijk.
 • Metaal: bied de beste bescherming. Het gebruik van metaal betekent echter dat het meer gewicht toevoegt en dat het hoesje duurder in de aanschaf is.
 • Katoen of canvas: het is wel duidelijk dat als je niet oppast telefoonhoesjes van metaal ernstige schade aan het scherm kunnen veroorzaken. Maar met zachte stof of katoen hebben vrouwen en meisjes meer opties om uit te kiezen en hun telefoon beter te beschermen.

Een telefoonhoesje van hoge kwaliteit selecteren?

iphone-11-telefoonhoesje

Er zijn telefoonhoesjes in verschillende uitvoeringen en prijsklassen op de markt verkrijgbaar. Dit zorgt ervoor dat je iets kunt vinden, dat bij je wensen en smaak past. In feite zijn er talloze manieren om een geschikte en goede case of hoesje voor je mobiele telefoon te vinden:

 • Noteer de afmetingen en andere informatie van je vorige telefoonhoesje. Baseer je keuze vervolgens op deze criteria om de meest geschikte soort te kunnen vinden.
 • Aangezien er nu duizenden online websites zijn, moet je je item op een authentieke en betrouwbare website aankopen. Vergeet bij het kopen van de telefoonhoesjes niet de productinformatie zorgvuldig te controleren. Het is beter om de informatie, de grootte, het gewicht, de kleur en andere aspecten goed te lezen, dan dat je straks zit te kijken met een hoesje dat niet past.
 • Het kopen van een telefoonhoesje is vergelijkbaar met het kopen van een auto of een smartphone. Ga niet voor de eerste de beste keuze, want misschien loop je nog tegen iets beters aan. Maak vergelijkingen zodat je je kostbare tijd en geld niet verspilt.

Het hoesje voor mobiele telefoons biedt niet alleen een goede bescherming, maar het is ook de gemakkelijkste manier om je persoonlijke smaak te laten zien. Als je op deze site telefoonhoesjes koopt, heb je een breed scala aan keuzes. Je ziet hier betaalbare prijzen en er is voor iedere portemonnee wel een hoesje te vinden.

Laat een reactie achter