Na honderden euro’s te hebben betaald voor de nieuwste en de beste mobiele telefoon, is er niets frustrerender dan een slecht signaal te hebben waardoor je niet alle functies van de telefoon naar behoren kunt gebruiken. Wat heb je aan foto’s en video’s als je ze niet kunt delen? Een app is waardeloos als je telefoon geen sterk signaal kan opvangen en een goede verbinding kan behouden.

Veel voorkomende tekenen van slechte signaalsterkte zijn, een slechte kwaliteit tijdens het voeren van gesprekken, gesprekken die worden afgebroken, het niet kunnen gebruiken van bepaalde diensten, het niet kunnen verzenden van e-mails of sms-berichten en heel erg langzaam internet. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om de kwaliteit van het signaal van je mobiele telefoon te verbeteren. Lees maar snel verder!

1. Gebruik een WiFi-signaal

Je kunt misschien beter gebruikmaken van een WiFi-signaal. Met UMA of Unlicensed Mobile Access kunnen ondersteunde telefoons via het internet bellen. Alle grote en bekende providers ondersteunen in verschillende mate op een daarvoor geschikte mobiele telefoon UMA. Gebruik elk voordeel dat je kunt krijgen om het signaal van je mobiele telefoon te verbeteren.

2. Zorg ervoor dat de telefoon voldoende is opgeladen

iphone-8

Wanneer de batterij bijna leeg is, is het voor de telefoon een grotere uitdaging om verbinding te maken en die verbinding ook te behouden. Grijp elke gelegenheid aan om je mobiele telefoon aan te sluiten op de oplader en de batterij op te laden. Een draagbare powerbank kan een grote investering zijn. Gebruik je batterij dus niet meer dan nodig is.

  • Schakel de Bluetooth stand uit als je het niet gebruikt.
  • Vermijd extreme temperaturen.
  • Zet het scherm niet op de lichtste stand.
  • Schakel push-berichten uit.
  • Sluit apps die op de achtergrond werken af.

3. Blokkeer de antenne van je mobiele telefoon niet

Degenen die zich de oudere mobiele telefoons nog herinneren, zullen zich ook de aanwezigheid van de externe antennes wel voor de geest kunnen halen. Toen stak de antenne zelf uit de telefoon. Moderne telefoons hebben nog steeds een antenne, alleen is die nu ingebouwd.

Het is mogelijk dat je hand de antenne in je mobiele telefoon verstoort als je de telefoon niet op de juiste manier vasthoudt. Je telefoon heeft het beste ontvangst wanneer deze verticaal wordt gehouden. Bij het gebruik van je telefoon in een liggende positie is het signaal vaak slechter.

4. Zoek de dichtstbijzijnde uitzendmast

Het is natuurlijk logisch dat hoe dichter je telefoon bij een mast is de buurt is hoe beter het ontvangst zal zijn. In sommige gebieden kunnen de masten best ver uit elkaar staan vandaar dat mobiele aanbieders ook elkaars netwerk leasen. Gelukkig is het niet nodig om rond te rijden en op zoek te gaan naar masten van je provider. Je kunt namelijk ook gewoon op bestemobieleproviders.nl kunnen kijken, een site die jaarlijks onderzoek doet naar de beste provider.

5. Vermijd de drukte

duurste straat ter wereld

Wanneer te veel mensen op één locatie samenkomen, kan het mobiele netwerk overbelast raken waardoor het voor je telefoon lastig kan zijn om een betrouwbare verbinding te kunnen maken. Op een druk publiek evenement kan het hebben van een goede ontvangst een probleem zijn: bijvoorbeeld bij sportevenementen, op festivals, in pretparken en tijdens concerten kan het signaal heel erg zwak zijn. Tel daarbij op dat veel van die mensen ook nog foto’s maken en video’s opnemen die ze met de wereld willen delen, en je kunt wel raden dat een probleem voor je ontvangst zal creëren. Weglopen van de drukte kan al een groot verschil maken als het gaat om je ontvangst. Je hebt waarschijnlijk al de tools om de dichtstbijzijnde mast van je mobiele provider te kunnen vinden. Het is misschien dichterbij dan je denkt!

De tips in dit artikel kunnen een grote hulp zijn om het signaal dat je opvangt met je mobiele telefoon te verbeteren. Zorg ervoor dat je de servicekwaliteit krijgt, die je ook verwacht. Betrouwbare 3G- en 4G LTE-signalen zijn er tegenwoordig voor nodig om verbonden te blijven met de rest van de wereld. Een paar eenvoudige tips kunnen het verschil maken. Sta niet toe dat je dure mobiele telefoon iets meer is dan een luxe rekenmachine.

Laat een reactie achter