Wat Tesla in zestien jaar heeft bereikt, is ronduit verbluffend. Van een start-up met één enkel model in de Californische woestijn tot één van ‘s werelds toonaangevende leveranciers van volledig elektrische voertuigen. Ja, de snelle opkomst en de snelle expansie van de stekkerautofabrikant is absoluut ongehoord.

Het begint erop te lijken dat Elon Musk, visionair en bekend om zijn grote mond, zijn wilde voorspellingen en een serie niet of te laat waargemaakte beloftes, dan toch eindelijk zijn gelijk gaat halen. Het bedrijf is nu naast zijn veelbesproken en zeer reële onderneming in de particuliere ruimtevaart zelfs begonnen te diversifiëren en verkoopt ook zonnepanelen en oplossingen voor huishoudelijke energieopslag.

De eerste auto uit de Tesla-stal was de kortstondige Roadster, een Lotus Elise-achtige tweezitter die genoeg bijval kreeg om het publieke bewustzijn klaar te stomen voor zijn eerste echt levensvatbare volledig elektrische aanbod, Model S. Deze premium hatchback met 5 deuren is sinds 2012 de steunpilaar van het merk en wordt meer recentelijk vergezeld door de zevenzitter, Gullwing Model X en instapmodel Model 3.

Alle auto’s in het huidige Tesla-assortiment kunnen worden besteld met het bereik of de prestaties op de voorgrond en hoewel individualisering in vergelijking met de gevestigde normen fundamenteel beperkt is, blijft de Tesla een statement op zich.

De huidige markt

elektrische-auto-tesla

Nu de producten van Tesla in de pas met hun eigen snelle aandrijflijn en softwareontwikkeling evolueren, kun je ook verwachten dat een twee of drie jaar oud Model S een behoorlijk steile afschrijving zal ervaren. De vraag naar Tesla’s groeit de hele tijd maar blijft, in vergelijking met de veel bredere verbrandingsalternatieven van bekende fabrikanten, klein en als zodanig is de tweedehandsmarkt nog niet wat het zou kunnen zijn. De veronderstelling dat de prestaties van de batterij in de loop van de tijd aanzienlijk zouden verslechteren, is echter niet uitgekomen en daarom zijn er, als je bereid bent om tweedehands te kopen, echt wel enkele koopjes te vinden.

De komst van het veel goedkopere Model 3 in 2019 zal echter ook een aanzienlijke impact op de vraag naar oudere auto’s hebben, dus verwacht dat de prijzen de komende maanden nog verder zullen dalen. Met meer goedkopere opties in de pijplijn, zal dit waarschijnlijk een aanhoudende trend zijn aangezien Tesla niet langer zo bijzonder op onze wegen is.

Waarom zou je een tesla kopen?

Nu de hele sector van het personenvervoer onder toenemende druk komt te staan om de pure interne verbranding ten gunste van elektrische en hybride aandrijvingen af te schaffen, zijn zowel de financiële als de ideologische de redenen om die verandering door te voeren onmiskenbaar.

De Britse regering biedt momenteel een aantrekkelijke subsidie van € 3.500 voor iedereen, die een nieuwe Tesla koopt.

Koppel dat aan de wetenschap dat jouw bedrijfskosten waarschijnlijk ongeveer de helft van een voertuig met verbrandingsmotor zijn en dat jouw auto in stedelijke gebieden zal worden vrijgesteld van congestie en op emissies gebaseerde beperkingen en het bezit van een elektrische auto begint al erg aantrekkelijk te klinken.

Ook voor de rijervaring van Tesla valt nogal wat te zeggen. Met één enkele versnelling en een directe, overvloedige koppeling, is acceleratie in zelfs de mindere varianten van elk model supercar lastig. En het is allemaal vrijwel geruisloos, wat sommigen misschien betreuren, terwijl anderen het vreemd aanlokkelijk vinden.

Hoe dan ook, het is de waarschijnlijke toekomst voor ons allemaal en de geavanceerde niveaus van ingebouwde software (ondersteund door ‘over-the-air updates’) blijven ervoor zorgen dat Tesla op dit moment de marktleider in deze dappere nieuwe wereld blijft. De unieke oplaadinfrastructuur met overvloedige, krachtige oplaadpunten, die overal in het land opduiken, is ook de afgunst van alle EV-bezitters.

Waar en hoe te kopen?

tesla-3-sunset-rood

Ver verwijderd van het traditionele concept van dealerfranchises, moedigt Tesla je actief aan om zijn auto’s direct en online te kopen. Alle modellen kunnen direct worden geconfigureerd en via tesla.com, worden besteld, waar je ook een proefrit kunt boeken en goedgekeurde gebruikte modellen kunt kopen.

Tesla heeft echter 13 ‘winkels’ in het VK waar je de auto’s persoonlijk kunt bekijken en meer te weten kunt komen over de unieke benadering van de klantenservice van Tesla.

Hoeveel kost een Tesla?

De goedkoopste manier om op dit moment een Tesla in bezit te krijgen, is Model 3 dat vanaf € 38.500 te koop is, inclusief de bijdrage van € 3500 van de overheid. Maar de ‘Long Range’-versie kost nog eens € 8.500 extra, terwijl het Performance-model daar nog eens € 5.000 aan toevoegt.

Dit is een patroon dat op zowel Model X als Model S van toepassing is, hoewel beide premium auto’s in de eerste plaats aanzienlijk duurder waren. De S varieert momenteel van € 77.700 tot € 92.300 voor opties, terwijl de grotere X ongeveer € 5.000 meer kost.

Je kunt tegenwoordig een vijf jaar oud Model S kopen voor minder dan de prijs van een Model 3, maar deze zullen kleinere batterijopties hebben, zoals de 60- en 70kWh-versies, waarvan de prestaties en het bereik, in vergelijking met Tesla’s nieuwste evoluties, enigszins zijn aangetast. Dat gezegd hebbende, overtreft het vroege Model S nog steeds veel recentere inspanningen van oudere fabrikanten, met meer dan genoeg onder de motorkap voor de dagelijkse rijbehoeften van de meeste mensen. 

Zaken om te overwegen

witte-tesla-bergen-auto

Ondanks dat Tesla niet de reputatie heeft en ook niet altijd de look en feel van sommige van zijn rivalen, is Tesla wel een premium merk en zijn auto’s zijn ook dienovereenkomstig geprijsd.

Het nieuwe Model 3 heeft de lat voor de toekomstige Tesla-auto’s aanzienlijk lager gelegd, maar met bijna € 40.000 voor het meest basale model met de minste actieradius, prestaties en opties, is de realiteit dat zelfs een verstandig geconfigureerde auto zich boven een aantal zeer begeerlijke, door verbrandingsmotoren aangedreven rivalen bevindt.

Maar Tesla is gedeeltelijk ook een levensstijlkeuze, die geen directe vergelijking heeft. Als je de ervaring van het ruimtetijdperk wilt, moet je ook bereid zijn om ervoor te betalen en zowel met enkele compromissen als met de overvloedige voordelen te leven.

1. Onderhoud/verzekering

De vrij hoge catalogusprijs, de hoge prestaties en de hoge reparatiekosten van de gecompliceerde elektrische aandrijflijn zorgen ervoor dat Tesla’s duur zijn om te verzekeren, maar alleen in vergelijking met vergelijkbare geprijsde, ronduit prestatiegerichte auto’s. En natuurlijk kun je met een EV deze uitgave met uitzonderlijk goedkope gebruikskosten compenseren. Tesla biedt ook een garantie- en onderhoudsplan van vier jaar, dat de meeste verbruiksartikelen dekt, dus is het onwaarschijnlijk dat je tijdens je eerste periode met een Tesla voor verrassingen komt te staan.

2. Wat kost het bezitten van een Tesla?

Hoewel het elektrische voertuig niet helemaal die zuinige auto is geworden, die het ooit had kunnen zijn, zijn de kosten om verschillende redenen aanzienlijk lager dan die van een auto met verbrandingsmotor. Het meest voor de hand liggend en universeel toepasbaar is de afwezigheid van die gevreesde fossiele brandstoffen.

Het kost je tussen de € 10 en € 20 om je Tesla voor meer dan 300 mijl gemiddeld rijden op te laden. De gelijkwaardige prestigieuze Duitse sedan met een V8-benzinemotor is waarschijnlijk vier keer duurder.

De realiteit is dat elektrische voertuigen ook minder onderhoud nodig hebben en je enige uitgaven waarschijnlijk nieuwe banden en kleinere items zoals interieurluchtfilters en remvloeistof zijn. De onderhoudsplannen van Tesla dekken sowieso al het essentiële werk en je kunt als je ervoor kiest om te upgraden deze plannen naar een nieuw model overzetten.

Dan zijn er ook nog de besparingen voor rijders van elektrische voertuigen, die wonen of werken in stedelijke gebieden die onderhevig zijn aan congestie- en emissieregelgeving. Een eigenaar van een Tesla, die het centrum van Londen binnenrijdt, kan zichzelf € 24 per dag besparen door vrijstelling van zowel de congestie- als de ULEZ-heffingen.

Afschrijving is iets dat de moeite waard is om mee te wegen bij de aankoop van een premium voertuig en Tesla is er niet immuun voor. De recente en aanzienlijke verbeteringen in termen van actieradius en oplaadtijd aan de auto’s van het modeljaar 2019 zullen de waarden van de oudere modellen raken en zijn waarschijnlijk ook schadelijk voor de meest recente producten, ervan uitgaande dat ook deze sneller zullen worden bijgewerkt en zullen verouderen dan typisch het geval is bij traditionele benzine- en dieselauto’s.

Wel biedt Tesla je de mogelijkheid om jouw bestaande auto tegen een scherp tarief voor het nieuwste model in te ruilen. En dit hele proces kan natuurlijk snel en efficiënt online worden uitgevoerd, waardoor een groot deel van de stress van het verkopen van je oude auto wordt weggenomen.

Een tweedehands Tesla kopen

black car interior \

Met de frequente updates van Model S, die sinds de komst in het VK in 2014 zijn uitgevoerd, zijn er nu al tal van aantrekkelijk ogende gebruikte aankopen. Voor de helft van de prijs van een nieuw Model S kun je al een auto met een redelijke kilometerstand kopen, die nog steeds een serieus indrukwekkend bereik en prestaties biedt.

En één van de geruststellingen van het kopen van een gebruikte Tesla is dat er, zoals bij alle elektrische voertuigen, weinig onderhoud is aan de volledig elektrische aandrijflijn met één versnelling die door de vorige eigenaar kan zijn verwaarloosd of misbruikt. Desondanks bieden Tesla’s allemaal een vaak een onverwacht prestatieniveau, dus elke potentiële particuliere of dealeraankoop moet met een gezonde omzichtigheid en een HPI-controle worden benaderd.

Gerapporteerde problemen met een minder dan perfecte bouwkwaliteit zijn vandaag de dag grotendeels door Tesla aangepakt, waarbij de productiemethoden samen met de software en de batterijtechnologie blijkbaar zijn verbeterd. Dat gezegd hebbende, er zijn gewoon niet veel voorbeelden met een echt hoge kilometerstand vanwege het aantal en het waarschijnlijke gebruik, dus hoe goed Tesla’s presteren wanneer ze de klok rond beginnen te gaan, moet nog blijken.

Het is altijd de moeite waard om te onthouden dat Tesla zelf een bescheiden assortiment goedgekeurde gebruikte auto’s aanbiedt, die allemaal op zijn website beschikbaar zijn om te bekijken en te kopen en hiermee heb je de absolute zekerheid van een fabrieksgarantie.


De huidige Tesla modellen


Model S

De auto die Tesla echt op de kaart heeft gezet, Model S, blijft het neusje van de zalm voor premium, doorsnee elektrisch autorijden, hoewel het nieuwere en aanzienlijk goedkopere Model 3 snel populair wordt.

Model S wordt nu in twee uitvoeringen verkocht: ‘Long Range’ en ‘Performance’, de eerste vanaf € 77.700 en de laatste vanaf € 92.300.

Het bereik in kwestie is een serieus indrukwekkende maximum van 379 mijl, wat neerkomt op een nog steeds toonaangevende 367 mijl met het Performance-pakket. De standaardauto heeft ook een tijd van 0-160 kilometer per uur van 3,7 seconden, op weg naar een topsnelheid van 402 kilometer per uur. Zijn minder zuinige stalgenoot doet dezelfde sprint in een nauwelijks geloofwaardige 2,4 seconden en heeft een onbeperkte topsnelheid van 249 kilometer per uur.

Beide modellen worden standaard geleverd met een vierwielaandrijving en een zeer nuttige 804 liter bagageruimte, die via de achterklep toegankelijk is. Dus ondanks al zijn uitvoerende pretenties is Model S nog steeds een zeer bruikbare gezinsauto. Vooral als je bedenkt dat de Long Range in 15 minuten een 214 kilometer per uur bereik vanaf een Tesla-supercharger kan opslokken.

De cabine is een schone, eenvoudige en opvallend hi-tech aangelegenheid, waarbij bijna alle accessoires van de auto via het enorme 17” touchscreen, dat het dashboard domineert, worden bediend. Beschikbare opties zoals Tesla’s verbazingwekkende en soms controversiële Autopilot-functie blijven voortdurend evolueren, met indrukwekkende veiligheidsvoorzieningen op de weg waarover minder wordt gesproken dan de opvallende zelfsturende- en parkeerelementen. Hoewel Model S theoretisch autonoom kan rijden, is toezicht door de bestuurder wettelijk en in de praktijk verplicht.

Tesla Model X

Het grootste product dat Tesla momenteel aanbiedt, Model X, is een volledige zevenzitter, die de meer populaire taken van de alomtegenwoordige SUV uitvoert zonder serieuze offroad-aspiraties te koesteren.

Model X deelt zijn vierwielaandrijving, dubbele motoraandrijving met Model S en is ook verkrijgbaar in de Long Range- of Performance-uitvoering. Maar het extra gewicht en de verhoogde weerstand van dit grotere, langere ontwerp hebben het maximale bereik teruggebracht tot 827 kilometer, terwijl de 0-96 kilometer per uur nog steeds 4,4 seconden vraagt – wat eigenlijk ronduit belachelijk is als je je realiseert dat dit slechts 0,2 seconden langzamer is dan een 911 Carrera.

De troef van Model X is het enorme, lichte interieur, waarbij de twee achterste rijen stoelen via indrukwekkende vleugeldeuren toegankelijk zijn. Net als bij Model S is de bestuurdersruimte verstoken van onnodige schakelaars en knopjes en de meeste functies zijn allemaal via een 17” touchscreen toegankelijk.

De prijzen voor het Long Range Model X beginnen bij € 82.700 en lopen op tot € 96.900 voor de Performance-optie, waardoor dit op dit moment de duurste auto in het assortiment is, maar voor velen ook de meest wenselijke.

Tesla Model 3

Model 3 is niet alleen voor Tesla een mijlpaal, maar ook voor de toekomst van emissievrij autorijden als geheel. Dit is de eerste en zeker niet de laatste poging van het bedrijf om een betaalbaar voertuig te maken met de cruciale missie om e-mobiliteit naar een veel breder publiek te brengen.

Model 3 is voor Amerikaanse normen een compacte auto, maar in Europa zou je het middelgroot noemen. De BMW 3-Serie zou dus een waardige rivaal kunnen zijn. Dit betekent dat het in termen van ruimte en verfijning meer gecompromitteerd is, maar ook dat het niet het regelrechte tempo en bereik van Tesla’s grotere en duurdere aanbod mist.

Het meest betaalbare ‘Standard Range Plus’ Model 3, die in Nederland voor € 38.500 wordt verkocht met gebruik van € 3500 subsidie van de overheid, heeft een tijd van 5,5 seconden van 0-96 kilometer per uur en, belangrijker nog, een beperkt maximaal bereik van 730 kilometer. Leg er de substantiële € 8500 bij voor de Long Range, die nog een elektromotor en vierwielaandrijving toevoegt en je bent terug bij 881 kilometer en een seconde minder tot 96 kilometer per uur.

De vermelde bereiken zijn natuurlijk optimale cijfers, dus je kunt verwachten dat je bij een volledige lading in de praktijk veel minder zult zien, wat betekent dat een tekort van bijna 100 mijl, voordat je zelfs maar bent begonnen, af en toe problematisch kan zijn.

Dat gezegd hebbende, biedt het basismodel 3 nog steeds een beter bereik dan zijn rivalen en zal het méér dan voldoende zijn voor het soort rijden, dat de meesten van ons dagelijks ondernemen. Binnenin het minimalistischere interieur, is een instrumentenbord volledig overbodig omdat het van een 15” aanraakscherm gebruik maakt, wat tot nu toe in termen van kwaliteit het allerbeste is. Het loopt nog steeds een beetje achter op de marktleiders in deze klasse, maar de productiemethoden van Tesla maken duidelijk grote sprongen.

Een ander voordeel van Model 3 is dat hij, hoewel hij nog steeds toegang heeft tot Tesla’s eigen uitgebreide netwerk van superchargers, ook is aangepast om openbare oplaadpunten te gebruiken. Hoewel deze minder krachtig zijn en daarom ook langzamer opladen met een Tesla laadkabel, is het wel een hele geruststelling voor toekomstige eigenaren om te weten dat ze overal kunnen aansluiten.

Tesla Model Y

Model Y is Tesla’s volgende betaalbare product en is in veel opzichten Model 3 wat Model X voor S is. Het zal het basisplatform van de 3 gebruiken, waarop we een grotere, ruimere cabine zullen zien, die optioneel kan worden met een derde zitrij. De aandrijflijn wordt verondersteld hetzelfde te zijn als Model 3, met een eenvoudige achterwielaangedreven enkele motor op instapniveau, oplopend tot een krachtigere configuratie met een dubbele motor met vierwielaandrijving.

We kunnen verwachten dat Model Y ergens in 2021 in het VK zal worden geïntroduceerd en er zal veel gebruik van worden gemaakt. De oprichter van het bedrijf, Elon Musk, heeft verklaard dat hij verwacht dat Model Y alle andere producten in het Tesla-assortiment samen zal overtreffen, zo groot is de wereldwijde honger naar een compacte crossover (denk aan een kleine, op de weg gerichte SUV).

Voor zover we in dit stadium zeker kunnen zijn, wordt verwacht dat Model Y zelfs goedkoper dan de ‘3’ zal zijn, met een voorgestelde, maar onofficiële, prijs van € 36.000.

Cybertruck

Toen Elon Musk eind 2019 de Cybertruck onthulde, werd hij met een onvermijdelijke mate van scepsis begroet. Zijn ultrahoekige ‘koudgewalste stalen’ carrosserie ziet er niet aerodynamisch of bijzonder efficiënt uit en is ook met betrekking tot voetgangersimpact niet veilig. Zijn beweringen over het gepantserd glas bleken een beetje te ambitieus toen Tesla’s eigen team erin slaagde het tijdens een mediademonstratie te breken.

Maar onderschat Elon Musk nooit. De Cybertruck is misschien een beetje een wens op papier, maar het omzetten van dromen in realiteit is al tien jaar of langer Tesla’s visitekaartje. Musk heeft verklaard dat de Cybertruck in 2021 in de VS te koop zal zijn, met drie aandrijflijnopties van een enkele tot drievoudige motorconfiguratie en varieert tussen 402 en 804 kilometer, afhankelijk van hoeveel je ervoor wilt betalen. De cabine kan ook worden aangepast, maar het huidige conceptmodel heeft een dubbele cabine-indeling met zes zitplaatsen en zo’n 2800 liter afsluitbare opbergruimte.

Er zijn voor de Cybertruck al ongeveer 250.000 terugbetaalbare aanbetalingen van €100 gedaan, wat Tesla een zeer nuttig fonds oplevert waarmee de ontwikkeling in 2020 kan worden opgevoerd. De vrachtwagens zelf zullen naar verwachting al vanaf € 30.000 worden verkocht.

Tesla Roadster

De nieuwe generatie Roadster belooft alle records voor zowel elektrische als niet-elektrische productieauto’s te gaan verbreken. Als het project op schema blijft, zal de Roadster de snelst accelererende auto ter wereld zijn, met een tijd van 0-60mph van slechts 1,9 seconden en een geclaimde topsnelheid van meer dan 402 kilometer per uur. Dit is gekoppeld aan een buitenaards theoretisch bereik van 997 kilometer, het bijproduct van een enorm vermogen, een lager gewicht en een steeds betere aerodynamica.

Het ontwerp is een stijve constructietechniek, die plaats biedt aan vier personen onder een panoramische glazen luifel en een verwijderbaar dakpaneel in Targa-stijl. Net als voor de Cybertruck kunnen geïnteresseerden voor de 2000kWh Roadster nu pre-order plaatsen, met prijzen vanaf € 189.000 voor de eerste 10.000 ‘Founders-serie.

Laat een reactie achter