Als je erover denkt een feest te geven is het misschien wel in je opgekomen om er een heus themafeest van te maken. Er zijn veel mogelijkheden als het gaat om het kiezen van een thema, van een sinterklaas thema met pietenpakken tot een Oktoberfest. Het is alleen wel nodig dat je een paar duidelijke ideeën hebt om te weten hoe je een themafeest voor volwassenen kunt organiseren.

Stap 1

Als we een thema willen dat iedereen bevalt, moeten we daar misschien wat tijd aan besteden voor we kiezen. We moeten denken aan de leeftijdsgroep van de gasten en rekening houden met hun smaak en voorkeuren. Ongetwijfeld zijn het allemaal verschillende mensen, maar gebruik de gedeelde interesses van de groep waarmee je gaat feesten, als inspiratiebron wanneer je het thema van het feest gaat kiezen.

Stap 2

themafeest-mexicaans

Enkele ideeën die altijd goed lijken te werken bij feesten voor volwassenen zijn themafeesten gebaseerd op historische tijdperken (jaren ’60, Romeins, middeleeuws enz.). Verder kan ook gekozen worden voor films, muziekgroepen of zelfs stripfiguren. Een Oktoberfest thema met lederhosen is ook zeer populair!

Stap 3

Het belangrijkste is dat alle gasten weten dat dit een themafeest is. Daartoe moeten we de uitnodigingskaarten op tijd maken om ze in staat te stellen de perfecte outfit uit te zoeken. Het is een goed idee om de uitnodigingskaarten te maken op basis van het thema dat we uiteindelijk gekozen hebben. Zo moeten zowel de afbeeldingen als de typografie consistent zijn.

Free photos of Drinks

Stap 4

Jij bent de gastheer, daarom moet je outfit voorbeeldig zijn. Probeer het beste, origineelste en meest uitgewerkte kostuum te krijgen. Het succes van dit evenement hangt van jou af, dus of het nu een feest uit de jaren zeventig, een hippiefeest of een Hawaïfeest is, je missie is om zo goed mogelijk in de rol te kruipen.

Stap 5

themafeest-sport-felle-kleuren

Als je wilt dat je themafeest 100% uniek en echt is, kun je het beste eten en drinken halen dat ook bij het thema past.. Voor deze taak kan het internet een geweldige bron van kennis zijn. Ga online op zoek naar een goed themamenu, je kunt verrassende resultaten vinden! Een goede optie is het maken van cupcakes met themaglazuur of zelfs taarten met een fondant bekleding die het gekozen thema uitbeeldt.

Stap 6

Vergeet tenslotte het allerbelangrijkste niet: de versiering. Je kunt verder zoeken op het Internet of films bekijken over het gekozen onderwerp. Een goed idee is ook om een photobooth op te zetten om het gekozen thema kracht bij te zetten; je gasten hebben dan een souvenir van je feest en kunnen het zelfs online zetten.

Laat een reactie achter