Of je nu een drukke moeder, huisvader of student bent, als je thuis geld wilt verdienen ben je bij deze blogpost bij het goede adres.

Als je op het internet kijkt zie je al snel veel oplichtingspraktijken als het gaat om thuis geld verdienen. Websites vragen je om vooraf te betalen en lokken je om voor hen te werken. In werkelijkheid zijn ze gewoon erop uit om jouw zuurverdiende centen afhandig te maken.

Als je op zoek bent naar legitieme websites die daadwerkelijk betalen voor jouw kostbare tijd, dan zit je hier goed. Wij zetten namelijk de 50 beste tips om thuis geld te kunnen verdienen op een rijtje.

Sommige manieren genereren slechts een aantal euro’s per maand, maar er zijn ook alternatieven waarmee je een behoorlijke hoeveelheid geld bij elkaar kan sprokkelen als je de juiste stappen zet. Thuis geld verdienen met een PC was nog nooit zo makkelijk.

Lees snel verder om geweldige manieren te ontdekken, waarmee je met thuiswerk en eventueel naast een full-time baan wat extra geld kunt verdienen. Je vindt wellicht iets waar je nog nooit van gehoord hebt!

1. Doe mee aan een tijdelijke en onbekende winactie

winactie

Als je de juiste winacties weet te vinden, dan is de kans groot dat je hiermee veel prijzen kunt winnen. Deze winactie is vrij uniek en onbekend, dus vul snel de juiste gegevens in en maak kans!

2. Verhuur je fiets, snowboard en andere sportitems

spinlister_fiets_verhuren

Als je het niet gebruikt, verhuur dan je fiets, snowboard of andere sportmaterialen die je thuis hebt liggen. Je kan Spinlister hiervoor gebruiken.

3. Plaats affiliate links op je blog/website

Als je al een blog hebt, of een andere website waar je jouw interesses deelt, maak er dan een geldmachine van!

daisycon

Word lid van een netwerk zoals Daisycon, kies producten die je wilt promoten en adverteer ze op jouw website. Als iemand iets koopt via jouw link krijg je daar betaald voor.

4. Verhelp problemen voor Google

Sites zoals Google, Yahoo, Bing, etc. betalen je om zoekresultaten te verbeteren. Je hoeft alleen maar fouten aan te passen die de zoekmachine als resultaten presenteert, door ze kwalitatief, relevant en bruikbaar te maken. Je kan ongeveer €10 per uur verdienen door dit te doen en dat vanuit thuis!

5. Krijg betaald om thuis muziek te luisteren

geld_verdienen_met_muziek_luisteren

Als je van muziek houdt, dan zal dit een geniale manier zijn om thuis geld te verdienen. Ga naar Slicethepie.com en begin met het beoordelen van onbekende artiesten en bands. De betaling per beoordeling is gebaseerd op de kwaliteit van jouw beoordeling. Slicethepie meld: “Hoe beter je recensie, hoe groter de bonusbetaling”. Een geweldige manier dus om thuis geld te verdienen. Zoals je hierboven ziet is er al 4.698.948 dollar verdiend door andere muziekluisteraars.

6. Test thuis websites voor €25 per uur

test-websites-verdien-geld

Heb je ooit een website bezocht die je geweldig vond, of een website die helemaal niks was? Open een website, klik wat rond, krijg betaald. Eigenaren van nieuwe, of vernieuwde websites betalen jou om hun websites te testen. Thuis geld verdienen kan dus best leuk zijn!

Bijvoorbeeld, bij User Testing kan je bijna €25 per uur verdienen. Je krijgt rond de €7,50 betaald via PayPal voor elke video van 20 minuten die je afwerkt. UserTestings betaald jou voor het bezoeken van websites of apps, wanneer je een set taken voltooid en wanneer je je mening deelt.

Terwijl je een website bezoekt wordt je scherm opgenomen, en ook je stem. Cliënten zijn onder meer Apple, Microsoft, Adobe en andere Fortune 500 bedrijven. Hoe zou jij het vinden om thuis geld te verdienen terwijl je je mening geeft?

7. Breng lege printer cartridges terug

Er zijn veel mensen die dit niet weten, maar die lege printer cartridges die bij je thuis liggen rond te slingeren kunnen geld opleveren. Die worden namelijk hergebruikt, dus gooi ze niet in de prullenbak!

8. Krijg betaald om gezond te zijn

verdien_geld_gezondheidsapp

De gezondheid-app AchieveMint geeft je punten wanneer je bepaalde activiteiten onderneemt zoals bijvoorbeeld: lopen, je voeding bijhouden of wanneer je deelneemt aan een gezondheidsonderzoek. Je kan punten verdienen die kunnen worden omgezet in een Amazon Gift Card. Voor elke 10.000 punten die je verdient kan je ongeveer €7 verdienen. Er is geen limiet aan je mogelijke verdiensten.

AchieveMint maakt verbinding met de fitness apps die je al geïnstalleerd hebt zoals: Fitbit, RunKeeper, Healthkit, en MyFitnessPal. Je kan 10 punten verdienen door lid te worden van AchieveMint en een app te verbinden.

9. Verdien thuis geld als freelance-schrijver

verdien_geld_freelance_schrijver_upwork

Je kan je inkomen enorm vergroten door thuis freelance werk te doen. Ben je een huismoeder met een Engels diploma, of een man die elke fout uit een tekst weet te halen?

Grote en betrouwbare websites zoals Upwork hebben duizenden mensen die hun skills aanbieden van technologie tot bedrijfsartikelen. Je krijgt betaald voor elk artikel dat je schrijft. Als je een goede reputatie krijgt, dan kan je hiermee met thuiswerk veel geld verdienen.

10. Technisch freelancen

Freelancen hoeft niet altijd gepaard te gaan met schrijven. Je kunt thuis verschillende dingen doen om thuis geld te verdienen, zoals: design, grafisch vormgeven, marketing en website programmeren. Kies zelf uit hoeveel je per opdracht betaald wilt krijgen en begin met online thuis geld te verdienen.

11. Vind thuiswerk als virtuele assistent

zirtual

Met thuiswerk geld verdienen kan ook door als virtuele assistent aan de slag te gaan. Een Virtuele Assistent (VA) kan alles doen, van het checken van e-mails en plannen van reizen, tot het uitvoeren van online onderzoek of werk voor kleine bedrijven. Toppers verdienen tussen de €50 en €100 per uur.

Een betrouwbare website om als virtuele assistent aan de slag te gaan is Zirtual.

12. Geef thuis bijles

thuis bijles geven

Geef vanuit huis bijles en gebruik je kennis! Kies je eigen tijden en plan je dag in. Je kan thuis gemakkelijk €15 per uur verdienen op websites zoals: Chegg Tutors.

13. Verkoop oude foto’s

Heb je thuis een paar foto’s rondslingeren waar je niks meer mee doet? Verkoop ze op fotowebsites zoals bijvoorbeeld Shutterstock.

Zelfs als je denkt dat een foto niks waard is, kan je het toch proberen. De meest ondergewaardeerde foto’s zijn vaak het meest waard. Denk aan alledaagse objecten zoals een pen en papier.

14. Deel thuis jouw mening

thuis mening delen

Deel jouw eerlijke mening over alledaagse diensten en producten met een focusgroep bedrijf. Deze organisaties verbeteren producten gebaseerd op jouw feedback. Je kan €50 tot €100 verdienen, en soms zelfs meer. Check het 2020 Panel.

15. Bed en Breakfast of AirBnB

Als je dichtbij een universiteit woont waar ouders op bezoek gaan, of in de buurt van een stadion of concertgebouw, dan is het soms interessant om een bed en breakfast te beginnen.

Als dit te lastig is, kan je ook terecht op websites zoals AirBnB, deze helpen je op een veilige manier een ruimte te verhuren, en garanderen dat je betaald krijgt. Ik heb deze dienst gebruikt toen ik aan het reizen was in Zwitserland en kan bevestigen dat het een geweldige dienst is.

16. Beoordeel pizza’s

pizzas beoordelen

Veel bedrijven betalen je om een beoordeling achter te laten voor pizza zaken bij jou in de buurt. Je hoeft alleen maar de kwaliteit van de pizza te testen, de levertijd te noteren, etc. Hiervoor krijg je een gratis pizza en eventueel €5. Schrijf jezelf in op Trendsource en ga aan de slag!

17. Beoordeel op Yelp

Schrijf een beoordeling en verdien thuis tussen de €1 en €50 per beoordeling. Yelp kan je speciale uitnodigingen geven.

18. Verander je zoekmachinne

Gebruik je Google of Yahoo als zoekmachine? Misschien wordt het tijd voor de Bing zoekmachine.

Alle dingen die je normaal gesproken op google op zoekt kan je ook op Bing vinden, en je verdient punten die je uitbetaald krijgt in cadeaukaarten. Je kan €5 tot €10 vanuit thuis per maand verdienen. Zorg er wel voor dat je ingelogd bent als je zoekt.

Digital Voice

Een andere optie is Nielsen Digital Voice. Digital Voice is een onderdeel van Nielsen, een groot bedrijf dat televisiebeoordelingen publiceert.

19. Administratief thuiswerk

Gebruik jouw typ-diploma en ga thuis data invoeren. Ga naar Craigslist en vind verzoeken voor mensen die goed kunnen typen. Om thuis geld te verdienen via het internet heb je in principe alleen een PC of laptop nodig. Ideaal dus als je op zoek bent naar goedbetaalde thuiswerk.

20. Werk thuis voor Amazon

Selecteer micro taken voor Amazon Mechanical Turk. Dit zijn diensten die om menselijke interactie vragen. Je kan dit vanaf huis doen, met flexibele uren, en je wordt betaald door ’s werelds grootste aanbieders.

werk thuis voor amazon

Hier zijn een aantal voorbeelden van wat mensen hebben gedaan:

 • Selecteer de correcte spelling voor zoektermen
 • Is deze website geschikt voor een algemeen publiek?
 • Zoek het item nummer voor het product in dit plaatje
 • Beoordeel de zoekresultaten voor deze termen
 • Zijn deze twee producten gelijk?
 • Kies de juiste categorie voor producten
 • Categoriseer de toon van dit artikel
 • Vertaal een paragraaf van Engels naar Frans

21. Ga thuis aan de slag als reisplanner

Kijk je graag op reiswebsites zoals Expedia? Doe het dan voortaan betaald, via commissie, door jouw diensten aan te bieden als reisagent. Schrijf blogs met jouw aanbevolen reizen en verdien thuis geld d.m.v. commissie.

22. Verkoop lesplannen

Heb je goed zicht op een academische studie? Verkoop jouw lesplannen, vooral aan nieuwe leraren, of leraren voor het eerste jaar.

Teachers Pay Teachers is een marktplaats voor docenten waar je jouw lesmateriaal kunt verkopen.

23. Speel online games

Ben je een arcade of poker kampioen? Speel jouw favoriete puzzel of kaartspellen op InboxDollars. Je kunt gratis spelen en strijden om beloningen. Leuker kan geld verdienen met thuiswerk niet zijn!

24. Bekijk thuis film intro’s, YouTube, en beoordeel video’s voor geld

swagbucks_geld_verdienen_met_videos

Vind je het leuk om in je vrije tijd video’s te bekijken? Je kan nu betaald krijgen voor het kijken naar video’s waaronder reclamespotjes voor films, nieuws, video’s over beroemdheden en allerlei andere video’s.

Sites zoals Swagbucks vragen je om een aantal video’s te kijken en ze een ‘vind ik leuk’ te geven. Je moet een bepaald aantal minuten naar elke video kijken, en dit wordt van tevoren aangegeven. Je verdient ongeveer €150 per maand (opbrengsten variëren). Je krijgt Swagbucks voor het kijken (dit zijn punten die je om kan zetten in cadeaubonnen of geld via Paypal. Je krijgt $5 wanneer je jezelf inschrijft!

25. Doe mee aan een online focus groep

Doe mee aan een focusgroep zoals ProOpinion en krijg per cheque, cadeaukaart of via PayPal betaald.

26. Verhuur je parkeerplek

Als je jouw parkeerplek tijdens kantooruren niet gebruikt, verhuur deze dan via Craigslist.

27. Onderzoek zoekmachines

onderzoek zoekmachines

Bij Appen kan je zoekmachines evalueren door onderzoek te doen naar van tevoren vastgestelde zoektermen, ze te analyseren, en feedback te geven aan de zoekmachine om de resultaten relevant te houden.

28. Hou thuis fan-pagina’s bij

Fan pages op Twitter of Facebook willen in verbinding staan met mensen. Log in op Fiverr en ontvang opdrachten voor het bijhouden van sociale pagina’s.

29. Online jurylid

Heb je weleens in een rechtszaal willen zitten en bepalen of iemand schuldig of onschuldig is?

eJury biedt aan advocaten de optie om zaken ‘te testen’ zodat ze kunnen inschatten hoe het in de daadwerkelijke rechtszaal zal vergaan.

eJuryleden overwegen feiten en beantwoorden vragen, alvorens ze op een “plaats uitspraak” knop drukken om hun keuze te verzenden.

Voor elk oordeel krijgen Ejuryleden €5-€10 afhankelijk van de lengte van de zaak. Je zal er heus niet rijk van worden, maar een of twee zaken per week behandelen kan vanuit thuis toch een aardig zakcentje opleveren.

30. Verhuur je auto

Ben je een weekje weg en laat je je auto thuis? Verhuur deze dan. GetAround kan je helpen om je auto te verhuren terwijl je per uur betaald krijgt.

31. Deel wat er thuis in de koelkast ligt

Het Nielsen Consumer Panel biedt punten aan om een kijkje in jouw koelkast te nemen! Je hoeft alleen maar de barcodes te scannen van de producten in je koelkast, en deze door te sturen. Het werkt als volgt:

 1. Scan elke week jouw aankopen en stuur de data door. Je kan ook van tijd tot tijd benaderd worden met vragen, of om je mening te geven.
 2. Het kost je ongeveer 1 uur per week
 3. Je verzamelt met elke interactie punten, en dit loopt op naarmate ja langer bij het panel zit.
 4. Als je er klaar voor bent kan je deze punten inwisselen voor beloningen.

32. Huisdier oppas

Houd je van huisdieren? Pas eens op huisdieren! Zorg ervoor dat jouw huis meerdere huisdieren kan opvangen. Websites zoals Care.com brengen huisdiereigenaren en oppassers met elkaar in contact. Houd goed rekening met je tarief. Eventueel zou je tijdens het oppassen nog naar andere manieren kunnen zoeken om online thuis geld te verdienen en je inkomsten te verdubbelen.

33. Thuisopvang

Als je dan toch vanuit huis geld wilt verdienen, kan je er best een paar koters bij hebben.

Er is veel vraag naar thuis-oppas omdat het dichtbij is en er veel minder kinderen bij elkaar zijn dan bij een bedrijfsmatige kinderopvang.

Je zal natuurlijk wel de nodige verklaringen van de gemeente nodig moeten hebben, maar je kan behoorlijk wat geld verdienen door thuis op kinderen te passen.

34. Verdien thuis geld met kalligrafie

kalligrafie

Maak prachtige handletters voor uitnodigingen, trouwkaarten en ander briefpapier. Kies jouw favoriete lettertypen en combinaties en begin met jouw kalligrafie avontuur. Kijk op de Etsy Kalligrafie sectie.

35. Freelance secretaris vanuit thuis

Zelfs als je niet graag schrijft, of geen programmeer skills hebt, kan je aan de slag als freelance secretaris of secretaresse. Notulen maken is erg gedetailleerd werk, maar je kan het te allen tijde doen, overdag maar ook in de avond.

36. Verkoop je antiek

Heb je dingen thuis verzameld toen je jong was, of heb je items die in je vorige huis mooi waren en nu niet meer? Verzamel je verzamelwerk en verkoop het. Als je antiek hebt of een verzameling, zorg er dan voor dat de waarde eerst wordt vastgesteld. Anders kan het zijn dat je iets verkoopt voor een veel te lage prijs.

37. Verdien thuis geld terug voor spullen die je al gekocht hebt

paribus_geld_terug_met_aankopen

Vind je het fijn om geld terug te krijgen? Hoe fijn zou het zijn als je geld terugkrijgt voor spullen die je al gekocht hebt? Paribus is een dienst die bekijkt of je in aanmerking komt voor een teruggave. Het is gratis om lid te worden. Paribus verbindt zich met jouw email adres en bekijkt alle bonnen en facturen. Als een verkoper de prijs heeft verlaagd sinds jouw aankoop dan dient Paribus een prijsaanpassing-claim in.

Paribus werkt met een groot aantal verkopende partijen waar je waarschijnlijk weleens aankopen doet, zoals bijvoorbeeld bij Apple.

38. Start een website of online bedrijf

Voor slechts een paar euro kan jij al een website opzetten (dat is minder dan een kopje koffie). Maak je eigen blog en plaats affiliatie links. Overweeg de volgende onderwerpen:

 • Reizen
 • Koken
 • Gezondheid
 • Technologie
 • Privé Financiën

39. Kook thuis koek en gebak

Sommige mensen maken de mooiste koekjes en verkopen deze het hele jaar door op evenementen, verjaardagen, tijdens vakanties, voetbalfeest, noem maar op.

Sommige mensen houden ervan om te bakken. Als jij zo iemand bent, dan kan je overwegen om een catering te beginnen voor gebak en koek. Je kunt dit doen voor verjaardagen, feesten, partijen, diners en andere gelegenheden.

Zorg ervoor dat je je aan de voedsel- en warenregelgeving houdt en ga aan de slag!

Er zijn voldoende moeders die geen tijd hebben om zelf koekjes te bakken voor feestjes en familieaangelegenheden die wel deze indruk willen wekken.

40. Verkoop huisgemaakte maaltijden

huisgemaakte maaltijd

Hoewel dit misschien een beetje vreemd klinkt, kan het daadwerkelijk veel geld opleveren. Heb je weleens gehoord dat je lekker kan koken? Veel mensen betalen graag voor een ouderwetse, huisgemaakte maaltijd. Praat met buren of deel flyers uit in de stad met de maaltijden en prijzen erop. Je zou dan de huisgemaakte maaltijden bij klanten kunnen langs brengen en voor de levering ook wat extra geld kunnen vragen.

41. Begin een bedrijf voor erbij

Word bijvoorbeeld een online stylist of een van de ontelbare andere mogelijkheden om thuis achter je computer als expert te functioneren. Het zal wat moeite kosten in het begin, maar als het een beetje meezit zal het zeker de moeite waard zijn geweest!

42. Verhuur je kleding online

Als je een kast vol hebt hangen met kleding die je nauwelijks aantrekt, verhuurt ze dan. Sites zoals RentNotBuy en Loanables maken dit mogelijk. Als ze niet meer passen of je bent veranderd van smaak, verkoop ze dan op Marktplaats.

43. Download en installeer deze apps

shoptracker

Veel bedrijven, waaronder Google, betalen je wanneer je apps installeert. Daarnaast krijg je ook betaald voor elke maand gedurende welke de apps op je telefoon geïnstalleerd staan. Sommige van deze websites zijn:

 • ShopTracker – Beantwoord een paar vragen en download de app op je apparaat, je krijgt onmiddellijk rond de €2.00. Houdt de app op je telefoon om elke maand geld te verdienen en help bedrijven te begrijpen wat mensen online kopen.
 • Nielsen Mobile Panel – voor mensen die Nielsen TV Ratings hebben, is er nu ook een mobiele app waarmee je punten kan verdienen. Je kan tot €50 per jaar verdienen.
 • MobileXpression– Installeer deze app en je bent elke week in staat om prijzen te winnen. Je kan een spel spelen waarbij je direct beloningen krijgt, voor marktonderzoek.

44. Verkoop je spam-email

Hou je ervan om spam email te krijgen? Als je net zoals ik bent, heb je er waarschijnlijk ook een hekel aan. Daarom heet het ook spam! In plaats van het in je prullenmand te gooien, kan je er ook geld mee verdienen.

Do you love getting junk mail? If you’re like me, you probably don’t – that’s why we call it junk! Other than recycle, trash, or burn it in the winter what can you do with it?

Het Small Business Knowledge Center is een marktonderzoeksbureau dat graag jouw spam wilt ontvangen, en geeft je als beloning een prepaid Visa kaart.

45. Verhuur je studio en muziekinstrumenten

verhuur_muziekinstrumenten

Heb je een gitaar in de hoek van je kamer liggen die je eigenlijk niet gebruikt? Verhuur hem dan op Sparkplug. Je kan dit ook met je andere instrumenten doen, zoals versterkers, microfoons, of zelfs een studio of oefenruimte.

46. Ruim thuis op en verkoop oude spullen

Je hebt waarschijnlijk veel meer spullen dan je je realiseert. Volgens de National Association of Homebuilders, is de gemiddelde grote van een woning van 160 vierkante meter in 1973 naar 260 vierkante meter in 2019 gestegen. Ga aan het opruimen en verkoop de spullen die je niet meer gebruikt.

Als je overweldigd wordt door de hoeveelheid ‘rommel’ in je huis lees dan eens het boek The Life-Changing Magic of Tidying Up. Dit boek veranderd jouw blik op de dingen die je hebt, en laat zien wat echt belangrijk is om te bewaren, en wat niet.

47. Vlooienmarkt

Als je goed bent in handvaardigheid dan liggen er kansen. Bezoek een vlooienmarkt of ga naar Freecycle.org en koop interessante items, restaureer ze, voeg een beetje van jezelf toe, en verkoop ze met winst.

freecycle

Denk aan oude tafels of oude schilderen. Maak van vuilnis weer iets moois.

Als je inspiratie nodig hebt kan je op Pinterest kijken. Het is een wereld vol ideeën en het zal je verbazen hoe veel mensen bereid zijn om flink te betalen voor een lampje voor op de kinderkamer, of een bar uit de jaren 70.

Als dit werk je aanspreekt, overweeg dan een Etsy store te beginnen.

48. Verkoop je oude telefoon

Of je een oude of nieuwe telefoon hebt, het maakt niet uit, verkoop hem! Er zijn genoeg telefoonwinkels die er nog genoeg geld voor willen betalen. Je hebt er thuis vast nog wel eentje liggen die je niet gebruikt.

49. Open een bankrekening

Even googelen en je vindt zo een aantal banken die jou een bonus geven wanneer je een rekening opent. Wees wel voorzichtig en lees de voorwaarden. Als je hier de tijd voor neemt kan je zo een aantal honderden euro’s verdienen.

50. Verkoop boeken die thuis liggen

Iedereen heeft wel wat boeken of magazines thuis liggen waar nooit meer in gekeken wordt. Om thuis wat extra geld te verdienen zou je die boeken dus kunnen verkopen.

bookscouter

Als je het meeste geld voor je boeken wilt kan je het beste kijken op Bookscouter.

 1. Vul het ISBN van je boek in
 2. BookScouter zoekt voor de winkels die het meest bieden op het boek.
 3. Zodra je een winkel hebt gevonden vul je jouw informatie in.
 4. Je verzendt het boek en krijgt betaald! De meeste winkels bieden vooraf betaalde labels aan waarmee je de boeken kunt verkopen. Dit scheelt tijd en het is superhandig!

Bonustip

Met de Amazon Kindle store kan iedereen een eBook publiceren en meteen thuis geld verdienen. En de Kindle app is nu beschikbaar op bijna elk apparaat (laptops, iPads, smartphones en ja, Kindles) dus de markt is enorm!

Laat een reactie achter