Elk jaar rond maart begint het bij de meeste mensen al te kriebelen. Pasen. Het eerste feestweekend van het nieuwe jaar. Pasen brengt van oudsher een gevoel van luchtigheid met zich mee. Het is niet alleen voor gelovigen een belangrijk feest, maar het is tegelijkertijd een feestdag die voor veel mensen de start van de lente inluidt. Dat wordt gevierd met een lang weekend vol gezelligheid. Lekker thuis met het lange paasweekend? In dit artikel zetten we de beste tips voor een lang en gezellig weekend op een rijtje.

Organiseer een paasbrunch

brunch-pasen-eten

Pasen geeft natuurlijk een goed excuus om weer eens de hele familie uit te nodigen. Zeker nu dit weer kan én mag. Fijn na twee jaar waarin samenzijn met familie en vrienden vrijwel onmogelijk was. Hoog tijd om hier dus weer volop van te genieten. Ligt je naasten wel vroegtijdig in, zodat ze in elk geval nog geen andere afspraken zullen maken.

Een paasbrunch mag niet ontbreken. Maak allerlei lekkere zoete broodjes, haal genoeg eitjes in huis, maak een lekkere fruitsalade en maak voor de liefhebber een heerlijke soep. Houd rekening met de eventuele kinderen die mee zullen komen. Leuk om speciaal voor hun nog een eierzoektocht te organiseren en allemaal kinderproof lekkernijen in huis te halen. Zo wordt het een groot feest voor iedereen. Jong en oud.

Ga lekker de tuin in

Geen zin in al die verplichte gezelligheid? Of hebben al jouw naasten al andere plannen? Niet getreurd. Tijdens het lange paasweekend zijn er immers nog genoeg andere dingen te doen. Zo is dit weekend voor veel mensen hét begin van het voorjaar. De meeste jaren genieten we volop van zon en mooi weer tijdens de Pasen. In de meeste gevallen valt Pasen ook rond het moment dat de ergste kou uit het land is verdreven en er geen nachtelijke vorst meer komt. Kortom: hét moment om de tuin of het balkon weer aan te pakken en nieuwe bloemen te planten. Het lange weekend is hier bij uitstek geschikt voor.

Wandelen

hiken-wandelen-bergen

Ook als je gewoon thuis blijft is er natuurlijk genoeg te doen in de omgeving. Fijn om even helemaal niets te hoeven. Geen winkels die open zijn (op een handje supermarkten na) en geen verplichtingen. Even helemaal niets. Tijd genoeg dus om een mooie wandeling door de nabije omgeving te maken, een fietstochtje of een andere sportieve activiteit te ondernemen. In de nabije omgeving is vaak genoeg te zien en te beleven.

Gourmetten

Of je nu alleen bent met Pasen, slechts met z’n tweetjes of met een hele groep, tijdens Pasen wil je natuurlijk wel iets speciaals ondernemen. Het blijft een bijzondere feestdag. Een lekkere maaltijd hoort hier daarom zeker bij. En traditiegetrouw voor ons Nederlanders wordt dan vaak het gourmetstel uit de kast gehaald. Heerlijk gourmetten. Dat luidt pas écht de feestdagen in.

Laat een reactie achter