Je thuiskantoor inrichten is een leuke klus. Maar er zijn wel veel dingen waar je aan moet denken. Zo moet je rekening houden met een logische indeling van de meubels en heb je ook bepaalde apparaten nodig. Ga jij thuis een eigen thuiskantoor inrichten? Dit mag niet ontbreken.

1. Handige stopcontacten

Een stopcontact met USB mag eigenlijk niet ontbreken in jouw thuiskantoor. Tegenwoordig worden overal apparaten opgeladen via USB-stroom poorten. Bijna elk huis heeft meer dan één smartphone, tablet, e-reader of ander mobiel apparaat dat een USB-kabel gebruikt. Als je een van deze apparaten wilt opladen via een standaard stopcontact met drie pinnen, moet je eerst jouw USB-kabel op een adapter aansluiten. Met een stopcontact met USB is dat niet nodig. Een bijkomend voordeel is dat deze stopcontacten compacter zijn.

2. Een computer of laptop

bureau-computer-pc

In je kantoor ga je waarschijnlijk digitaal werken. We nemen aan dat je al een soort laptop of desktop hebt. Of het nu je eigen persoonlijke apparaat is of degene die je van je werk hebt meegenomen. Vergeet ook niet om regelmatig back-ups te maken – of nog beter, automatisch back-ups te laten maken. Zo is er niets belangrijks kwijt als je computer of laptop crasht.

Als je lange dagen maakt achter een scherm doe je er goed aan om accessoires aan te schaffen voor je set up. Denk aan een kussentje voor je armen, een betere toetsenbord. Een laptop houder, noem het maar op. 

3. Een multifunctionele printer 

Als je een kantoor inricht, hoort daar meestal ook een printer bij. Met multifunctionele printers zijn niet alleen al je apparaten op één plek klaar voor gebruik, ze kunnen ook samenwerken op een manier die stand-alone apparaten niet kunnen. Door al jouw functionaliteit in één apparaat te hebben, werken ze snel en efficiënt samen, zodat je met één druk op de knop van print naar scan en naar kopie kunt gaan. 

4. Fijne ergonomische bureaustoel

game-bureau-stoel

Ergonomisch werken is heel belangrijk voor je gezondheid. Een groot deel van mensen met een kantoorbaan ervaart regelmatig pijn door hun bureau werk. Dit kan leiden tot lage concentratie, verminderde productiviteit, gezondheidsproblemen en meer ziektedagen. Lage rugpijn is zelfs de op één na meest voorkomende reden waarom mensen werk missen. Ergonomische stoelen voorkomen dit veelvoorkomende ongemak op verschillende manieren: ze passen zich aan de specifieke vorm van elke werknemer aan, ondersteunen de wervelkolom en houden weefsels en gewrichten in een neutrale positie.

5. Archief- of opslag kast

Het beste voordeel van een archiefkast is misschien wel hun vermogen om grote hoeveelheden bestanden te bewaren zonder al te veel vloeroppervlak in beslag te nemen. Archiefkasten maken het ook mogelijk voor je om bestanden en mappen te categoriseren en op te slaan. Dit maakt het voor jezelf gemakkelijker om informatie op te halen en verhoogt je productiviteit. 

6. Personaliseer je thuiskantoor

modern-bureau-kantoor

Of je nu in een hokje werkt of je thuiskantoor helemaal voor jezelf hebt, een gepersonaliseerd bureau kan je motivatie verhogen en je de hele werkdag aan het werk houden. De sleutel is om jezelf te omringen met spullen die je herinneren aan “waarom je werkt”. De meesten van ons werken voor een salaris om voor onszelf en onze gezinnen te zorgen, maar er zijn vast ook grotere motivaties te vinden?

Denk erover na en voeg spullen toe die je herinneren aan je doel. Je bureau wordt een bron van inspiratie als de dagen lang worden en taken minder spannend zijn. Je bent immers waarschijnlijk 40 uur per week op je werkplek bezig. Maak er vooral een leuke plek van waar je graag wilt zitten.

 

Laat een reactie achter