Je hebt vast al een boel artikelen gelezen over hoe je je thuiskantoor zo efficiënt mogelijk kunt inrichten en welke ‘basics’ je hiervoor nodig hebt. Zo heb je tenminste een goede bureaustoel nodig, werktelefoon, apps voor videobellen en bij voorkeur een geluiddempende koptelefoon. En als de geen eigen IT apparatuur hebt, dan kun je altijd nog een laptop huren of een iPad huren bij een IT verhuurbedrijf zoals Flexitrent. Maar als aanvulling op deze basics, is het ook wenselijk om je thuiskantoor een beetje op te vrolijken. Je zit er immers al gauw 8 uur per dag. Daarom geven wij in dit artikel een aantal tips om je thuiskantoor leuker en gezelliger te maken. 

Planten

planten-cactussen

Je kunt nooit genoeg planten hebben. Planten geven wat kleur aan de ruimte en maken het gezelliger. Maar naast dit, hebben planten ook een positief effect op je gezondheid. Planten zuiveren immers de lucht en zorgen mede hierdoor voor een betere luchtkwaliteit. Dit heeft onder meer een positief effect op je concentratie en daarmee productiviteit. Daarnaast blijken planten een rustgevende werking te hebben op de geest. Wat wil je nog meer?

Schapenvachtje of imitatiebont 

Heb je ook zo’n lelijke bureaustoel? Waarom zou je het niet bedekken met een leuk schapenvachtje/imitatiebontje. Dit is tegenwoordig helemaal hip. Het geeft je stoel een kleine makeover en het ziet er gezellig en warm uit. Daarnaast is het lekker zacht! 

Geurkaarsen

Hoe leuk is het als je een kaarsje aansteekt naast je computer. Een kaars aansteken symboliseert met licht en kracht; iets wat je wel kunt gebruiken tijdens je werkdag. Het is al helemaal een goed idee om een geurkaars of aroma diffuser aan te schaffen. Voor de laatste kun je je favoriete essentiële oliën gebruiken. Deze staan erom bekend dat ze creativiteit stimuleren en stress verminderen. Hierdoor kun je uiteindelijk productiever werken.

Tafellamp

Zeker nu de dagen korter worden, is een tafellamp een absolute musthave. Het kan de hele kamer opvrolijken met een warm, gezellig licht. Wil je een bijzondere tafellamp kopen? Kijk dan eens naar een Himalaya lamp, die zorgt zeker voor een positieve energie in je huis. 

Kleurrijke muismat

Ben je op zoek naar iets vrolijks voor je home office, maar moet dit ook praktisch zijn? Dan is een kleurrijke, ergonomische muismat met ondersteuning voor pols en hand, wellicht hét item voor jouw thuiskantoor. Een muismat is de ideale manier om wat persoonlijkheid toe te voegen aan de ruimte. Ga voor een leuk patroontje of laat een muismat maken met foto’s van mooie herinneringen. Daarnaast zorgt een ergonomische muismat ervoor dat je hand en pols zo comfortabel mogelijk bewegen. Hiermee voorkom je pijn aan je pols en/of hand gedurende de dag. 

Wij hopen dat je met deze tips je thuiskantoor een beetje kunt opvrolijken! Vragen? Stel ze aan Flexitrent.com.

Laat een reactie achter