Voor de meesten van ons is de woonkamer een centrale plek in ons huis. Hierdoor moet je elke keer dat je het opknapt, alles van zijn plaats halen en kun je het pas terugzetten als de laatste druppel verf is opgedroogd.

Er bestaat echter ook nog een andere manier. Door een paar slimme keuzes te maken wanneer je je woonruimte opknapt, kun je een tijdloos ontwerp maken dat er nog jarenlang fris en praktisch uit zal zien. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor stoere robuuste tafels, die werkelijk waar jaren meegaan. Bovendien is het als je het advies uit dit artikel opvolgt gemakkelijk om de uitstraling van de kamer op elk moment op te fleuren.

Lees dus snel verder als je een tijdloos ontwerp voor je woonkamer wilt maken dat er zo lang als je wilt geweldig uit zal blijven zien.

1. Negeer de nieuwste trends

Of het nu gaat om pasteltinten, levendige kleuren of een bloemetjesbehang van Pixers.nl, één ding weet je zeker: het ziet er over een jaar gedateerd uit. Als je een leefruimte wilt creëren die niet helemaal opnieuw hoeft te worden ingericht als iets uit de mode raakt, negeer dan de nieuwste interieurontwerpen. Maar als je een trendsetter bent, is een van de beste manieren om een ​​tijdloze woonruimte te creëren, om je te houden aan neutrale kleuren, want dan kun je accessoires kopen die in de mode zijn en kun je dan naarmate de ontwerpstijlen voor het interieur veranderen, dat aanpassen.

2. Denk goed na over de kleuren

Maak een instant thema door een online kleurenschema ontwerper zoals Paletton te gebruiken om zo drie of vier complementaire kleuren te kunnen kiezen. Blijf dan gewoon bij dat palet als je verf, behang en decoraties uitzoekt. Dit is een beproefde manier om een ​​instant thema te ontwikkelen en de hele ruimte in één thema samen te brengen.

Het mooie van een doordacht kleurenschema is dat je je leefruimte op elk gewenst moment kunt opfrissen zonder de verfkwasten voor de dag te hoeven halen omdat je simpelweg kunt investeren in nieuwe accessoires en kunstwerken. Het is niet nodig om de dingen die je vervangt weg te gooien – sla ze op en wissel ze af en toe af om je woonkamer er fris uit te laten zien en misschien hoef je ze de komende jaren niet eens opnieuw te gebruiken.

woonkamer blauw

3. Stem je meubilair op elkaar af

Als je een stijl wilt creëren, die lang meegaat, zijn er enkele tips die je kunt volgen om een ​​tijdloze look te krijgen zonder dat je hiervoor een expert hoeft te zijn.

De eenvoudigste manier om een ​​tijdloze look te creëren, is bijvoorbeeld door meubels die bij elkaar passen te kiezen. Als je relaxfauteuil en bank bijvoorbeeld van hetzelfde materiaal zijn gemaakt, ziet het er fantastisch uit. Als je wilt dat jouw leefruimte tijdloos is, zorg er dan voor dat je trends vermijdt. Zo zijn koperen armaturen op dit moment allemaal trendy, maar over een jaar zien ze er gedateerd uit. Kies voor modern of traditioneel meubilair van een goede kwaliteit hout en je bent er zeker van dat het tijdloos zal blijven.

Hetzelfde geldt als je in de juiste stoelen investeert, want dan zullen ze jarenlang meegaan. Zoals bij elke grote aankoop, is het onwaarschijnlijk dat het snel weer uit de mode raakt als je voor een stijl gaat die de tand des tijds al eens heeft doorstaan. Als het op je bank aankomt, kun je eigenlijk niet om de Chesterfield-serie heen. Kies voor een bank van leer om het klassiek te houden of maak het wat moderner door voor een gestoffeerde bank te kiezen.

woonkamer grijs

4. Pimp de ruimte op met decoraties

En als laatste, gaan we het hebben over de decoraties. Deze kunnen elke kamer ophalen, dus is cruciaal dat je dat goed aanpakt als je wilt dat je woonkamer de tand des tijds zal doorstaan.

Ingelijste illustraties gaan nooit uit de mode: het bestellen van posters en het inlijsten in een soort hout dat bij jouw meubels past, voegt direct meer stijl toe. Een schilderij of foto met hetzelfde kleurenschema als je woonkamer, zal er ook bijzonder goed uit zien.

Het is een bekende regel voor interieurs dat een spiegel de ruimte groter doet lijken dan hij werkelijk is. Dus, of je nu voor een modern of voor een traditioneel ontwerp voor je woonkamer hebt gekozen, je moet ervoor zorgen dat je profiteert van deze optische illusie. Probeer, indien dat mogelijk is, je spiegel aan een muur te hangen waarop veel daglicht schijnt: deze reflecteert het terug in de kamer en zo haal je meeste uit het licht dat je het hele jaar door binnenkrijgt.

Dus dit waren ze dan: onze beste tips voor het creëren van een tijdloos ontwerp voor je woonkamer. Baseer je ontwerp op een handjevol complementaire kleuren, kies meubels die bij elkaar passen, kies zorgvuldig je decoraties en je zult zeker een leefruimte creëren die de tand des tijds zal kunnen doorstaan.

Laat een reactie achter