De feestdagen staan alweer voor de deur. Ja, we halen de lichtjes weer tevoorschijn en beginnen allerlei plannen te maken.

Voordat je helemaal in het winkelen, het decoreren en het bakken opgaat, is het ook erg belangrijk om jezelf eraan te herinneren dat je hoogstwaarschijnlijk tijdens de feestdagen ook ergens naartoe gaat. Het is onvermijdelijk een onderdeel geworden van de tradities rondom de feestdagen en het mag dan ook geen verrassing zijn dat met jou nog duizenden andere mensen er heerlijk op uit trekken.

Daarom is het belangrijk om goed voorbereid te zijn en om ervoor te zorgen dat je veilig op reis kunt. Voor degenen, die met de auto reizen, hebben we enkele handige tips op een rijtje gezet, zodat je er tijdens de leukste dagen van het jaar er ontspannen op uit kunt.

De beste tips voor een vakantie met de auto:

1. Plan de route

weg-bergen

Je weet dat iedereen tijdens de vakantieperiode op stap gaat, dus plan dienovereenkomstig jouw reisje goed. Gebruik een tool zoals Google Maps om je reis te plannen en om de drukste routes te kunnen vermijden. Bepaal ook wat de beste tijd is om te vertrekken. Is het misschien beter om op de heenweg ‘s nachts en op de terugweg ‘s ochtends te vertrekken? Afhankelijk van hoe lang de rit duurt en wanneer er in bepaalde gebieden files ontstaan, moet jij je reis plannen. Een ander iets om in gedachten te houden, is dat alternatieve routes ook een gelegenheid kunnen zijn om toeristische bestemmingen, waarvan je misschien het bestaan niet eens wist, te bezoeken. Dit is een geweldige manier om de rit leuker te maken en de kinderen iets te geven om naar uit te kijken. Ook is een laadpas aanvragen belangrijk wanneer je met een elektrische auto op vakantie gaat.

2. Plan meerdere activiteiten voor de kinderen in

De kinderen bezighouden tijdens een lange autorit kan best lastig zijn. Toch kan de sfeer tijdens de rit het verschil maken als je op je bestemming aankomt. Kleurboeken en boeken over reizen, zijn een geweldige manier om voor wat afleiding te zorgen. Houd er rekening mee dat als je van plan bent om elektronische apparaten mee te nemen, deze opgeladen moeten zijn en dat er ook opladers beschikbaar moeten zijn of dat je extra batterijen bij je moeten hebben. Download als back-up enkele apps op je smartphone, voor het geval al het andere niet lukt.

3. Probeer een dutje te doen in plaats van meer cafeïne te drinken

auto-slapen

Het is moeilijk als je er even doorheen zit en denkt dat een kopje koffie alles is wat je nodig hebt om wat bij te tanken en weer door te rijden, maar dit is niet altijd je beste of de veiligste optie. Het is verbazingwekkend wat een dutje van 15 minuten kan doen voor je alertheid en je vermogen om veilig te kunnen rijden. Volgens de AAA Foundation for Traffic Safety zijn slaperige chauffeurs de oorzaak van bijna 17% van de dodelijke ongevallen. Dus in plaats van een kopje koffie te pakken, kun je beter een dutje van 15 minuten doen om daarna weer door te kunnen rijden.

4. Verzend alvast je cadeautjes voordat je vertrekt

In plaats van te proberen uit te zoeken hoe je alle cadeaus, die je wilt meenemen moet inpakken, kun je die natuurlijk ook al van tevoren verzenden. Dit bespaart je ruimte en hoofdpijn wanneer je probeert om je beschikbare ruimte te maximaliseren. Houd ook wat ruimte in de kofferbak over, want met beetje geluk neem je ook weer cadeautjes mee naar huis.

1 reactie

  • dat is geweldig, maar ik ga niet graag alleen op reis. met vrienden gaan is leuker, het enige probleem is dat we geen dutje kunnen doen met vrienden omdat we minder ruimte hebben.

Laat een reactie achter