Je brengt een derde van je leven slapend door, dus is het van vitaal belang dat je ook tijd besteedt aan het kopen van een nieuw bed. Een verkeerd bed kan leiden tot spierpijn, een slechte rug en uiteraard ook tot slaapgebrek. Een betere nachtrust in een goed bed kan er allemaal toe leiden dat jij aangenamer wakker wordt. Lees dus ons advies over het vinden van het beste soort bed voor jouw huis en jouw behoeften.

Hoe kies je een bed dat bij jou past?

Er komt bij het kiezen van een goed bed bij Beddenleeuw meer kijken dan alleen hoe het eruit ziet. Van verborgen opbergladen tot bedden die zijn ontworpen voor specifieke matrassen, er is genoeg om over na te denken. Hier vind je 11 tips om een goed bed te kunnen kiezen.

1. Bezoek een beddenwinkel

Dit klinkt voor de hand liggend maar toch zijn er veel mensen, die denken dat ze hun droombed kunnen vinden door eindeloos op het internet te scrollen. Door een winkel te bezoeken, kun je verschillende stijlen, vormen en ontwerpen uitproberen om er zeker van te zijn dat je een goed bed vindt.

2. Kijk er niet alleen naar, maar ga er ook op liggen

luxe-bed-modern-antraciet

Het is essentieel dat je altijd een bed uitprobeert voordat je het koopt. We zijn allemaal verschillend en sommige bedden zijn niet voor iedereen geschikt. De ondersteuningsvereisten van mensen zijn afhankelijk van hun gewicht en lichaamsbouw, dus je moet je echt (letterlijk en figuurlijk) comfortabel bij je keuze voelen.

3. Kies samen een bed

Als je een bed gaat delen, moet je voor zowel jou als je partner een goed bed kiezen. Op die manier kun je er allebei op gaan liggen en ervoor zorgen dat het voor jullie beiden groot genoeg en comfortabel is.

4. Denk na over de grootte van de kamer

slaapkamer-dekbedovertrek

Er moet altijd rekening worden gehouden met de totale grootte van de slaapkamer. Als de slaapkamer klein is, is een enorm bed niets voor jou. Om je goed te kunnen ontspannen, heb je een redelijke ruimte rondom je bed nodig. Als je een multifunctionele ruimte verbetert, bedenk dan dat slaapbanken meer leefruimte bieden als je er niet op slaapt. En als je niet helemaal zeker weet welke slaapbank je nodig hebt, bekijk dan onze handleiding over slaapbanken.

5. Benut de ruimte optimaal met opbergbedden

Als je geen ruimte hebt voor een grote kledingkast of als je niet weet waar je die extra lakens moet opbergen, overweeg dan een bed met een opbergruimte eronder. Dit is het beste soort bed voor mensen met kleine kamers omdat ze je veel extra ruimte bieden om jouw spullen op een gemakkelijke en handige manier op te bergen.

6. Geef jezelf de ruimte om comfortabel te liggen

witte-slaapkamer-bed

Als je een grote of redelijk grote slaapkamer hebt en je partner neemt altijd alle ruimte in het bed in beslag, overweeg dan om te investeren in een kingsize bed of een super kingsize bed. Wil je nog meer ruimte en comfort, kies dan voor een Emperor bed.

7. Overweeg meer ruimte dan een eenpersoonsbed

luxe-witte-slaapkamer

Zelfs als je alleen slaapt, betekent dat nog niet dat je een eenpersoonsbed moet kopen. Sommige slapers hebben veel ruimte nodig om zich prettig te voelen, dus als jij een van hen bent, overweeg dan om in een tweepersoonsbed te investeren.

8. Zorg ervoor dat het er goed uitziet en ook goed aanvoelt

Als je een stijlvol bed wilt, dat echt karakter aan een kamer toevoegt, zijn hoofdeinden een must. Kies uit metalen, gestoffeerde of houten hoofdeinden in verschillende mooie ontwerpen.

9. Kies een bed dat jouw rug ondersteunt

Veer- en lattenbedden zijn het beste soort bed voor rugondersteuning. En onthoud altijd dat een goed bed de grootte, de vorm en de specifieke behoeften van de slaper moet respecteren. Als je bijvoorbeeld vaak last hebt van je rug, kies dan voor een verstelbaar bed en slaap in een voor jou comfortabele houding.

10. Bedden en matrassen moeten bij elkaar passen

moderne-slaapkamer-bruin-boxspring

Koop nooit een bed zonder aan het matras te denken. Een binnenveringsmatras is ideaal voor een boxspring, terwijl lattenbodems eerder worden gecombineerd met schuimmatrassen. Koop waar mogelijk tegelijkertijd een nieuw bed en een nieuwe matras, want een nieuwe matras op een oud bed gaat niet zo lang mee als op een nieuw bed.

11. Je krijgt waar je voor betaalt

Het beste bed voor jou hoeft niet altijd ook het duurste te zijn, maar waarschijnlijk ook niet het goedkoopste. Een goedkoop bed ziet er misschien goed uit, maar het geeft je niet de ondersteuning, die je voor een goede nachtrust nodig hebt. Houd er rekening mee dat een goedkoper bed ook jouw comfort kan verminderen. Het is een goed idee om online productrecensies te bekijken voordat je een bed koopt, zodat je kunt zien wat andere mensen van het artikel vinden.

Laat een reactie achter