Als jij erover denkt om te gaan investeren, weet je waarschijnlijk nog niet hoe je moet beginnen en waarin je zou moeten gaan investeren. De wereld van beleggen kan voor beginners erg intimiderend zijn. In feite kan het zelfs voor degenen die ervaren zijn nog vaak verwarrend zijn. Hieronder volgen 9 tips die je op weg helpen in de wereld van beleggen.

1. Stel investeringsdoelen

Nu is het tijd om te beslissen wat je met beleggen wilt bereiken. Het is wel duidelijk dat het je uiteindelijke doel is om geld te gaan verdienen, maar de behoeften van iedereen zijn anders. Dingen die je moet overwegen zijn onder meer je inkomen, het vermogen dat je wilt laten groeien en de veiligheid van je kapitaal. Houd ook rekening met je leeftijd, je persoonlijke omstandigheden en je financiële positie.

2. Investeer al vroeg

investeren

Hoe eerder je begint met beleggen, hoe beter. Voor beginners geldt zeker, hoe eerder je begint, hoe minder geld je elk jaar nodig hebt om je investeringsdoelen te kunnen bereiken. Je inkomsten zullen in de loop van de tijd toenemen, dus wees niet bang om te beginnen met investeren, zelfs als je een student bent of nog beter, als je in het laatste jaar van de middelbare school zit.

3. Laat de investeringen automatisch verlopen

Leg een bepaald bedrag opzij om elke maand automatisch te kunnen investeren. Je kunt via verschillende makelaarsites en geautomatiseerde investeringsdiensten automatische investeringsplannen opzetten. Door dit te doen, voorkom je dat je zult vastlopen en investeer je ook consequent.

4. Kijk naar je financiën

Voordat je kunt beginnen met beleggen, moet je bekijken hoeveel geld je moet investeren. Wees er realistisch over. Zorg ervoor dat je genoeg geld overhoudt om je normale maandelijkse rekeningen, afbetalingen van leningen, enz. te kunnen betalen. Je hebt niet veel geld nodig om met beleggen aan de slag te kunnen gaan, maar er zijn natuurlijk altijd wel risico’s. Je wilt niet dat je andere belangrijke rekeningen niet kunt betalen.

5. Krijg meer informatie over beleggen

investeren_telefoon

Zodra je je financiën op orde hebt, is het tijd om meer te leren over beleggen. Bestudeer de basis terminologie, zodat je weet hoe je coherente beslissingen moet nemen. Vergeet ook niet andere details, zoals diversificatie, de optimalisatie van je portfolio en de marktefficiëntie. Op BUX Zero kan je updates van de verschillende markten vinden en ook blog content waarin je meer kan leren over beleggen. Zeker een aanrader dus!

6. Wees op je hoede voor commissies

Professionals zullen proberen je over te halen om investeringen te kopen, die hen hoge commissies opleveren. Doe dit niet zonder serieus onderzoek. Sommige zogenaamde professionals staan erom bekend producten te verkopen die hen hoge commissies opleveren, maar die niet veel aan hun kopers uitbetalen. Je kan er dus maar beter voor zorgen dat je belegt met een bedrijf als BUX Zero waarbij je geen commissie hoeft te betalen voor aandelen in de EU of in de VS. Anders zouden de kosten hoog op kunnen lopen wanneer je in veel verschillende aandelen investeert.

7. Diversifieer je investeringen

investeren-aandelen-telefoon

De markt fluctueert constant en dingen gaan altijd op en neer. Zorg ervoor dat je over een gediversifieerde portefeuille beschikt om te voorkomen dat je te veel geld verliest als de aandelen dalen. Op die manier heb je een aantal aandelen die stijgen, zelfs als andere dalen. Een app als BUX Zero is dan het voordeligst, omdat je daarmee geen commissie betaald.

8. Bestudeer je portfolio

Het is belangrijk dat je altijd je eigen portfolio bestudeert. Wat vandaag goed is voor je portefeuille, is in de toekomst misschien niet meer het beste. Het is belangrijk om te weten wat je hebt en waar je in de toekomst mogelijk wijzigingen moet aanbrengen. Wanneer het economische klimaat verandert, wees dan bereid om ook veranderingen in je investeringen door te voeren.

9. Blijf op de hoogte

Het is een goed idee om altijd de markten te blijven bestuderen. Lees meer over de dingen waarin je hebt geïnvesteerd en zoek naar middelen die gelijke tred houden met de markttrends en met de wereldeconomie.

10. Investeer met de BUX Zero app en betaal geen commissie!

bux-zero

Investeren is een van de beste manieren om je vermogen te laten groeien. Het is alleen jammer dat er zoveel kosten aan verbonden zijn. Bij sommige banken of makelaars betaal je commissie per transactie en een vaste vergoeding voor het aanhouden van een rekening. Bovendien is er vaak de hoge minimale storting en soms zelfs verborgen kosten.

Al deze kosten zijn natuurlijk niet ideaal wanneer je goed wilt investeren, maar gelukkig is er nog BUX Zero! Daar betaal je namelijk geen commissie en bespaar je veel geld! Daarnaast maakt het investeren met kleine bedragen ook veel interessanter. Download daarom nu de BUX Zero app.

Beleggen brengt risico’s met zich mee, je kan je inleg verliezen

Laat een reactie achter