De lente staat voor de deur, tijd om de tuin klaar te maken voor de zomer zodat je straks weer heerlijk kunt ontspannen in de buitenlucht. Of je nu een kleine stadstuin hebt of een ruime achtertuin, met de juiste inrichting maak je van jouw tuin een heerlijke plek om te genieten van de zon en quality time door te brengen met vrienden en familie. We geven je vijf tips om van jouw tuin een oase te maken:

Ontspan in stijl met een comfortabele loungestoel

Een comfortabele loungestoel is echt een aanwinst voor elke tuin. Kies een loungestoel tuin die voorzien is van zachte kussens en een stevig frame. Zo kun je heerlijk ontspannen terwijl je geniet van de warme zonnestralen en de natuur om je heen. Kies een zonnig plekje in de tuin, omringd door bloeiende planten of struiken om helemaal op te gaan in de rustgevende natuur.

Samen buiten genieten

Een tuinset voor 4 personen is ideaal voor buitenmaaltijden en het ontvangen van gasten. Geniet van heerlijke maaltijden en gesprekken met vrienden en familie in de buitenlucht. Kies de tafel die bij jouw tuin of stijl past. Of dat nu een strakke ronde tafel is of een rechthoekige tafel van hout. Ga voor heerlijk comfortabele stoelen en kleed het geheel aan met kleurrijke kussens en een tafelkleed. Bij voorkeur kies je voor duurzame materialen die bestand zijn tegen alle weersomstandigheden zodat je het niet elke keer allemaal hoeft binnen te halen.

Breng de tuin tot leven

Creeer een vrolijke en gezellige sfeer door bloemen en planten te plaatsen. Kies daarbij een mix van bloeiende planten, groene struiken en kruiden. Hierdoor voeg je kleur en geur toe aan je buitenruimte. Met een kleine kruidentuin in potten rondom je tuinset pluk je verse kruiden voor bij de maaltijden. Weinig ruimte? Kies er dan voor om bloembakken aan de schutting of de muur te hangen voor een verticale tuin.

Sfeervolle verlichting

huis-tuin-buitenverlichting

Met verlichting kun je een magische sfeer creëren, vooral ‘s avonds. Wanneer je voor sfeerverlichting op zonne-energie kiest, kost het je ook nog eens niets extra’s. Met zachte, warme verlichting creëer je een gezellige en romantische ambiance. Hang lantaarns boven tafel of een lichtslingers langs de schutting voor een speels effect. Maak het extra gezellig en zorg met enkele vuurkorven of fakkels voor wat extra warmte op koele avonden.

Maak het persoonlijk

Nu je heerlijk kunt zitten in een gezellig hoekje vol kleur en natuur is de finishing touch een paar functionele en persoonlijke decoraties. Denk daarbij aan een tuinsteker, vogelbadje, bijenhotel of bijvoorbeeld een mooie spiegel of muurdecoratie. Heb je veel ruimte dan kun je ook nog een waterornament plaatsen en genieten van het rustgevende kabbelende water.

Met deze tips maak je jouw persoonlijke buiten oase waar je in de zomermaanden heerlijk kunt ontspannen, genieten en nieuwe herinneringen kunt maken met vrienden en familie. Of je nu alle tips gebruikt of slechts een aantal, zolang het voor jou maar een plek is waar je graag tijd doorbrengt en je thuis voelt.

Laat een reactie achter