Of je nu een drukke moeder, huisvader of student bent, als je thuis geld wilt verdienen ben je bij deze blogpost bij het goede adres. Je bent waarschijnlijk niet tevreden met je normale inkomen en daarom ben je op zoek naar ideeën, inspiratie of tips om geld te verdienen.

Als je op het internet kijkt zie je al snel veel oplichtingspraktijken als het gaat om snel geld verdienen. Websites vragen je om vooraf te betalen en lokken je om voor hen te werken. In werkelijkheid zijn ze gewoon erop uit om jouw zuurverdiende centen afhandig te maken.

Als je op zoek bent naar legitieme websites die daadwerkelijk geld uitbetalen voor jouw kostbare tijd, dan zit je hier goed. Wij zetten namelijk de 110 beste tips om meer geld te kunnen verdienen op een rijtje. Sommige manieren genereren slechts een aantal euro’s per maand, maar er zijn ook alternatieven waarmee je een behoorlijke hoeveelheid geld bij elkaar kan sprokkelen als je het goed aanpakt. We hebben de beste methodes om geld te verdienen bovenaan gezet!


1. Verdien snel extra geld door vragenlijsten in te vullen! 💰

Het is misschien niet zo bekend en je hoort er weinig over, maar tegenwoordig verdienen veel mensen hun geld door simpelweg vragenlijsten in te vullen. Vandaar dat dit onze nummer 1 is om snel en online geld te verdienen. We raden jullie aan om bij de volgende website aan te melden, om de bestbetaalde enquêtes te ontvangen en in 1 uur al geld te verdienen:

💰 Opinieland – Meld je in slechts 30 seconden aan en kies om uitbetaald te krijgen of ontvang cadeaubonnen. Opinieland heeft afgelopen jaar maar liefst €650.000 uitbetaald aan leden! – Leeftijd (16+)

💰 GFK – Hier kan je tot maar liefst tot €10 uitbetaald krijgen voor een ingevulde vragenlijst! – Leeftijd 16+

Tip: Registreer je bij alle 2 de enquête-sites, zodat je de hoogste kans hebt om een match the vinden met het best betaalde onderzoek. Vul geen foute persoonsgegevens in en zorg ervoor dat je account bevestigd is, anders zal er niet uitbetaald worden.


2. Online geld verdienen met affiliate marketing

Affiliate marketing geeft je 100% vrijheid. Geen eigen product nodig en geld verdienen wanneer je slaapt. Een 24 jarige MBO’er genaamd Jacko Meijaard vertelt je zijn geheim naar minimaal €7.500 per maand! Hij leert je d.m.v. een uitgebreide cursus hoe jij ook online je geld kan verdienen.

7500permaand


3. Fotografeer of speel muziek op bruiloften

Als je een muzikant, dj of fotograaf bent, adverteer dan voor bruiloften of andere commerciële evenementen op je eigen website of social media. Dit is meestal zeer gewild op bruiloften en is vrij makkelijk geld verdienen.


4. Vraag geld voor je vriendschap

Het klinkt wellicht een beetje naar, maar je schijnt op RentAFriend.com echt geld te verdienen met “vriendschappen”. Sommige mensen beweren dat ze € 1.500 per week verdienen door een strikt platonische ‘vriend of vriendin’ te zijn. Je kunt van alles samen doen, van voetballen tot een nieuwe bewoner in je woonomgeving rondleiden. Het gangbare tarief op RentAFriend varieert van € 10 tot € 50 per uur.


5. Verdien bij als spelling checker

Altijd al een pro geweest in Nederlands? Dan kan je wellicht heel wat betekenen voor blogs en websites. Bied bijvoorbeeld een spelling check service aan op Fiverr om wat extra geld te verdienen naast je standaard inkomen.


6. Meld je blog/website aan bij een affiliate netwerk

Jouw websitebezoekers en leden kunnen veel geld waard zijn. Bij Daisycon kun je geld verdienen per klik, lead of per sale, maar nog belangrijker, door innovatieve tools, unieke technologie en persoonlijke ondersteuning helpt Daisycon je bij het maximaliseren van je inkomsten. Meld je website dus snel aan!


7. Verdien extra als freelancer

Freelancing is uiteindelijk beter betaald, wanneer je dit full time doet. Je kunt verschillende dingen doen om als freelancer thuis geld te verdienen, zoals: design, grafisch vormgeven, marketing en website programmeren. Kies zelf uit hoeveel je per opdracht betaald wilt krijgen en begin met online geld te verdienen. Biedt je eigen service aan op Fiverr.


8. Verkoop je eigen handgemaakte producten

Koop bijvoorbeeld standaard kleding in en geef er je eigen twist aan om het net even specialer te maken. Verkoop dit vervolgens op een online platformen als Etsy.


9. Maak en verkoop koek en gebak

Sommige mensen maken de mooiste koekjes en verkopen deze het hele jaar door op evenementen, verjaardagen, tijdens vakanties, voetbalfeest, noem maar op. Als jij zo iemand bent, dan kan je overwegen om een catering te beginnen voor gebak en koek. Je kunt dit doen voor verjaardagen, feesten, partijen, diners en andere gelegenheden. Zorg ervoor dat je je aan de voedsel- en warenregelgeving houdt en ga aan de slag!


10. Krijgen betaald om boodschappen te doen

Als je handig en flexibel bent om boodschappen te doen, meld je dan aan op websites en biedt algemene handige taken aan voor mensen die dit graag uit handen geven.


11. Was auto’s

Vele hebben hier geen tijd voor of vinden een wasserette net even te duur. Biedt simpelweg een autowas service aan op een website of social media en je zult verbaast zijn hoeveel mensen hier interesse in hebben!


12. Laat de hond uit

Snel geld verdienen als student? En heb je een passie voor huisdieren? Vraag dan vrienden, familie of buren of ze iemand nodig hebben om af en toe de hond uit te laten. Er zijn verschillende websites waar je een service kunt aanbieden voor het uitlaten van de hond en hier wat extra geld mee kunt verdienen.


13. Werk achter de bar

Hou je van stappen en weet je hoe je drankjes moet mixen? Dan is een plekje achter bar wellicht veel leuker dan voor de bar aangezien je ook nog eens geld verdient.


14. Verdien bij als catering bezorger

Vind een lokaal bedrijf dat caterings aanbiedt en meld je aan voor mogelijkheden.


15. Start vandaag een website!

Voor slechts een paar euro kan jij al een website opzetten (dat is minder dan een kopje koffie). Maak je eigen blog en plaats affiliatie links waarmee je passief geld kan verdienen. Overweeg de volgende onderwerpen: reizen, koken, gezondheid, technologie, privé financiën etc.


16. Geef rondleidingen door je stad

Woon je in een stad? Dan heb je vast wel kennis over deze stad en zijn er heel wat toeristen op de loop die graag wat van jouw kennis willen horen. Start een social media kanaal en/of website waar je rondleidingen door een staat aanbiedt.


17. Tuinier voor mensen met weinig tijd

Vraag opnieuw aan vrienden, familie en buren of zij iemand nodig hebben voor in de tuin. Ook is het een goed idee om tuinier diensten online aan te bieden om wat extra geld te verdienen. Tuinieren betaald in het algemeen behoorlijk goed.


18. Vraag een salaris verhoging aan

Een verhoging krijgen is een uitstekende zet, omdat je eigenlijk niet meer tijd inlevert en alleen meer terug zult krijgen. Je steekt dus dezelfde hoeveelheid tijd in in het werk, maar uiteindelijk ziet de loonstrook er wel wat beter uit! Maar het is altijd een beetje lastig om een verhoging te vragen als je al een afgesproken salaris hebt. Je hebt sterke argumenten nodig wil je loonsverhoging krijgen.


19. Tickets doorverkopen

Vroeger moest je buiten bij de deur van evenementen gaan staan om tickets door te verkopen en dan was het ook illegaal. Nu kun je direct vanuit huis, met behulp van platformen als Ticketmaster of Ticketswap tickets doorverkopen. Als je goed bent in het schatten van welke evenementen uitverkocht raken, kun je vroegtijdig goedkoop tickets inkopen en deze dan naarmate de evenementdatum dichterbij komt weer met winst doorverkopen.


20. Entertain in het openbaar

Als je een instrument speelt en/of zingt, neem dan je muziek mee naar de openbare pleinen of populaire transit stops. Je kunt hiermee letterlijk geld verdienen binnen 10 minuten! Hou wel rekening met de lokale wetten.


21. Verander van baan

Dit is de beste en snelste manier om inkomsten te verhogen, aangezien je hier uiteindelijk het meeste tijd aan zult besteden. Bij ieder bedrijf is het salaris toch net even anders. Zoek daarom naar een goed betaalde baan.


22. Meld je aan als bezorger

Er zijn tegenwoordig vele restaurant en online bezorg services waar je als bezorger meteen aan de bak kunt gaan en tijdens flexibele tijden wat extra geld kunt verdienen.


23. Ga aan de slag als mystery shopper

Meld je aan als mystery shopper en krijg betaald om te shoppen of uit eten te gaan. Dat is nog eens makkelijk geld verdienen!


24. Promoot producten en evenementen op straat

Zoek op het internet naar bedrijven voor promotiewerk op evenementen of op straat. Dit betaald in het algemeen zeer goed en kan meestal ook in de weekenden.


25. Verhuur je auto

Ben je een weekje weg en laat je je auto thuis? Verhuur deze dan. GetAround kan je helpen om je auto te verhuren terwijl je per uur betaald krijgt. Dit is een prima manier om extra geld te verdienen naast een full time baan, wanneer je de auto natuurlijk niet nodig hebt voor werk!


26. Begin een B&B of verhuur je appartement/huis

Als je dichtbij een universiteit woont waar ouders op bezoek gaan, of in de buurt van een stadion of concertgebouw, dan is het soms interessant om een bed en breakfast te beginnen. Als dit te lastig is, kan je ook terecht op websites zoals AirBnB, deze helpen je op een veilige manier een ruimte te verhuren, en garanderen dat je betaald krijgt.


27. Krijg betaald voor online zoekopdrachten

Voeg Qmee toe aan je internetbrowser en krijg betaald voor het zoeken naar je favoriete websites!


28. Meld je aan als chauffeur

Als je een eigen auto hebt, kan je extra geld verdienen door bijvoorbeeld je aan te melden bij Lyft en Uber.


29. Review producten

Ontvang gratis producten en geef er je mening over. Er zijn verschillende bedrijven die betalen voor het beoordelen van producten.


30. Verkoop online foto’s

Als je wat indrukwekkende snaps op je camera hebt staan, plaats ze dan eens op Shutterstock! Daar kan je met gemak online foto’s verkopen. Zelfs als je denkt dat een foto niks waard is, kan je het toch proberen. De meest ondergewaardeerde foto’s zijn vaak het meest waard. Denk aan alledaagse objecten zoals een pen en papier.


31. Geef bijles

Een andere manier om geld te verdienen is online bijles geven. Of het nu gaat om middelbare scholieren of volwassenen, je kunt me je expertise snel geld verdienen door mensen met minder ervaring of kennis in dat vakgebied te onderwijzen. En dat is allemaal mogelijk vanuit thuis! Meld je aan op Udemy of Chegg Tutors en verdien makkelijk geld bij.


32. Wees een proefpersoon

Wanneer onderzoekers klinische proeven uitvoeren, hebben zij gezonde proefpersonen nodig om als controlegroep tegen patiënten met ziekten te gebruiken. Uiteraard zal dit geen gevaar moeten hebben voor je eigen gezondheid.


33. Neem deel aan een online jury

Heb je weleens in een rechtszaal willen zitten en bepalen of iemand schuldig of onschuldig is? eJury biedt aan advocaten de optie om zaken ‘te testen’ zodat ze kunnen inschatten hoe het in de daadwerkelijke rechtszaal zal vergaan. eJuryleden overwegen feiten en beantwoorden vragen, alvorens ze op een “plaats uitspraak” knop drukken om hun keuze te verzenden.


34. Software reviews schrijven

Er zijn verschillende websites waar je software kan reviewen. Sommige bedrijven betalen tussen de 1 en 40 euro per review. Klinkt als een goed betaalde extra baan.


35. Verkoop spullen die je niet meer gebruikt op Marktplaats

Heb je dingen thuis verzameld toen je jong was, of heb je items die in je vorige huis mooi waren en nu niet meer? Verzamel je verzamelwerk en verkoop het. Volgens de National Association of Homebuilders, is de gemiddelde grote van een woning van 160 vierkante meter in 1973 naar 260 vierkante meter in 2019 gestegen! Dit komt doordat we steeds meer spullen hebben!

Als je antiek hebt of een verzameling, zorg er dan voor dat de waarde eerst wordt vastgesteld. Anders kan het zijn dat je iets verkoopt voor een veel te lage prijs. Zorg er in ieder geval voor dat het een waardevol item is en niet alleen je oude rommel. Maak goede foto’ s, schrijf een overtuigende beschrijving en prijs dienovereenkomstig.


36. Verkoop al je oude cd’s, games en films

Als je snel geld wilt verdienen, dan is het een goed idee om van alles en nog wat te verkopen. Wat je het beste kunt doen, is voordat je ze verkoopt, alle nummers en films op je laptop of op een externe harde schijf te zetten. Dit betekent eigenlijk dat je alleen het plastic en de afbeelding verkoopt!


37. Verkoop oude elektronica

In plaats van oude elektronica weg te gooien, zoals bijvoorbeeld je oude Iphone 5, kijk eens op internet of er nog wat aan te verdienen valt! Wanneer je oude elektronica hebt liggen dat het nog prima doet, zal je er zeker nog wat extra geld mee kunnen verdienen.


38. Verkoop oude spullen op de vlooienmarkt

Voor items die niet op Marktplaats zullen verkopen, of gewoon niet de moeite waard zijn om te posten, regel je simpelweg een plekje op de lokale vlooienmarkt. Verkoop de spullen voor een lage prijs. Je zult verbaast zijn waar mensen nog interesse in hebben en het is ook nog eens makkelijk geld verdienen.


39. Verkoop je haar

Tegenwoordig is het ook mogelijk je eigen haar te verkopen. Het duurt misschien even, maar haar is dan ook veel waard. Er zijn verschillende websites waar mensen haar kunnen verkopen en hiermee extra geld verdienen.


40. Verdien geld terug met bonuskaarten

Als je dan toch van plan was te gaan shoppen en veel geld uit te geven, vergeet de bonuskaarten dan niet! Sommige winkels bieden 5% tot 10% korting op een volgende aankoop.


41. Verkoop goud of zilver

Check het gewicht van elk gouden of zilveren sieraad dat je wilt verkopen met een keukenweegschaal of bij een juwelier. Zoek zelf eerst uit wat de potentiële waarde is en verkoop het aan een juwelier of via een website.


42. Verkoop water op evenementen

Koop water in bulk en verkoop het vervolgens met goede winst op bijvoorbeeld straatevenementen. Uiteraard eerst even onderzoeken of het wel toegestaan is.


43. Verzamel flessen en blikjes voor statiegeld

Je kunt behoorlijk wat extra geld verdienen door blikjes en flessen te verzamelen bij mensen thuis bijvoorbeeld.


44. Laat advertenties op je auto zetten

Het ziet er misschien niet geweldig uit, maar je kunt hiermee wel makkelijk snel geld verdienen! Iedere maand kan het zo €50 schelen.


45. Tijdelijk werk

Vele kantoren hebben uitzendkrachten nodig. Op indeed.nl staan er vele vacatures open die je kan filteren op locatie. Voer een zoekopdracht uit en binnen no-time vind je vele mogelijkheden voor tijdelijk werk.


46. Ga aan de slag als freelance vertaler

Wanneer je Engelse taal prima is, kan je in principe direct aan de slag als Nederlandse vertaler. Er zijn heel wat websites die op zoek zijn naar mensen die de Nederlandse taal beheren. Je kunt dus van waar dan ook aan de slag met je laptop en wat extra geld verdienen wanneer het jou uitkomt!


47. Ga op zoek naar verloren geld

Iemand uit New York kreeg een berichtje dat hij aan ongeveer € 763.000 aan niet-opgeëiste contanten had liggen. Natuurlijk dacht hij dat het oplichterij was, maar het bleek echt waar te zijn. Hoewel dat hoogstwaarschijnlijk niet voor ons gaat gebeuren, wachten er toch zakjes contant geld om te worden gevonden. Nadat je bij je thuis alle plekken hebt gecontroleerd, kun je op verschillende plaatsen zoeken naar geld dat je kwijt was.


48. Begin je eigen youtube kanaal

Net als bloggen kan je ook een eigen youtube kanaal beginnen en behoorlijk snel geld verdienen door advertenties. Op youtube kan je namelijk per x aantal views betaald krijgen. Je moet natuurlijk wel wat unieks bieden aan de kijkers. Het is in ieder geval een snelle manier om online geld te verdienen als student.


49. Verkoop smoothies op een markt

Een plekje op de markt hoeft helemaal niet duur te zijn en smoothies is een product dat altijd al zeer populair geweest is.


50. Ontwerp flyers en folders voor bedrijven

Voornamelijk restaurants hebben altijd weer nieuwe menukaarten nodig, naast flyers en folders. De vraag hiernaar blijft altijd wel bestaan. Dus wanneer je creatief en handig met photoshop bent, verkoop je eigen service dan aan via je eigen website of social media!


51. Onderhoud fietsen en maak ze schoon

Niet alleen auto’s hebben een opknapbeurt nodig, maar ook de fietsen! Biedt een service aan bij mensen thuis. Er zal vast vraag naar zijn, aangezien de meeste mensen hier niet zo snel naar omkijken of geen tijd voor hebben.


52. Gesproken teksten uitschrijven

Er zijn verschillende websites, die je betalen om naar audio te luisteren en op te schrijven wat er wordt gezegd. Het is niet echt het leukste werk dat je kunt bedenken, maar als je wat extra geld wilt verdienen, is dit een haalbare optie.


53. Word coach of mentor

Als je ervaring in een bepaald gebied hebt, kun je misschien aan anderen begeleiding geven of opgedane kennis delen. De aandachtsgebieden zijn vrijwel onbeperkt en je kunt hierbij denken aan voeding, zaken, geluk, relaties en alles daartussenin!


54. Glazenwasservice

Het is geen glamoureus werk, maar vrijwel alle bedrijven kunnen niet zonder. En jij kunt die service bieden en vrij veel geld verdienen per uur.


55. Elektronica reparatie

Mensen moeten altijd de schermpjes of andere beschadigingen aan hun telefoons/tablets/etc. laten repareren. Met een beetje oefening en de juiste apparatuur kun jij eenvoudig jouw eigen reparatiehub voor mobiele elektronica beginnen.


56. Gehandicaptenzorg

Je hebt hiervoor wel een maximum aan geduld en mededogen nodig, maar de beloningen gaan veel verder dan alleen het extra geld.


57. Sportscheidsrechter

Of het nu om softbal, voetbal of volleybal gaat, mensen hebben een scheidsrechter nodig om de wedstrijd te leiden. Elk weekend één of twee wedstrijdjes fluiten, is een geweldige en leuke manier om wat extra geld te verdienen.


58. Evenementen DJ

Er zijn veel evenementen die DJ’s nodig hebben: bruiloften, bedrijfsuitjes, universiteitsfeesten, etc. Als je een grote selectie muziek hebt en het op een leuke manier aan jouw publiek kunt presenteren, dan kan het draaien misschien een leuke manier zijn om een centje bij te verdienden.


59. Antiek opknappen en doorverkopen

Moeders en oma’s, deze is voor jullie. Als je de hele dag wilt rondsnuffelen in antiekwinkels, waarom probeer je dan niet een paar dingen te kopen, op te knappen en ze weer door te verkopen op eBay? Dat zou een heel leuk project kunnen zijn als je van dat soort dingen houdt.


60. Begin je eigen podcast

Misschien zijn jouw schrijfvaardigheden niet zo geweldig, maar ben je wel een kei in het praten. Als je een onderwerp hebt waarover je gepassioneerd bent, waarom begin je dan niet je eigen podcast? Naarmate je publiek groeit, kun je een aantal interessante contracten afsluiten.


61. Maak gebruik van de “rommelmarkt-pagina’s” op Facebook

De meeste steden hebben ten minste één Facebook-groep, die zich toelegt op het kopen en het verkopen van overbodige spullen (vergelijkbaar met Marktplaats). Zo nu en dan ga ik graag door die pagina’s en kan ik bijna altijd wel iets vinden dat erg ondergewaardeerd is. Koop goedkoop in en verkoop het duur!


62. Bewerk toelatingsessays voor toelating tot de universiteit

Als je gevoel voor marketing hebt en je richt je specifiek op de ouders, kun je veel geld verdienen in deze niche. De meeste ouders zijn erg blij om voor een paar extra ogen te betalen om hun kinderen te helpen bij het meedogenloos vechten voor een plekje op de universiteit.


63. Interieuradvies

Heb je de gave om een kamer eruit te laten knallen? Je kunt een lokaal ontwerpbureautje beginnen, een Instagram account aanmaken en je publiek en je klantenkring online laten groeien.


64. Word een weddingplanner

Er is maar één bruiloft voor nodig om aan de slag te kunnen gaan. Gaat een vriend binnenkort trouwen? Help ze met het plannen, foto’s te krijgen, een leuke portfolio te maken en jezelf op de markt te zetten voor een andere bruiloft, die snel gaat plaatsvinden!


65. Word belasting voorbereider

Er zijn altijd veel individuen en bedrijven, die bereid zijn om een paar honderd euro per jaar te besteden aan iemand anders om hun belastingen voor te bereiden. Die persoon zou jij kunnen zijn. Er zijn veel bronnen om de belastingvoorbereiding en al zijn complexiteiten te leren kennen.


66. Ga aan de slag als personal trainer

Als je een passie voor fitness hebt en het leuk vindt om anderen te helpen om hun gezondheid te verbeteren, kun je overwegen om een personal trainer te worden. Met social media zijn er nu meerde manieren dan alleen 1-op-1 training om extra geld te verdienen in de fitnessbranche.


67. Bied jouw hulp aan bij het opstellen van een cv

Het cv is iets waarover mensen heel onzeker kunnen zijn, wat betekent dat er altijd een vraag is naar diensten, die cv’s kunnen verbeteren.


68. Bezorg eten met de maaltijdbezorgservice Uber Eats

Veel mensen brengen tegenwoordig maaltijden met Uber Eats rond, omdat het een flexibele, gemakkelijke manier is om volgens jouw eigen planning geld te verdienen. Je kunt dag en nacht bezorgen, hoe lang je maar wilt. Je logt eenvoudig in op de app en je kunt aflever verzoeken in jouw regio gaan ontvangen.


69. Kopen en verkopen van domeinnamen

Als het gaat om domeinnamen, lijken websites heel veel op onroerend goed. Net als bij huizen en appartementsgebouwen, komt online vastgoed neer op ‘locatie, locatie, locatie’. Het is aan te raden om .com-websitenamen te kopen in plaats van .org of .net. Zodra je een goede domeinnaam in gedachten hebt, is het kopen ervan eenvoudig. Ga naar een website-hostingbedrijf zoals Namecheap or GoDaddy om te zien of jouw gewenste domeinnaam beschikbaar is. Zodra je deze hebt aangeschaft, kun je rechtstreeks contact opnemen met potentiële bedrijven of met Flippa, een zakelijke marktplaats, om een koper te vinden.


70. Verkoop je muziek

Als je muziek maakt (misschien heb je wel een studio thuis) maken bedrijven als TuneCore en Bandcamp het gemakkelijker dan ooit om dit te verkopen. Met Bandcamp is het voor artiesten gratis om hun muziek direct op de site te uploaden en het bedrag te vermelen dat ze in rekening willen brengen (meestal niets). Het betaal-wat-je-het-waard-vindt model is ook populair onder muzikanten omdat het fans het gevoel geeft dat hun geld meer een gift is dan dat het bestemd is voor een echte aankoop.


71. Ga thuis op schattenjacht

Mensen hebben schatten op hun zolders, kostbaarheden onder hun vloer en geld in hun muren gevonden. Het is verbazingwekkend hoeveel dingen mensen in en rondom hun huis verbergen. Misschien is het tijd om te gaan zoeken naar items, die de vorige eigenaars van jouw huis achterlieten.


72. Recycle je oude telefoon(s)

Ik wed dat je nog wel een paar oude Nokia’s of oude telefoons ergens in huis hebt liggen. Je zult verbaasd staan als je erachter komt hoe veel geld je ervoor kunt krijgen als je besluit om ze te verkopen. Veel bedrijven bieden compensatie voor het recycleren van oude telefoons, die naar Azië worden verzonden en daar worden ontmanteld. Als je wat meer geld wilt verdienen, vraag je familie en vrienden of ze hun oude telefoons willen weggeven.


73. Word een part-time verhuizer

Deze optie is eigenlijk geschikter voor jongens, maar meisjes worden ook vaak geaccepteerd om fragiele spullen te verplaatsen en wat kleine schoonmaakwerkzaamheden uit te voeren. Verhuisopdrachten zijn meestal per aanvraag en je kunt altijd wel een geschikte tijd kiezen om dit te doen.


74. Verhuur je fiets, snowboard en andere sportitems

Als je het niet gebruikt, verhuur dan je fiets, snowboard of andere sportmaterialen die je thuis hebt liggen. Je kan Spinlister.com hiervoor gebruiken. Dit is een vrij passieve manier om extra geld te verdienen, aangezien je er vrij weinig voor hoeft te doen.


75. Peer-to-peer leningen

Heb je weleens gehoord van peer-to-peer leningen? Met peer-to-peer lenen, ook wel een p2p-lening genoemd, investeer je jouw geld rechtstreeks in de lening van particulieren, zonder tussenkomst van de bank. Als een investeerder, handel jij in wezen als de bank, wat natuurlijk best wel cool is.


76. Verhuur je huis als filmset

Tv-regisseurs en producten zijn altijd op zoek naar huizen om in te filmen. Je kunt niet alleen goed geld verdienen, maar het is ook te gek als je je eigen plek op tv ziet. Er zijn verschillende websites te vinden waar je jouw huis als filmset kunt verhuren. Check ook eens facebook groepen die te maken hebben met filmsets draaien.


77. Verhelp problemen voor Google

Sites zoals Google, Yahoo, Bing, etc. betalen je om zoekresultaten te verbeteren. Je hoeft alleen maar fouten aan te passen die de zoekmachine als resultaten presenteert, door ze kwalitatief, relevant en bruikbaar te maken. Je kan ongeveer €10 per uur verdienen door dit te doen en dat vanuit thuis!


78. Krijg betaald om thuis muziek te luisteren

Als je van muziek houdt, dan zal dit een geniale manier zijn om snel wat geld bij te verdienen. Ga naar Slicethepie.com en begin met het beoordelen van onbekende artiesten en bands. De betaling per beoordeling is gebaseerd op de kwaliteit van jouw beoordeling. Slicethepie meld: “Hoe beter je recensie, hoe groter de bonusbetaling”. Er schijnt al meer dan 4 miljoen euro verdiend te zijn door andere muziekluisteraars.


79. Test websites voor €25 per uur

Heb je ooit een website bezocht die je geweldig vond, of een website die helemaal niks was? Open een website, klik wat rond en krijg betaald. Eigenaren van nieuwe, of vernieuwde websites betalen jou om hun websites te testen. Dit is een vrij leuke en gemakkelijke manier om thuis geld te verdienen! Bijvoorbeeld, bij User Testing kan je bijna €25 per uur verdienen. Je krijgt rond de €7,50 betaald via PayPal voor elke video van 20 minuten die je afwerkt. UserTestings betaald jou voor het bezoeken van websites of apps, wanneer je een set taken voltooid en wanneer je je mening deelt.

Terwijl je een website bezoekt wordt je scherm opgenomen, en ook je stem. Cliënten zijn onder meer Apple, Microsoft, Adobe en andere Fortune 500 bedrijven. Hoe zou jij het vinden om thuis geld te verdienen terwijl je je mening geeft?


80. Breng lege printer cartridges terug

Er zijn veel mensen die dit niet weten, maar die lege printer cartridges die bij je thuis liggen rond te slingeren kunnen geld opleveren. Die worden namelijk hergebruikt, dus gooi ze niet in de prullenbak!


81. Krijg betaald om gezond te zijn

De gezondheid-app AchieveMint geeft je punten wanneer je bepaalde activiteiten onderneemt zoals bijvoorbeeld: lopen, je voeding bijhouden of wanneer je deelneemt aan een gezondheidsonderzoek. Je kan punten verdienen die kunnen worden omgezet in een Amazon Gift Card. Voor elke 10.000 punten die je verdient kan je ongeveer €7 verdienen. Er is geen limiet aan je mogelijke verdiensten. AchieveMint maakt verbinding met de fitness apps die je al geïnstalleerd hebt zoals: Fitbit, RunKeeper, Healthkit, en MyFitnessPal. Je kan 10 punten verdienen door lid te worden van AchieveMint en een app te verbinden.


82. Verdien thuis geld als freelance-schrijver

Ben je een huismoeder met een Engels diploma, of een man die elke fout uit een tekst weet te halen? Grote en betrouwbare websites zoals Upwork hebben duizenden mensen die hun skills aanbieden van technologie tot bedrijfsartikelen. Je krijgt betaald voor elk artikel dat je schrijft. Als je een goede reputatie krijgt, dan kan je hiermee met thuiswerk veel geld verdienen.


83. Aan de slag als Virtuele Assistente

Met thuiswerk geld verdienen kan ook door als virtuele assistent aan de slag te gaan. Een Virtuele Assistent (VA) kan alles doen, van het checken van e-mails en plannen van reizen, tot het uitvoeren van online onderzoek of werk voor kleine bedrijven. Goed betaalde Virtuele Assistente verdienen tussen de €50 en €100 per uur. Een betrouwbare website om als virtuele assistent aan de slag te gaan is Zirtual.


84. Beoordeel pizza’s

Veel bedrijven betalen je om een beoordeling achter te laten voor pizza zaken bij jou in de buurt. Je hoeft alleen maar de kwaliteit van de pizza te testen, de levertijd te noteren, etc. Hiervoor krijg je een gratis pizza en eventueel nog wat extra geld.


85. Beoordeel op Yelp

Veel mensen weten dit waarschijnlijk niet, maar je kan op Yelp ook geld verdienen met het schrijven van reviews. Kom in contact met Yelp en ga een langdurige samenwerking aan.


86. Verander je zoekmachinne

Gebruik je Google of Yahoo als zoekmachine? Misschien wordt het tijd voor de Bing zoekmachine. Alle dingen die je normaal gesproken op google op zoekt kan je ook op Bing vinden, en je verdient punten die je uitbetaald krijgt in cadeaukaarten. Je kan €5 tot €10 vanuit thuis per maand verdienen. Zorg er wel voor dat je ingelogd bent als je zoekt.


87. Administratief thuiswerk

Gebruik jouw typ-diploma en ga thuis data invoeren. Je kunt bij Youngcapital bijvoorbeeld een goedbetaald bijbaantje vinden in deze richting. In principe heb je alleen een PC of laptop nodig.


88. Werk thuis voor Amazon

Selecteer micro taken voor Amazon Mechanical Turk. Dit zijn diensten die om menselijke interactie vragen. Je kan dit vanaf huis doen, met flexibele uren, en je wordt betaald door ’s werelds grootste aanbieders. Let op: het is in het Engels!


89. Ga aan de slag als reisplanner

Kijk je graag op reiswebsites zoals Expedia? Doe het dan voortaan betaald, via commissie, door jouw diensten aan te bieden als reisagent. Schrijf blogs met jouw aanbevolen reizen en verdien passief geld.


90. Verkoop lesplannen

Heb je goed zicht op een academische studie? Verkoop jouw lesplannen, vooral aan nieuwe leraren, of leraren voor het eerste jaar. Teachers Pay Teachers is een marktplaats voor docenten waar je jouw lesmateriaal kunt verkopen.


91. Speel online games

Ben je een arcade of poker kampioen? Speel jouw favoriete puzzel of kaartspellen dan online! Je kunt op de meeste sites gratis spelen en strijden om beloningen. Leuker kan geld verdienen niet worden!


92. Bekijk thuis film intro’s, YouTube, en beoordeel video’s voor geld

Vind je het leuk om in je vrije tijd video’s te bekijken? Je kan nu betaald krijgen voor het kijken naar video’s waaronder reclamespotjes voor films, nieuws, video’s over beroemdheden en allerlei andere video’s.


93. Verhuur je parkeerplek

Als je jouw parkeerplek tijdens kantooruren niet gebruikt, kan je jouw parkeerplek bij Mobypark verhuren.


94. Onderzoek zoekmachines

Bij Appen kan je zoekmachines evalueren door onderzoek te doen naar van tevoren vastgestelde zoektermen en feedback te geven aan de zoekmachine om de resultaten relevant te houden.


95. Hou fan-pagina’s bij

Fan pages op Twitter of Facebook willen zo goed mogelijk de connectie behouden met de fans en veel engagement creëren. Log in op Fiverr en bied een onderhoud service aan van fan pages. Dit is vrij eenvoudig werk en toch kan je hiermee snel en online geld mee verdienen.


96. Deel wat er thuis in de koelkast staat

Er zijn tegenwoordig serieus bedrijven die graag willen weten wat er in jouw koelkast staat. Je hoeft alleen maar de barcodes te scannen van de producten in je koelkast, en deze door te sturen. Via Google zijn er verschillende partners te vinden!


97. Huisdier oppas

Houd je van huisdieren? Dan is dit een geniale manier om wat geld bij te verdienen naast je baan. Zorg ervoor dat jouw huis meerdere huisdieren kan opvangen. Websites zoals Care.com brengen huisdier eigenaren en oppassers met elkaar in contact. Houd goed rekening met je tarief. Je zou dan eventueel tijdens het oppassen als freelancer online naar een andere manier op zoek kunnen gaan om wat bij te verdienen. Dan zou je dus 2 keer zoveel kunnen verdienen!


98. Thuisopvang

Als je liever thuis geld wilt verdienen, kan je er best een paar koters bij hebben.Er is veel vraag naar thuis-oppas omdat het dichtbij is en er veel minder kinderen bij elkaar zijn dan bij een bedrijfsmatige kinderopvang. Je zal natuurlijk wel de nodige verklaringen van de gemeente nodig moeten hebben.


99. Verdien thuis geld met kalligrafie

Maak prachtige handletters voor uitnodigingen, trouwkaarten en ander briefpapier. Kies jouw favoriete lettertypen en combinaties en begin met jouw kalligrafie avontuur.


100. Maak notulen als Secretaris

Zelfs als je niet graag schrijft, of geen programmeer skills hebt, kan je aan de slag als freelance secretaris of secretaresse. Notulen maken is erg gedetailleerd werk, maar je kan het te allen tijde doen, overdag maar ook in de avond. Er is hier veel vraag naar, dus je zou een hoog salaris kunnen vragen.


101. Verdien geld terug voor spullen die je al gekocht hebt

Vind je het fijn om geld terug te krijgen? Hoe fijn zou het zijn als je geld terugkrijgt voor spullen die je al gekocht hebt? Paribus is een dienst die bekijkt of je in aanmerking komt voor een teruggave. Het is gratis om lid te worden. Paribus verbindt zich met jouw email adres en bekijkt alle bonnen en facturen. Als een verkoper de prijs heeft verlaagd sinds jouw aankoop dan dient Paribus een prijsaanpassing-claim in.


102. Consulteer

Als je genoeg ervaring hebt in je vakgebied om anderen te consulteren met hun carrière, maak dan een website – of, als je er een hebt, voeg dan een sectie toe waarin beschreven wordt wat je als consultant kan aanbieden. Adverteer je diensten in de industrie zoals bijvoorbeeld op forums en geef nieuwe klanten een korting.


103. Verkoop huisgemaakte maaltijden

Hoewel dit misschien een beetje vreemd klinkt, kan het daadwerkelijk veel geld opleveren. Heb je weleens gehoord dat je lekker kan koken? Veel mensen betalen graag voor een ouderwetse, huisgemaakte maaltijd. Praat met buren of deel flyers uit in de stad met de maaltijden en prijzen erop. Je zou dan de huisgemaakte maaltijden bij klanten kunnen langs brengen en voor de levering ook wat extra geld kunnen vragen.


104. Verhuur dure spullen online

Als je een kast vol hebt hangen met kleding die je nauwelijks aantrekt of een kettingzaag in de schuur staan die je niet gebruikt, verhuur ze dan! Een site als Loanables maakt dit mogelijk. Als ze niet meer passen of je bent veranderd van smaak, verkoop ze dan op Marktplaats.


105. Verkoop je spam-email

In plaats van dat irritante spam mail iedere keer in je prullenmand te gooien, kan je er ook geld mee verdienen. Het Small Business Knowledge Center is een marktonderzoeksbureau dat graag jouw spam wilt ontvangen, en geeft je als beloning een prepaid Visa kaart.


106. Verhuur je studio en muziekinstrumenten

Heb je een gitaar in de hoek van je kamer liggen die je eigenlijk niet gebruikt? Verhuur hem dan op Sparkplug. Je kan dit ook met je andere instrumenten doen, zoals versterkers, microfoons, of zelfs een studio of oefenruimte.


107. Restaureer oud rommel

Als je goed bent in handvaardigheid, dan ligt hier heel veel potentie. Bezoek een vlooienmarkt en koop interessante items, restaureer ze, voeg een beetje van jezelf toe, en verkoop ze met veel winst. Denk aan oude tafels of oude schilderen. Maak van vuilnis weer iets moois. Als je inspiratie nodig hebt kan je op Pinterest kijken. Het is een wereld vol ideeën en het zal je verbazen hoe veel mensen bereid zijn om flink te betalen voor een lampje voor op de kinderkamer, of een bar uit de jaren 70.


108. Open een bankrekening

Even googelen en je vindt zo een aantal banken die jou een bonus geven wanneer je een rekening opent. Wees wel voorzichtig en lees de voorwaarden. Als je hier de tijd voor neemt kan je zo een aantal honderden euro’s verdienen.


109. Verkoop boeken die thuis liggen

Iedereen heeft wel wat boeken of magazines thuis liggen waar nooit meer in gekeken wordt. Om thuis wat extra geld te verdienen zou je die boeken dus kunnen verkopen. Als je het meeste geld voor je boeken wilt kan je het beste kijken op Bookscouter of Marktplaats.


110. Verkoop je eigen (e)boek

Met de Amazon Kindle store kan iedereen een eBook publiceren en meteen thuis geld verdienen. En de Kindle app is nu beschikbaar op bijna elk apparaat (laptops, iPads, smartphones en ja, Kindles) dus de markt is enorm!


Bonustip

Door de juiste energieleverancier te vinden, kan je ook besparen op je energierekening. Op het internet kan je tegenwoordig verschillende aanbieders vergelijken en uiteindelijk vrij veel geld besparen!


Conclusie: Geld verdienen met enquêtes blijkt de beste methode

We weten dat niet ieder hierboven genoemde methode geschikt voor jou zal zijn, maar als je krap bij kas zit en wat extra geld nodig hebt, profiteer dan van enkele van deze ongewone en unieke mogelijkheden om wat geld te verdienen. Elke extra euro die je verdient, brengt je een stap dichter bij een beter en stabieler financieel leven.

Geld verdienen met enquêtes blijft naar onze mening de beste methode via de 3 beste sites:

geld verdienen

Laatste update: 21 december, 2020

10 Reacties

Laat een reactie achter