Geld verdienen met bloggen is voor veel mensen natuurlijk een droom, vooral voor de groep mensen die echt met passie aan het werk gaat om een leuk verhaal uit te typen. Nu is het niet zo dat deze droom helemaal buiten je bereik ligt, voor iedereen is het namelijk mogelijk om geld te verdienen met bloggen op bijvoorbeeld een reisblog. In dit artikel zullen we je laten zien waar je op moet letten bij het schrijven voor een reisblog, voor je het weet kan jij ook een van de meest unieke bijbaantjes ooit hebben als blogger!

Denk aan goede SEO

seo

Om geld te verdienen met bloggen moet jouw blog natuurlijk wel te vinden zijn. Als je jouw blog zo goed mogelijk wilt op laten nemen binnen Google is het verstandig om het een en ander te leren over SEO of je laat SEO uitbesteden. Deze afkorting staat voor Search Engine Optimisation. Het is niet super ingewikkeld, echter is het wel iets te lang om hier uit te leggen.

Voor SEO moet je denken aan trefwoorden, lengte van de tekst en andere dingen die van invloed zijn op de plaatsing. Mocht je echt niet handig zijn met techniek heb je altijd de optie om een online marketingbureau in te schakelen om je te helpen! Je bent waarschijnlijk een expert over reizen, maar niet in online marketing. En als je denkt dat je online marketing gewoon ernaast kunt leren, bedenk dan dit. Om ergens goed in te worden, moeten we nieuwe dingen uitproberen en het geleerde herhaaldelijk toepassen. Heb je echt de drive en snelheid om alle theorie te leren, experimenten uit te voeren en alle beschikbare geavanceerde hulpmiddelen uit te proberen? Wanneer maak je daar tijd voor buiten het runnen van je bedrijf? Daarom moet je een bureau voor online marketingbureau inhuren dat al weet hoe je de beste resultaten kunt bereiken.

Regelmatig content

laptop-typen-bovenaf-telefoon

Wil je een succesvolle reisblogger worden dan is het belangrijk dat je wel voldoende content weet te plaatsen. Bloggers moeten het hebben van vaste bezoekers als zij geld willen verdienen met bloggen. Het volstaat dus niet om een enkel reisje naar Duitsland te beschrijven, je zal toch iets meer je best moeten doen.

Laat dit je natuurlijk niet weerhouden, je hebt zo een mooi excuus om er toch nog even tussenuit te gaan. Handige tip voor de studenten die op een budget leven: ga backpacken! Dit kost vrijwel niets en zal zorgen voor genoeg materiaal om over te schrijven.

Heb passie voor schrijven

schrijven

Het klinkt misschien een beetje als een open deur maar dit is het echt niet. Het is namelijk van cruciaal belang dat je wel passie hebt voor schrijven als je succesvol wilt worden met je website. Wanneer je het niet leuk vind om te schrijven en wanneer je het dus alleen doet om geld te verdienen met bloggen zal je niet bepaald ver komen.

Door passie te hebben zullen jouw verhalen een stuk leuker zijn om te lezen voor al jouw bezoekers, dit is natuurlijk wel zo belangrijk als het op bloggen aankomt!

Heb geduld in het begin

Wanneer je net begint met bloggen zal het opvallen dat het internetverkeer niet bepaald snel zal gaan lopen. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat jouw blog nog niet helemaal correct is opgenomen binnen de zoekmachines. Dit heeft toch echt tijd nodig.

Als je de keuze maakt om geld te verdienen met bloggen dan zal je dus toch wel iemand moeten zijn met een beetje geduld. Groot pluspunt is wel dat het heel snel kan gaan als het internetverkeer eenmaal begint te stijgen, er zitten dus niet alleen nadelen aan.

Laat een reactie achter