Met alle informatie, die er tegenwoordig beschikbaar is over eten en afvallen, proberen velen van ons onze gewoonten te veranderen en een gezondere levensstijl aan te nemen. Er achter komen hoe je alcohol kunt drinken en toch gezond kunt blijven, is misschien niet zo eenvoudig als het eten van bruine rijst in plaats van witte rijst in je sushi of op zaterdagmiddag een Pilates-les bijwonen. Naar happy hour gaan met je collega’s of naar een vriend zijn verjaardag is leuk, maar dan stel je jezelf al snel de vraag: hoeveel van die margarita’s kunnen er nu echt samengaan met die gezonde levensstijl?

Maar proberen om gezonder te leven, wil nog niet zeggen dat je alcohol volledig moet opgeven en alleen nog maar sapjes kunt drinken. Zeker niet omdat er volgens de Harvard School of Public Health ook bewijs is dat bier en wijn eigenlijk echt goed voor je kunnen zijn. Als je als het gaat om drinken de juiste keuzes maakt, hoef je je gezondheid niet in gevaar te brengen.

Als je een manier probeert te vinden om nog steeds te genieten van een avondje uit met behoud van je anders zo gezonde gewoonten, probeer dan eens de onderstaande vijf tips voor een gezondere drinkervaring.

1. Als je niet drinkt, hoef je er ook niet mee te beginnen

Voor sommige mensen, met name zwangere vrouwen, mensen die herstellende zijn van een alcoholverslaving, mensen met een familiegeschiedenis van alcoholisme, mensen met een leveraandoening en mensen die één of meer medicijnen innemen die reageren op alcoholgebruik, kan het drinken van alcohol gevaarlijk en schadelijk zijn voor de gezondheid. Er zijn ook andere manieren om de gezondheid van je hart te verbeteren en je risico op diabetes te verminderen. Je kunt dan denken aan dingen zoals actiever worden, op een gezond gewicht blijven of gezonde vetten en meer granen eten.

2. Als je wel drinkt, drink dan met mate en kies wat je wilt drinken

meisje-drinkt-alcohol

Kies voor wijn, bier of sterke drank. Elk lijkt dezelfde gezondheidsvoordelen te hebben zolang het maar met mate wordt geconsumeerd. Dat betekent dat vrouwen eigenlijk niet meer dan één drankje per dag en mannen niet meer dan twee drankjes per dag moeten nemen. Drink je meer? Dan zou je het risico voor een alcoholverslaving alleen maar vergroten. Mocht je hier problemen mee hebben, dan zou Trubendorffer je hiermee kunnen helpen.

3. Neem multivitamine met foliumzuur

Foliumzuur is de synthetische vorm van folaat, een B-vitamine die kan helpen het risico op hartaandoeningen en darm- en borstkanker te verlagen. Degenen die drinken, kunnen het meeste baat hebben bij een foliumzuur supplement, aangezien alcohol de voorraden van ons lichaam van deze vitamine ernstig verlaagt. De hoeveelheid in een standaard multivitamine, wat ongeveer 400 microgram is, in combinatie met een gezond dieet is echt voldoende.

4. Bespreek je drinkgewoonten met je arts

Als jij (of je vrienden) denken dat je een probleem hebt met drinken, praat er dan over met een arts of een andere hulpverlener. Hij of zij kan je echt helpen.

5. Zorg voor een vaste bob

auto binnenkant

Als je alcohol hebt gedronken, zorg er dan voor dat je een vaste chauffeur hebt – iemand die niet drinkt – om je naar huis te brengen of je kunt natuurlijk ook een taxi nemen.

Laat een reactie achter