Elke dag zien we op verschillende nieuwsplatforms artikelen over cryptocurrencies en met de recente marktcorrectie is de markt behoorlijk in verwarring gebracht.

Maar dat is nu precies het probleem. Iedereen lijkt op het probleem te wijzen, maar niemand lijkt echt naar een oplossing te zoeken. En degenen die genoeg verstand over dit onderwerp hebben om anderen te kunnen begeleiden, doen dat in de vorm van online cursussen, seminars en meer, maar uiteraard wel tegen betaling.

Daarom zag ik de noodzaak om dit bericht te plaatsen en je enkele nuttige tips te geven, die je kunnen helpen in een tijd dat de markt bullish (stijgend) lijkt te zijn. Naast de tips, zal ik ook enkele van de meest volatiele cryptocurrencies waar je voor moet opletten en de beste onder hen voor de daghandel bespreken.

Deze tips zijn meer veiligheidsregels want een gewaarschuwd mens telt voor twee

Hoewel we het hier niet hebben over een zaak van leven of dood, is het verliezen van je geld door de handel zonder een goede richtlijn echt niet fijn.

Hoe kunnen we voorkomen dat we kostbare fouten maken? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we altijd in de plus blijven?

Allereerst moet je begrijpen dat winstgevende handel veel aandacht vereist. Het is geen gok en dit zou het ook nooit moeten zijn. Zorg er naast de volgende 10 tips voor dat je goed op de vraag en aanbod van de markt let, zodat je precies weet wanneer je welke tip moet gebruiken. Het is van het grootste belang om elke tip in deze handleiding je eigen te maken en de redenering erachter te begrijpen.

Tip#1 Stel winstdoelen in en maak gebruik van stop loss

statistieken-sales-bloggen

Elke transactie waarin we handelen, vereist of we nu winst maken of niet dat we weten wanneer we moeten stoppen. Door een duidelijk stop loss-niveau vast te stellen, kun je je verliezen beperken. Dit is een vaardigheid, die de meeste handelaren onvoldoende bezitten.

Het kiezen van een stop loss niveau doe je niet willekeurig en misschien is het belangrijkste om hier op te merken dat je je niet door je emoties moet laten meeslepen, anders kun je veel verliezen. Als je bijvoorbeeld een handel hebt gekocht van € 1.000 moet je ook alleen maar bereid zijn om dat te verhandelen en geen verlies te maken. Dit zal ervoor zorgen dat als het ergste gebeurt, je er gelukkig nog vandoor gaat met wat je in de eerste plaats hebt geïnvesteerd.

Hetzelfde geldt voor winstniveaus. Als je ernaar streeft om de markt te verlaten nadat je een bepaalde minimum winst hebt behaald, blijf daar dan bij. Wees niet hebzuchtig. Het geluk staat niet altijd aan jouw kant!

Tip#2 Welkom bij FOMO!

FOMO is een afkorting voor de FEAR OF MISSING OUT of angst om te missen. Dit is één van de meest beruchte redenen waarom veel handelaren falen. Eigenlijk is het nooit goed om mensen enorme winsten te zien maken in de eerste minuten van de handel. Eerlijk gezegd houd ik echt niet van dergelijke situaties.

Maar ik zal je één ding vertellen, dat zeker is…

Pas op voor dat moment waarop alles gunstig lijkt te zijn en alles erop wijst dat je ervoor moet gaan. Het is namelijk dit punt dat de grote jongens, die ik eerder noemde, glimlachen en kijken hoe je de munten koopt, die ze eerder tegen zeer lage prijzen kochten. Raad eens wat er dan normaal volgt? Deze munten komen dan meestal in de handen van kleine handelaren en dan daalt de waarde vanwege een overaanbod enorm en, voila, daar beginnen de verliezen.

Tip#3 Beheer je risico’s

Vertrouw niets dat te mooi lijkt om waar te zijn. Dit geldt met name voor marktwinsten bij de handel in cryptocurrencies. Wijze handelaren rennen nooit in de richting van enorme winsten. Nee, dat doen ze echt niet!

Ze blijven liever zitten en verzamelen kleine maar zekere winsten uit reguliere transacties.

Overweeg minder van je geld te beleggen in een markt die minder liquide is. Dergelijke hoge transacties vereisen meer tolerantie, terwijl de stop loss en de winstdoelen verder van het aankoopniveau worden toegewezen.

Tip#4 Onderliggende activa creëren volatiele marktomstandigheden

gouden-bitcoin

De prijzen van de meeste Altcoins zijn afhankelijk van de huidige marktprijs van de Bitcoin. Het is van vitaal belang om te begrijpen dat de Bitcoin ten opzichte van fiat-valuta’s relatief is en ook vrij volatiel.

Makkelijker gezegd, je moet weten dat wanneer de waarde van de Bitcoin stijgt, de waarde van de Altcoins daalt en vice versa.

De markt is normaal onduidelijk wanneer de prijs van Bitcoin volatiel is. En zoals je je kunt voorstellen, voorkomt dit dat de meeste handelaren een duidelijk inzicht krijgen in wat er op de markt gebeurt. Op dit moment is het raadzaam om ofwel doelen voor onze transacties te hebben of gewoon helemaal niet te handelen.

Tip#5 Koop niet zomaar omdat de prijs laag is

De meeste beginners maken een veelgemaakte fout. Ze kopen omdat de prijs laag lijkt te zijn of wat zij als betaalbaar beschouwen. Neem bijvoorbeeld iemand die voor Ripple kiest in plaats van Ethereum, gewoon omdat dat laatste veel goedkoper is.

De beslissing om in een munt te beleggen, moet heel weinig te maken hebben met de betaalbaarheid, maar veel meer met de marktkapitalisatie.

Net zoals de conventionele aandelen worden gemeten aan de hand van hun marktkapitalisatie, die worden geëvalueerd met behulp van de formule huidige marktprijs X totaal aantal uitstaande aandelen, geldt dit ook voor cryptocurrencies.

Er is geen verschil tussen een munt met een prijs van € 10 per munt met een totaal aantal van 1 miljoen aandelen op de markt en dezelfde munt met een prijs van € 100 per munt met 100.000 aandelen op de markt. Om deze reden is het rechtvaardiger om de marktkapitalisatie van een munt te gebruiken om te beslissen of je erin wilt beleggen dan om de prijs te gebruiken. Hoe hoger de marktkapitalisatie van een munt is, des te geschikter is deze voor investeringen.

Tip#6 Een tip over crowdsales/ICO’s

Tijdens een ICO (Initial Coin Offer, crowdfunding projecten binnen de fintech en blockchain industrie) bieden startups het grote publiek een vroege kans om te investeren in hun idee via een crowd sale. In ruil daarvoor krijgen deze investeerders tegen een lagere prijs tokens toegewezen met de belofte om ze te kunnen verkopen tegen een veel hogere prijs wanneer ze op een beurs worden genoteerd.

De tijd heeft bewezen dat ICO’s behoorlijk succesvol kunnen zijn met gegevens waaruit blijkt dat sommige tokens meer dan tien keer de waarde van de verwachte rendementen bereikten.

Maar wat is hier het addertje onder het gras, vraag je je misschien af…

ICO’s hebben vanwege hun hoge rendementen een groot aantal investeerders aangetrokken. Een ander groot aantal ICO’s zijn echter totale oplichting gebleken. Mensen hebben daarmee miljoenen aan investeringen verloren.

Je moet bij het investeren in een ICO echt heel voorzichtig zijn. Weten wanneer je wel of niet in een ICO moet investeren, gaat niet over wetenschap. Het gaat veeleer over aandachtig letten op die details, die de meeste mensen over het hoofd zien omdat ze zich alleen maar richten op de beloofde opbrengsten.

Doe onderzoek naar het team achter het project en analyseer hun vermogen om hun belofte waar te maken. Daarnaast moet je ook kijken naar de haalbaarheid van het idee achter de ICO. Kijk zorgvuldig naar de whitepaper van het project en waar nodig zoek naar antwoorden.

Dat zal ervoor zorgen dat je niet voor verrassingen komt te staan en als je aan het einde nog steeds twijfels hebt over het project, dan is het beter dat je niet investeert in die ICO.

Tip#7 Een snelle tip voor beleggers in Altcoin

Veel Altcoins verliezen gedurende een bepaalde periode, soms in een ongewoon korte periode, uiteindelijk hun waarde. Het is daarom van het grootste belang om te begrijpen dat wanneer je een Altcoin langer wilt vasthouden, je ervoor moet zorgen dat je ze niet te lang vasthoudt.

Eén van de beste maatstaven voor munten die perfect zijn voor langetermijn investeringen zijn de dagelijkse handelsvolumes. Hoe hoger het dagelijkse handelsvolume, des te geschikter een activa voor langetermijn investeringen is.

Als je erover denkt om op lange termijn in cryptocurrencies te gaan handelen, overweeg dan om in enkele van de volgende munten te investeren: Ethereum (ETH), Factor (FCT), Monero (XRM) en Dash. Deze hebben op verschillende beurzen over de hele wereld behoorlijke handelsvolumes.

Zorg ervoor dat je ook de grafieken van deze munten in acht neemt en let op de verschillende prijspieken – de patronen kunnen je namelijk helpen bepalen of je de munt moet verkopen of juist moet kopen.

Tip#8 Spreid je risico’s!

Investeringen zijn onvoorspelbaar. Zelfs degenen die een oneindig positief rendement lijken te bieden, kunnen onder bepaalde economische omstandigheden afbrokkelen. Cryptocurrencies zijn ook onvoorspelbaar.

Net zoals je duizenden per dag winst kunt maken, is het tegenovergestelde ook waar. Je kunt alles wat je in digitale activa investeert in een oogwenk ook weer verliezen. Dus de beste manier om voorbij dergelijke onzekerheden te komen, is door diversificatie.

Zoals ik al eerder zei, wordt de waarde van alle andere munten beïnvloed door de waarde van de Bitcoin ten opzichte van de Euro. Wanneer de BTC ten opzichte van de dollar waarde verliest, verliezen alle andere munten waarde en vice versa. Daaraan kun je duidelijk zien dat het diversifiëren van je wallet tussen de verschillende munten mogelijk niet voldoende is om je te beschermen tegen bullish markten.

Weet je nog dat de Bitcoin eind 2017/begin 2018 zijn hoogtepunt bereikte? Iedereen probeerde zoveel mogelijk digitale valuta te kopen om zo meer waarde ten opzichte van de dollar te krijgen.

Maar de Bitcoin gaat gepaard met zijn uitdagingen, zoals je misschien wel hebt opgemerkt in de tweede helft van 2018. De Bitcoin heeft veel mensen in een korte tijd rijk gemaakt. De waarheid is dat er echt mensen miljardairs zijn geworden, maar ook dat veel mensen geld hebben verloren.

En temidden van dit alles, slaagde de munt erin om zijn marktkapitalisatie alleen al het afgelopen jaar meer dan dertig keer te laten groeien.

Dit betekent dat het goed is voor handelaren om de Bitcoin als hun basisactiva te houden, maar ze moeten ook beseffen dat de waarde van de dollar niet over het hoofd kan worden gezien. Je moet hetzelfde type activum naar verschillende gebieden diversifiëren om zo je risico te spreiden.

Er zijn andere even levensvatbare investeringen, die in vergelijking met crypto’s niet zo riskant zijn. Deze omvatten bijvoorbeeld onroerend goed, beleggingsfondsen, aandelen en meer.

Tip#9 Heb een motief voor het beginnen met elke handel

Ik weet dat dit misschien vanzelfsprekend klinkt, maar het is belangrijk dat je een duidelijk doel hebt om met cryptocurrency te gaan handelen. Of je doel nu daghandel of een flinke winst is, je moet een doel hebben om te beginnen met het verhandelen van crypto’s. Het verhandelen van digitale valuta is een spel, want er kan er maar één winnen. Je moet je beseffen dat er voor elke winst ook een verlies is: de een zijn dood is de ander zijn brood.

De cryptocurrency markt wordt bestuurd door de grote ‘jongens’. Je kunt dan denken aan degenen die duizenden Bitcoins plaatsen. En kun jij raden waarin deze grote jongens het beste zijn? Ze hebben geduld. Ze wachten op onschuldige handelaren zoals jij en ik die een foutje maken en dan slaan ze toe en krijgen ze vanwege vermijdbare fouten ons geld in hun handen.

Of je nu een daghandelaar of een scalper (regelmatige handelaar) bent, soms ben je beter af om niets aan een bepaalde transactie te verdienen dan alles te verliezen. Uit onze jarenlange marktanalyse kunnen we je met gemak vertellen dat je op bepaalde dagen of periodes alleen winstgevend kunt blijven door bepaalde transacties af te houden.

Tip#10 Super tip!

Deze laatste tip zal ervoor zorgen dat jij op dit gebied een echte expert wordt

Gebruik de functie voor het instellen van doelen door verkooporders te plaatsen: zorg ervoor dat je je omzetdoelen instelt door de verkooporders in de orderboeken te plaatsen. Je weet nooit wanneer je orderprijs wordt gehaald, waardoor je precies krijgt wat je nodig hebt. Trouwens, verkooporders hebben ook minder transactiekosten omdat zij de “marktmakers” zijn.

Laat een reactie achter