Nee, de meeste mensen wonen niet in een luxe landhuis of in een fraaie villa. Hoewel je in sommige tv-programma’s die over interieur en huizen gaan, vaak schitterende voorbeelden hiervan ziet, moeten de meesten genoegen nemen met een rijtjeswoning of appartement. En dit is helemaal geen probleem, want met een klein beetje improviseren en slim nadenken kan ook jij je huis een luxe uitstraling geven voor veel minder geld dan men vaak aan het interieur van een villa of landhuis besteedt. Lees in dit artikel een aantal tips.

1. Voeg een mooi vloerkleed toe

modern-interieur-grijze-bank-grijs-vloerkleed-leren-stoel-witte-muren

Door simpelweg een vloerkleed in huis te halen, kan je interieur al een veel warmere en luxere uitstraling krijgen. Zorg ervoor dat je een vloerkleed van hoge kwaliteit aanschaft, zodat het voor een langere tijd goed uit blijft zien.

Passen de standaard vloerkleed maten net niet lekker in je woning? Dan kan je gelukkig nog een vloerkleed op maat laten maken. Zo creëer je een passende oplossing die ook nog eens goed binnen je budget kan passen en haal jij toch weer een uniek stukje interieur in huis.

1. Zorg voor goed onderhoud van je huis

De eerste tip is sowieso om je huis in goede staat te houden. Dit houdt bijvoorbeeld in het periodiek schilderen van de kozijnen en je interieur regelmatig van een nieuwe lik verf of behang voorzien. Een woning die netjes is onderhouden heeft al veel meer uitstraling dan een woning die slecht onderhouden is.

2. Maak je huis ruimer

witte muren woonkamer

Een huis heeft al direct een luxere uitstraling wanneer deze zeer ruim oogt. Het is algemeen bekend dat donkere ruimtes de ruimte optisch veel kleiner maken. Je kan dan bijvoorbeeld je huis wit schilderen. De ruimtes lijken zo vele malen groter en het geeft ook een frissere aanblik. Bestaat je huis aan de buitenkant van pleisterwerk, vergeet dan niet dit pleisterwerk ook regelmatig te schilderen en als het kan ook in een licht kleurtje. Dit geeft een luxe uitstraling en houdt ook hitte buiten de deur. Gebruik binnen in de woning weinig meubels voor een minimalistisch effect, of juist veel meubels van glas zodat je het ruimtelijke effect behouden blijft. Doe ook de gordijnen de deur uit en vervang ze eventueel door een rolgordijn of vouwgordijn. Zo komt er meer daglicht de ruimte binnen en creëer je meer ruimte rondom de ramen.

3. Kunst

Kunst wordt vaak geassocieerd met luxe. Het helpt dus om je woning een luxere uitstraling te geven door een fraai kunstwerk aan de muur te hangen of een sculptuur in de woonkamer te plaatsen. Hierbij hoef je helemaal niet veel geld uit te geven. Ook goedkope kunst kan hele mooie kunst zijn en duur lijken. Ook je tuin kun je een luxe uitstraling geven door een groot beeldhouwwerk of sculptuur midden in de tuin te zetten.

4. Antiek

Oude antieke meubels worden vaak ook als een luxe in huis gezien. Dit is misschien ook wel de leukste uitdaging om je huis een luxe uitstraling te geven, want je kunt hiervoor kringloopwinkels en rommelmarkten afgaan. Het kan je verbazen wat voor leuke meubels en accessoires je hier voor een zacht prijsje op de kop kunt tikken.

5. Bloemen en planten

Zet enkele weelderige grote boeketten met bloemen in je woonkamer of hal neer. De ruimte zal er luxer uitzien en bloemen geven een heerlijke geur af. Maak gerust gebruik van mooi grote vazen, die je heel goedkoop al kunt aanschaffen, maar een luxe uitstraling hebben.

Laat een reactie achter