Bij veel huishoudens vormen de tuin en het huis twee afzonderlijke gedeeltes. Erg spijtig, aangezien je deze twee gedeeltes juist prachtig bij elkaar kunt betrekken. Om dit voor jezelf ook mogelijk te maken, kun je onderstaande tips opvolgen. Met deze tips creëer je een fraai verloop tussen huis en tuin.

Tip 1: kies voor openslaande deuren

glazen-veranda-tuin

Iets waar relatief veel mensen al voor gekozen hebben, zijn de openslaande deuren. Met deze deuren zet je gemakkelijker vanuit je huis een stap in je tuin. Zowel letterlijk als figuurlijk.

Ander belangrijk voordeel is dat de openslaande deuren een prachtige uitstraling hebben. Dat is het geval als de deuren gesloten zijn, maar is ook zeker het geval als de deuren open staan. Op het moment dat de deuren open staan, komt er bovendien de nodige lichtinval in je huis. Hiermee maak je je huis een stuk gezelliger.

Klinken de openslaande deuren als muziek in je oren? Denk dan goed na over verschillende factoren. Hoe groot wil je de deuren hebben? Moeten de deuren naar binnen- of naar buiten toe open gaan? En in welke kleur moeten de openslaande deuren uitgevoerd worden?

Tip 2: stem de vloer op elkaar af

Wat voor vloer heb je in je woning liggen? Als je bijvoorbeeld voor een donkere vloer hebt gekozen, kun je in je tuin ook voor donkere terrastegels kiezen. Daarmee trek je de lijn van binnenuit door naar buiten.

Je kunt echter ook voor een contrast zorgen. Bij donkere tegels in je woning kun je bijvoorbeeld voor lichte vloertegels in de tuin kiezen. Dit steekt prachtig tegen elkaar af.

Ook kun je nog experimenteren met de ligging van de tegels. Door de tegels in de lengte of in de breedte neer te leggen, oefen je invloed uit op het optische beeld van je huis en tuin. Hiermee kun je bijvoorbeeld je tuin groter of dieper laten ogen.

Tip 3: kies voor hordeuren

hordeur-huis-tuin-min

Hoe lekker is het als je de nodige frisse lucht in je huis binnenkrijgt? Dat is mogelijk door de deur naar je tuin toe open te zetten. Een gekend nadeel hiervan is echter dat je in je woning van de nodige muggen last krijgt. Dát los je gelukkig makkelijk en snel op met de juiste hordeuren. Dankzij de juiste hordeuren heb je in je woning nooit meer last van vervelende muggen.

Met een plisse hordeur geniet je overigens van nog veel meer gemak. Zoals hierboven al aangegeven, komt er door de hordeur heen gewoon frisse lucht naar binnen. Om van binnen naar buiten te lopen, hoef je de hordeur alleen maar opzij te schuiven.

Dat je uit veel hordeuren kunt kiezen, is ook een belangrijk voordeel. Kies de hordeur in de gewenste kleur, waarmee je de totale uitstraling volledig naar wens maakt.

Tip 4: zorg binnen én buiten voor planten

tuin-pad

Planten doen het altijd goed, zowel binnen als buiten. Door planten zowel in je woning als in je tuin neer te zetten, creëer je een gezellige sfeer. Een sfeer die zich over zowel de tuin als over de woning uittrekt.

Uiteraard moet je hierbij wel goed rekening met de plaatsing houden. Sommige planten doen het goed in de schaduw, terwijl andere planten juist in de zon moeten staan.

Tip 5: experimenteren, experimenteren en nog eens experimenteren

luxe-tuin-zwembad-strak-modern

Vind je het lastig om het gewenste verloop tussen je huis en tuin te creëren? Uiteindelijk krijg je dit voor elkaar door te experimenteren, te experimenteren en nog eens te experimenteren.

Laat een reactie achter