Wist jij dat we ongeveer een derde van ons leven slapend doorbrengen? Met dit in gedachten is het daarom erg belangrijk om ervoor te zorgen dat jij het juiste matras kiest en dat ook bij jouw slaapbehoeften past. Met al die geadverteerde voordelen van verschillende soorten matrassen en de vele verschillende merken om uit te kiezen, kan een matras kopen best moeilijk zijn! Om je te helpen bij het kiezen van het juiste matras, moet je rekening houden met de volgende vijf belangrijke factoren.

1. Duurzaamheid

slaapkamer-dekbedovertrek

Matrassen kunnen een aanzienlijke financiële investering zijn en daarom wil je graag dat ze erg duurzaam zijn en zo lang mogelijk comfortabel blijven. De duurzaamheid is afhankelijk van de kwaliteit van de materialen, die voor het maken van het matras zijn gebruikt. Je kunt door te kiezen voor een gerenommeerd merk een matras van hoge kwaliteit vinden zoals bij mattsleeps.com. Ook de wijze van de opbouw van het matras heeft invloed op de levensduur. Met de hand vervaardigde matrassen kunnen, wat betreft de duurzaamheid van hun constructie, de beste keuze zijn.

2. Grootte

Bij de aankoop van een matras is de maat één van de meest invloedrijke factoren. Ten eerste wil je ruimte om comfortabel in het bed rond te bewegen en daarom moet er rekening worden gehouden met de lengte en de breedte van degenen die in het bed slapen. Voor comfort moet je aan de randen van het bed minstens 30cm vrije ruimte hebben. Als je langer dan gemiddeld bent, bieden veel merken extra lange bedden of op maat gemaakte modellen, die beter aan jouw slaapbehoeften voldoen. Als je met een partner het bed deelt, bedenk dan hoeveel je ‘s nachts beweegt. Je moet de ruimte hebben om te kunnen woelen en te draaien en om comfortabel naast elkaar te liggen.

3. Bewegingsstoring

luxe-witte-slaapkamer

Als je een bed met een partner deelt, kan het woelen en draaien jouw slaap beïnvloeden. Deze bewegingsstoring kan worden voorkomen door een matras te kiezen, dat zich naar jouw bewegingen vormt en schokken absorbeert. Matrassen van traagschuim bieden bijvoorbeeld een sterke bewegingsabsorptie terwijl bedden met veel veren, in tegenstelling tot die met ver uit elkaar gespreide veren, de bewegingen over die veren verdelen.

4. Stevigheid

Of je nu moet kiezen voor een hard of een zacht matras hangt natuurlijk van je persoonlijke voorkeur af. Uit onderzoek blijkt echter dat een middelhard matras de beste ondersteuning biedt als je last van lage rugklachten hebt. Als je vindt dat jouw matras te stevig is, kun je er ook een matrasbeschermer op leggen. Als de matrassen echter dik zijn en jij bent klein, dan is het mogelijk dat je niet genoeg weegt om het ondersteuningssysteem eronder samen te drukken, wat mogelijk van invloed op het comfort van jouw ruggengraat kan zijn.

5. Garantie

moderne-slaapkamer-hout

Omdat een matras een aanzienlijke investering is, moet je voordat je de aankoop afrondt, bekijken of er garantie op zit. Dit zorgt ervoor dat in het geval dat deze defect blijkt te zijn, bijvoorbeeld bij problemen zoals rafelend materiaal of gebroken veren je jouw matras, zonder extra kosten, kunt vervangen. Op matrassen zit gemiddeld 3-5 jaar garantie.

Laat een reactie achter