Er gaan steeds meer mensen vanuit huis werken om de verspreiding van COVID-19 op het werk tegen te gaan. Een recent onderzoek van FlexJobs meldt dat 65% van de ondervraagde respondenten zei dat ze door op afstand op hun thuiswerkplek eigenlijk productiever waren dan op kantoor. Dat komt omdat in veel gevallen werken vanuit huis minder afleiding betekent, minder stress door het woon-werkverkeer, minder geluidsoverlast, meer persoonlijke ruimte en – belangrijker nog – comfortabelere kleding. De hele dag in je pyjama rondlopen!

Afgezien van de pyjama’s zijn er verschillende strategieën om wanneer je vanuit huis werkt productief te blijven, te beginnen met hoe je het beste jouw home office kunt inrichten.

Daarom hebben wij een lijstje met tips en ideeën samengesteld om je te helpen bij het kiezen van de perfecte plek en de juiste apparatuur voor werk op afstand. Als je jouw home office comfortabeler wilt inrichten, lees dan nu snel verder of voeg het artikel aan je bladwijzers toe om het later te kunnen lezen.

Hoe kies je voor de juiste apparatuur voor jouw home office?

De eerste stap bij het inrichten van een comfortabele home office is om comfortabele kantoormeubelen te krijgen. Je zult vele uren aan jouw bureau en achter jouw computer zitten en dus kan de juiste apparatuur het verschil maken bij het verbeteren van de productiviteit en het comfort.

Hier zijn een paar lifehacks voor het kiezen van apparatuur voor jouw home office.

1. Investeer in een comfortabele stoel

modern-bureau-kantoor

Een comfortabele stoel is het belangrijkste van een productieve home office. Je zult er bijna de helft van je dag in besteden. Investeren in een goede stoel zal een aanzienlijk verschil in jouw werkleven maken.

Het kiezen van de juiste stoel kan echter wel een uitdaging zijn. De prijzen kunnen variëren van een standaard bureaustoel die rond de €50 kost tot een high-end bureaustoel die je minimaal €1000 kost.

Let bij het vinden van de juiste pasvorm op de steun voor de rug, het dijbeen en de armen. Houd ook rekening met de mogelijke materiële opties en garanties.

2. Werken met twee beeldschermen

Met een tweede beeldscherm kun je ongelooflijk veel productiever zijn. Een extra beeldscherm maakt zoveel taken eenvoudiger – coderen, ontwerpen, schrijven en onderzoeken. Het maakt multitasken ook toegankelijker.

Als je niet van het jongleren op je beeldscherm houdt, zou een tweede beeldscherm bovenaan je verlanglijstje moeten staan. Koop voor de beste resultaten hetzelfde model als jouw huidige opstelling, zodat je dezelfde schermervaring krijgt.

3. Vergeet de muis en het toetsenbord niet

white apple keyboard and white ipad on brown wooden table

Op die eenvoudige muis en het toetsenbord wordt vaak beknibbeld voor grotere, flitsende apparatuur. Toch spelen ze een cruciale rol bij het verbeteren van de productiviteit en het comfort.

Probeer voor een mechanisch toetsenborden te gaan. Deze hebben mechanische, klikbare toetsen, die veel feedback geven. Hoewel ze misschien luidruchtig zijn, bieden ze een ongeëvenaard comfort tijden het typen. Vooral schrijvers en programmeurs zullen er dol op zijn.

Kies voor een muis die iets groter is en die comfortabel in jouw hand past. Gaming-muizen zijn bijzonder comfortabel en nauwkeurig, hoewel ze meestal wel aan de duurdere kant zijn. Vermijd kleine reismuizen – ze zijn bij langdurig gebruik ongemakkelijk.

4. Overweeg om een sta bureau te kopen

Er is een groeiend aantal onderzoeken die aantonen dat langdurig zitten slecht voor jouw gezondheid is. Dit verklaart waarom de nieuwe generatie werknemers sta bureaus omarmt.

Een sta bureau is precies wat het zegt: een hoog bureau waaraan je staand kunt werken. De meeste van deze bureaus zijn in hoogte verstelbaar (d.w.z. je kunt de hoogte naar behoefte verlagen/verhogen). Sommige duurdere versies kunnen zelfs in een handomdraai worden omgebouwd tot een conventioneel bureau waaraan je kunt zitten.

Een sta bureau zal jouw gezondheid niet op magische wijze veranderen, maar het zal wel de productiviteit, de focus en de hartgezondheid verbeteren.

Als je denkt dat je huis al genoeg meubels heeft of als je niet geneigd bent om een sta bureau te kopen, overweeg dan om een bureauverhoger te proberen. Deze bureauverhoger zijn ook in hoogte verstelbaar en zijn vaak goedkoper. Ze stellen je ook in staat om van elk oppervlak een sta bureau te maken. Het is best handig als je voor het eerst een home office inricht: je kunt dan verschillende plaatsen proberen om de plek te vinden, die het beste bij jou past.

 5. Volg de basisregelsvoor een ergonomisch gezonde werkomgeving

thuis kantoor

Minimaliseer door de ergonomische regels na te leven de schade, die urenlang zitten aan jouw lichaam kan veroorzaken. Richt jouw home office zo in dat jouw rug en nek recht zijn en jouw onderarmen evenwijdig zijn aan de vloer. Zorg dat jouw onderarmen niet bungelen of dat je ze in vreemde hoeken moet houden.

Gebruik bij het inrichten van jouw home office de werkruimte planner van Ergotron om je te helpen. Deze tool zal je op basis van jouw lengte precies vertellen waar je jouw beeldscherm, toetsenbord, stoel en bureau moet plaatsen.

Dit is bijvoorbeeld de aanbevolen indeling voor een persoon van 182cm.

6. Voeg wat groene planten toe

Een paar groene planten geven niet alleen een vleugje kleur aan jouw home office, maar verhogen ook het geluk en verminderen stress. Volgens een onderzoek kunnen zelfs enkele planten de productiviteit met wel 15% verhogen.

In plaats van zomaar voor een groene plant te kiezen, moet je iets kiezen dat gemakkelijk te onderhouden is en de kwaliteit van de lucht helpt te verbeteren. Vooral de spinplant, dracaena, ficus en de krulvaren staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen.

7. Kabelbeheer is een must

thuiskantoor hout

Je moet echt voorkomen om te werken in een home office dat bedekt is met warrige kabels en snoeren.

Een handig kabelbeheersysteem kan de esthetiek van jouw home office aanzienlijk verbeteren. Het is ook redelijk kostenefficiënt – je hebt maar een paar klemmen en kabelbinders nodig om rommelige kabels te beheren. Hier is een geweldig artikel van Lifehacker over het beheren van kabels met enkele goedkope tools.

8. Zorg voor een snel internet

Het runnen van een online winkel maakt het noodzakelijk om een solide internetverbinding te hebben. Als jouw service onvoldoende is, overweeg dan om over te schakelen naar een alternatieve internetprovider of om een wifi-router te kopen en te installeren voordat je een home office inricht. Het is gemakkelijk om afgeleid te worden als een trage internetverbinding jouw workflow voortdurend verstoort.

Voor een betere wifi-signaalsterkte plaats je de router zo hoog mogelijk en in het midden van je huis. Zorg ervoor dat er geen rommel omheen staat, evenals eventuele apparaten zoals bijvoorbeeld magnetrons of huistelefoons, die signaalstoringen kunnen veroorzaken.

Controleer met gespecialiseerde services zoals SpeedtestFast.com of SpeedOf.Me jouw internetsnelheid. Voer voor nauwkeurigere resultaten meerdere testen uit en doe dat wanneer niemand in jouw thuisnetwerk bestanden downloadt, video’s streamt of aan het videochatten is.

Het is niet erg als de resultaten ongeveer 5-10 Mbps afwijken van wat door jouw provider is beloofd. Als de resultaten echter veel lager zijn dan geadverteerd, sluit dan jouw provider aan en controleer jouw netwerk op ongeautoriseerde apparaten.

Laat een reactie achter