Om goed voor de dag te komen, besteed je veel aandacht aan jouw dagelijkse look. Je kiest kleding, schoenen en accessoires met zorg en je zorgt ervoor dat je er piekfijn uitziet. Om elke dag goed voor de dag te komen, is het belangrijk om kleding met zorg uit te kiezen. Je investeert in kleding die van goede kwaliteit is en die lang meegaat en je zorgt dat de kleding goed past en mooi valt. Maar hoe zorg je ervoor dat kleding lang mooi blijft en niet slijt of krimpt na enkele keren dragen? Wij geven 5 tips om goed voor jouw kleding te zorgen zodat het zo lang mogelijk mooi blijft en je er extra lang draagplezier van hebt.

1. Was niet te vaak

wasmachine-meisje

Veel mensen hebben de gewoonte om kleding al na één keer dragen in de was te doen. Dit is echter vaak helemaal niet nodig. Het is logisch om ondergoed en sokken na elke keer dragen uit te wassen, maar kledingstukken die niet direct op de huid worden gedragen, kunnen prima nog een dagje mee. Laat de kleding goed luchten na het uittrekken en het is de volgende dag zeker nog fris genoeg om aan te trekken. Spijkerbroeken hoef je zelfs nog minder vaak te wassen. Door kledingstukken minder vaak te wassen, slijt het materiaal minder snel en blijft de kleding langer mooi.

2. Was volgens instructies

Wassen is een lastige klus en daarom nemen veel mensen niet de moeite om zich te verdiepen in de labels van hun kleding. Dat is jammer, want de labels bevatten bruikbare informatie over de verzorging van de kleding. Lang niet alle kledingstukken kunnen namelijk op 40 graden gewassen worden of in de droger gedroogd worden. Verdiep je dus in de wasvoorschriften om slijtage en krimp te voorkomen en kies het juiste wasprogramma. Je kunt ervan uit gaan dat wassen op lagere temperaturen altijd beter is voor het materiaal. En het is nog duurzamer ook! Op Reoverview.nl vind je volop informatie over verschillende wasmachines, de beschikbare wasprogramma’s en de beoordelingen van gebruikers. Zo wordt het kiezen van de juiste wasmachine met uitgebreide wasprogramma’s een stuk eenvoudiger.

3. Gebruik geen droger

Voor heel veel kledingstukken wordt het afgeraden om ze in de droger te drogen. Wij gaan nog verder en stellen dat het eigenlijk gewoon beter is om de droger niet te gebruiken voor jouw kleding. Een droger is efficiënt, dat zeker, maar het versnelt ook de slijtage van de kleding. Het is een vrij intensief proces waarbij kleding kan krimpen, slijten en uit vorm kan raken. Neem het risico dus niet en maak er een gewoonte van om kleding aan de lucht te laten drogen.

4. Vouw gebreide truien op

person holding knitted textiles

Sommige kledingstukken en materialen zijn nu eenmaal gevoeliger dan andere materialen. Zijde, wol, kant, kasjmier en fluweel zijn tere materialen waar je heel voorzichtig mee om moet gaan. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het wassen en drogen van de items. Zo wordt het sterk afgeraden om een wollen trui op te hangen om te drogen. Hierdoor kan de trui namelijk uitrekken en dat komt het kledingstuk niet ten goede. Leg de trui liever te drogen en geef het voldoende tijd om goed droog te worden. Hang de trui ook zeker niet op een hanger in de kast, maar vouw deze op. Zo blijven jouw wollen items lang mooi en in vorm.

5. Ontpluizen

Zelfs de duurste kledingstukken kunnen, bij intensief dragen, gaan pillen en pluizen. Niet getreurd, de kleding hoeft niet direct achterin de kast te belanden. Je kunt deze pluisjes namelijk makkelijk verwijderen om de kleding weer presentabel te maken. Er zijn speciale apparaatjes om kleding te ontpluizen, maar je kunt de pluisjes ook heel voorzichtig verwijderen met een scheermesje. Zo ziet jouw favoriete trui of broek er in no-time weer als nieuw uit.

Laat een reactie achter