Met het drukke sociale leven en de lange werkdagen die we maken, hebben we allemaal wel behoefte om lekker te ontspannen. Wanneer je thuiskomt van een lange werkdag op kantoor, of je hebt lekker een dag vrij zal je vast wel eens behoefte hebben om even een dagje lekker onderuit te liggen met een goed boek en een kop thee. Maar, hoe maak je nou van jouw huiskamer een heerlijke plek om te loungen? In dit artikel geven wij een aantal tips.

Verlichting

bruine-chesterfield-bank-woonkamer

De verlichting in jouw woonkamer levert ook een belangrijke bijdrage aan hoe jij kan ontspannen. Zorg er in ieder geval voor dat de lampen in jouw huis zijn voorzien van warm gekleurde lichtbollen. Warm licht heeft namelijk een rustgevende werking. Het is daarnaast ook ideaal om te kiezen voor licht dat je kunt dimmen, zodat je het licht minder fel kan zetten wanneer je er voor kiest om echt even te ontspannen en tot rust te komen. Verder is het uiteraard een goed idee om lekker veel kaarsen aan te steken. Kaarslicht zorgt ook voor een zwoele, ontspannen sfeer in de kamer. Je kunt bijvoorbeeld mooie kandelaren plaatsen in je woonkamer die er ook nog eens stijlvol uitzien wanneer er geen kaarsen aangestoken zijn. Kijk bijvoorbeeld naar WoodWick kaars voor mooie, stijlvolle kaarsen.

De luie stoel

We zitten dagelijks wel op de bank tv te kijken, of te kletsen met familieleden. Omdat we de bank vaak gebruiken, is dit eigenlijk geen speciaal plekje meer. Een tip is daarom ook om een speciaal plekje te creëren, bijvoorbeeld door een luie stoel in jouw woonkamer te plaatsen. Zo kun je er voor kiezen om de bank dagelijks te gebruiken, en de luie stoel slechts voor speciale momenten te gebruiken wanneer je echt goed wilt ontspannen. Zo koppel je de luie stoel in jouw hoofd aan ontspanning, waardoor je hier extra goed tot rust kunt komen. Naast dat een luie stoel heerlijk is om in weg te dromen, staat deze vaak ook goed en stijlvol in jouw interieur. 

Comfortabele accessoires

groene-muur-woonkamer

Mocht een luie stoel misschien niet in jouw woonkamer passen? Dan kun je er natuurlijk voor kiezen om comfortabele accessoires voor bijvoorbeeld op de bank in huis te halen. Denk daarbij aan lekkere zachte kussens en dekentjes waar jij lekker in weg kunt zakken en onder kunt kruipen. Fijne, zachte kussens kunnen een enorme boost geven aan het comfort van jouw bank, en daarnaast natuurlijk ook er leuk uitzien in je woonkamer. Of kies voor mooie vazen voor in de woonkamer, zet er wat gedroogde bloemen in om de comfortabele look uit te breiden.

Ontspannen willen we allemaal, en er zijn verschillende manieren waarop wij onze omgeving thuis kunnen omtoveren tot een plaats waar wij lekker tot rust kunnen komen. Zorg allereerst voor gedimt, en warm licht in huis. Daarnaast is een luie stoel waar jij jezelf op kunt trakteren een uitstekend idee. Verder kun je investeren in lekkere, zachte kussens en dekens. 

Laat een reactie achter