Minimalisme is niet alleen een stijl, maar het is ook een manier van leven. Minimalisme is een bewuste levensstijl en steeds meer mensen realiseren zich dat het niet draait om het hebben of het telkens (opnieuw) kopen van spullen. Less is more, zeker in een minimalistische en moderne badkamer, want als er één plek is waar de spullen zich opstapelen, dan is het de badkamer wel. Flesjes, handdoeken, wasgoed en cosmetica lijken zich op magische wijze in hoeken en op planken te verzamelen. Er is nog hoop – je kunt door onze eenvoudige tips te volgen je badkamer ombouwen tot een spa.

1. Probeer eens helemaal wit

ruimte creëren badkamer

Een wit toilet, wastafel en opbergkastjes, als het op minimalistisch aankomt, is wit een perfecte keuze. Om de ruimte te laten knallen, kun je spelen met kleurrijke handdoeken, accessoires en zelfs verse kamerplanten (wat is er beter dan een Aloë vera?). Wit zal ook nooit uit de mode raken, dus je bent altijd verzekerd van een trendy badkamer.

2. Keuze van de tegels

Je kunt kiezen voor matte of glanzende tegels, maar vergeet niet om het monotone schema te volgen. Combineer ook niet te veel stijlen, simpel en charmant is de beste keuze. Doordat er geen reflectie is, is het contrast met een matte witte tegel veel groter dan met een glanzende, maar glanzende tegels helpen wel om het licht te reflecteren en de ruimte groter te laten lijken.

3. Vergeet die opbergmeubels

badkamer-hout-wit-toilet

Terwijl we gewend zijn aan opbergmeubels, vragen minimalistische badkamers om een rustige aanpak. Een minimalistische badkamer ademt rust. Het allerbelangrijkste is dat er geen onnodige ‘troepjes’ zichtbaar zijn. Dit is waar zwevende planken echt van pas komen. Onze voorkeur voor het opbergen van toiletartikelen en handdoeken gaat uit naar marmeren/granieten planken. Omdat dit ook voor iedereen duidelijk zichtbaar is, zal het je aanmoedigen om minder spullen op te slaan.

4. Gebruik glazen accessoires om spullen op te bergen

Transparante glazen potten kunnen diverse leuke voorwerpen bevatten, terwijl het grootste deel van de gewone spullen ook in ondoorzichtige potten kunnen worden opgeborgen.

5. Maak gebruik van de muren

houten-badkamer-vloer

Maak ruimte vrij om je te bewegen door je wastafel met onderkast en opbergmeubels aan de muur te bevestigen. Deze kun je verbergen achter een platte kast.

6. Creëer illusies

Minimalistische badkamers zijn niet compleet zonder spiegels. Gebruik een grote spiegel in de badkamer om de illusie van een grotere ruimte te creëren.

7. Less is more

De badkamer is al snel één van de kleinste ruimtes in huis. Laat dus die extra decoraties weg waardoor het rommelig en ongeorganiseerd lijkt. Kies voor een schone, nette look gewoon één of twee decorstukken, die de oppervlakken niet te vol laten lijken.

8. Focus op armaturen

luxe-badkamer-marmer

Wees voorzichtig met het kiezen van wastafels, mengkranen, douches, enz. Ga niet op zoek naar uitgebreide, opzichtige armaturen, maar kies of ze nu een ronde of een meer rechthoekige vorm hebben voor strakke armaturen. Vermijd ook vrijstaande badkamerartikelen.

9. Houd oppervlakken vrij

Als je slechts één tip uit dit artikel volgt, laat het dan deze zijn. Opgeruimde oppervlakken zijn het belangrijkste voor een minimalistische badkamer. Doe wat nodig is om je haarborstel, deodorant, scheermes, oogschaduw en andere accessoires van de wastafel te houden. Maar ook een wandtoilet helpt je voor een minimalistische look.

10. Vervang ouderwetse armaturen door moderne

moderne-strakke-badkamer

Dit betekent niet dat je veel geld moet uitgeven aan een designkraan. Eenvoudige, gestroomlijnde armaturen kunnen tegen redelijke prijzen worden verkregen.

Laat een reactie achter