Elke huiseigenaar wil energie en geld besparen, en een draagbare airconditioner kan beide. In plaats van een hoge rekening te hebben voor het koelen van je hele huis, kun je met een mobiele AC-unit eenvoudig een specifiek gebied koelen. En comfortabel blijven tijdens die hete zomermaanden is een groot voordeel van het kopen van een draagbare unit als je geen centrale airconditioning hebt. De totale grootte van je huis is een factor bij het beslissen welke draagbare eenheid je moet kopen, hoewel er nog meer factoren zijn.

1. Grootte van de airco

Bepaal eerst of je draagbare unit door het huis wordt verplaatst, of dat hij in één kamer blijft en alleen die specifieke ruimte koelt. Houd rekening met de grootte en het gewicht van een mobiele AC-unit als je van plan bent om de unit routinematig van de ene kamer naar de andere te verplaatsen. Natuurlijk wil je een unit die je gemakkelijk mee naar huis kunt nemen in je auto, en het is ook een goed idee om er een met wielen aan te krijgen als je hem constant moet verplaatsen. Je kunt erop vertrouwen dat je de juiste airco voor je specifieke behoeften koopt door de verschillende gebieden die je wilt gebruiken te meten.

beste-aircooler

2. Grootte van de kamer

De meeste draagbare airconditioners zijn ontworpen om een ​​slaapkamer of woonkamer efficiënt te koelen, en ze zullen niet in staat zijn om een ​​heel huis of appartement voldoende koel te houden. De hoeveelheid ruimte die een AC-unit kan koelen, wordt bepaald door BTU’s. In sommige gevallen is een mobiele airco 12000 BTU aanbieding geschikt voor je huis, in andere gevallen moet het juist minder of kleiner zijn. Lucht legt een bepaalde afstand af en in je huis die wordt bepaald door het aantal muren en deuren. Je hele huis wordt niet met slechts één unit gekoeld als je huis veel kamers heeft. Minder krachtige AC-units om verschillende kamers te koelen of een lichtere unit die op wielen staat en gemakkelijk te verplaatsen is, zijn betere opties.

3. Enkele of dubbele slang

Twee slangen, één voor inlaat en één voor uitlaat, zijn kenmerken van een unit met twee slangen, en deze efficiëntere optie koelt je huis ongeveer 40 procent meer dan een airconditioner met één slang. Een unit met één slang zal niet zo efficiënt werken, omdat dezelfde slang wordt gebruikt voor uitlaat en luchtinlaat. Alsnog kan het je slaapkamer goed koelen zodat je heerlijk op je matrasbeschermer kunt slapen.

4. Beschikbare functies

Misschien wel het handigst is een programmeerbare thermostaat, waarmee je exact de gewenste temperatuur kunt instellen. Het apparaat schakelt zichzelf uit wanneer die temperatuur is bereikt. Een andere je functie is een combinatie van airconditioning en warmte, die kan worden gebruikt om uw huis in de winter te verwarmen. Een automatisch afvoersysteem elimineert de noodzaak om vloeistof uit de unit te verwijderen, aangezien de vloeistof van condensatie in de uitlaat wordt omgezet. Een luchtontvochtiger is een must voor veel huiseigenaren, omdat deze de luchtvochtigheid in je huis regelt, terwijl je met een afstandsbediening je airconditioning kunt aanpassen terwijl je zit en tv kijkt.

Laat een reactie achter