Of dit nu de eerste auto is, die je van plan bent om te gaan kopen of al eerder een auto hebt gekocht, het kan moeilijk zijn om te weten waar je moet beginnen! Het enige dat je eigenlijk hoeft te doen, is wat onderzoek en het maken van een planning om de juiste nieuwe of tweedehands auto, die het beste bij je past te kunnen vinden. En dat doen van wat onderzoek dat is nou zo belangrijk. Dit onderzoek zal namelijk bepalen of je een nieuwe auto, een tweedehands auto of misschien wel een lease-auto moet nemen.

Laten we dat eens gaan bekijken.

Bekijk wat je verwacht van de auto

minicooper-auto

Wat ‘goed’ voor je is, hangt af van wat je van de auto verwacht. Ben jij een persoon die van praktische zaken in een auto houdt? Wil je een auto waarmee je door de natuur kunt rijden? Heb je een auto nodig met veel laadruimte? Moet het hele gezin de auto gebruiken? Stel jezelf ook deze vragen:

 • Is besparing op brandstof belangrijk?
  • Heb je een auto met vierwielaandrijving nodig?
  • Zijn er bepaalde must-have functies zoals een back-up camera, Apple CarPlay of aparte stoelen nodig?
  • Welke veiligheidsvoorzieningen zijn belangrijk?
  • Wat voor soort laadvermogen heb je nodig?
  • Moet je kinderstoeltjes gebruiken?
  • Hoeveel parkeerruimte heb je?

Door jezelf dit soort vragen te stellen, ga je dieper nadenken over wat je echt van de auto verwacht.

Denk na over je budget

Als je je auto financiert, moet je kijken welk bedrag je elke maand kunt betalen. Ook is het handig om een Independer Autoverzekering af te sluiten. De algemene vuistregel is dat de betaling voor je auto niet meer dan 15% van je maandelijkse nettoloon mag bedragen.

Lease of koop?

auto-rijden-vs

Leasen en kopen hebben elk hun eigen voor- en nadelen. De vraag is wat het meest geschikt voor je is. Met leasen kun je voor minder geld in een duurdere auto rijden. De meeste reparaties vallen onder de fabrieksgarantie en je hoeft je ook geen zorgen te maken over de inruil aan het eind van de leaseperiode. Als je een auto koopt, zijn er geen boetes voor de overschreden kilometers en kun je de auto aan je eigen smaak aanpassen. Bovendien zullen de kosten op de lange termijn lager zijn. Nogmaals, het is heel persoonlijk wat het beste bij jouw eigen situatie past.

Kosten van de auto

Sommige auto’s zijn goedkoop in de aanschaf, maar zijn dan heel duur om te bezitten. Wat zijn de kosten voor het onderhouden en om de auto te verzekeren? Het berekenen autoverzekering kan je gelukkig makkelijk online doen tegenwoordig! Voordat je de financiële toezegging doet, moet je jezelf een plezier doen en de kosten op de lange termijn inschatten.

Maak een proefrit

mercedes luxe auto

Wij raden je aan om minstens drie verschillende auto’s te testen. Waarom zou je je opties beperken tot slechts één auto? Maak een afspraak of meerdere afspraken voor proefritten. Dit maakt het vergelijken van auto’s ook veel gemakkelijker. Probeer tijdens het maken van een proefrit dezelfde omstandigheden na te bootsen, die je in het dagelijks leven ook zou hebben. Ben je een forens? Rijd je vooral in de stad? Probeer voor die situaties een proefrit te maken. Luister ook naar de motor, kijk hoe het gaat met hobbels, krappe bochten en test de remmen.

Na meerdere auto’s te hebben gereden, moet de keuze tot slot duidelijk zijn. Als dat niet zo is, slaap er dan nog gewoon een nachtje over! Het is veel beter om wat langer de tijd te nemen, dan dat je uiteindelijk spijt krijgt.

Laat een reactie achter