Een van de onmisbare elektronische apparaten in huis is de koelkast. Dit ene toestel is zeer belangrijk voor het bewaren van eten en drinken. Door het grote belang van een ijskast in huis, willen we natuurlijk geen mankementen hebben. Het is zelfs zo dat als je hem goed verzorgt hij lang kan meegaan.

Bij defecten kun je het toestel zelf herstellen of kiezen voor koelkast reparatie aan huis. Hier zijn enkele tips voor een goed onderhoud en lang leven van je apparaat.

1. Laad je koelkast niet overvol

gray sneaker

Elk type koelkast heeft een andere capaciteit. En als je te veel spullen bewaart, hebben niet alleen de lades daar last van. Ook de machine moet harder werken om alles koel te krijgen en te houden.

2. Houd je koelkast schoon

Net als bij het punt hierboven, gaat het niet alleen om het apparatuur, maar heeft het ook invloed op de prestaties van de machine. Houd de binnen- en buitenkant schoon. De condensor aan de achterkant van de koelkast moet eveneens proper blijven. Als deze stofvrij is, wordt de warmte die eruit komt niet geblokkeerd. Naast een langer leven, werkt hij zo beter.

3. Repareer en vervang beschadigde onderdelen onmiddellijk

koelkast-stalen-handvaten-horizontaal

Vervang een defect onderdeel van de koelkast meteen als je denkt dat het beschadigd is of minder goed werkt. Op die manier zal de schade zich niet uitbreiden naar andere onderdelen. Als de schade zich voordoet in kleine en ongecompliceerde stukken, kun je deze waarschijnlijk gemakkelijk vinden. Als het echter ingewikkeld is, bel dan onmiddellijk een reparateur. Je wil toch geen extra schade aanrichten, wel?

4. Let op de plaatsing

Waar je de koelkast neerzet, is ook heel belangrijk. Plaats hem bijvoorbeeld niet te dicht bij het fornuis of andere elektronische apparaten dat warmte produceert. Zorg er bij de plaatsing ook voor dat je de condensator aan de achterkant niet vlak tegen de muur plaatst.

5. Pas op bij het verhuizen

witte-keuken-stalen-koelkast

Het komt waarschijnlijk niet vaak voor, maar tijdens het verhuizen kun je veel schade aan je koelkast aanrichten. Zorg er ten eerste voor dat hij minstens 24 uur uitstaat voor je hem verplaatst. Daarnaast houd je hem best te allen tijde rechtop en moet je schokken voorkomen. Eens aangekomen op de nieuwe locatie zet je hem best niet meteen aan. Laat het koelmiddel stabiliseren. Afhankelijk van de rit rek je hier best nog eens 24 uur voor uit.

Dat waren een paar kleine tips om goed voor je koelkast te zorgen, zodat hij niet snel stuk gaat. Ik hoop dat dit helpt!

Laat een reactie achter