Elke ouder zal je vertellen dat vakanties niet meer zullen zijn wat ze waren wanneer je kinderen hebt. Ineens heb je niet meer de vrijheid om een koffer te pakken en naar een willekeurige bestemming af te reizen. Vakanties met kinderen vereisen planning en goede organisatie. En de bestemmingen zelf zullen ook anders worden. Met kinderen wordt zo’n hike door de bergen of een duikvakantie ineens toch wat minder aantrekkelijk. Het is niet ondenkbaar, maar het zal best een uitdaging zijn. Toch is een leuke vakantie met het hele gezin prima mogelijk. Wij geven 5 tips voor een ontspannen vakantie met kinderen.

Kindvriendelijke bestemming

koppel-kind-strand

Het is op vakantie belangrijk dat iedereen het naar zijn zin heeft. Zoek dus zeker een bestemming uit die leuk is voor de volwassenen, maar die ook kindvriendelijk is. Zo is het belangrijk om te informeren of er een kinderbedje aanwezig is, of het restaurant ook kindermenu’s aanbiedt en of er een animatieteam of een speeltuin is voor de kleintjes. Als er genoeg activiteiten zijn voor de kinderen, heb je zelf ook meer gelegenheid om te ontspannen bij het zwembad met jouw favoriete tijdschrift.

Een ruim budget

Het is altijd prettig om een ruim budget te hebben als je op vakantie gaat, maar met kinderen is dit nog belangrijker. Je bent nu eenmaal met een gezin doorgaans meer geld kwijt en je wilt ter plaatse ook goed voorbereid zijn op onvoorziene zaken en leuke uitjes. Neem dus de tijd om te sparen voor de vakantie en maak gebruik van leuke aanbiedingen om geld te besparen op de reis of het verblijf. Op Tripplo.com vind je aantrekkelijke kortingscodes voor jouw verblijf, reis, parkeerplek, huurauto en zelfs activiteiten op vakantie. Maak hier dus slim gebruik van!

Goede planning

agenda

Een ontspannen vakantie met het gezin valt of staat met goede planning. Het is met kinderen nu eenmaal niet meer zo eenvoudig om op de bonnefooi op weg te gaan. Door de reis en de accommodatie tijdig te reserveren en te inventariseren wat je ter plaatse kunt doen en kunt verwachten, kom je goed voorbereid aan op de plaats van bestemming. Je weet precies waar het zwembad is, waar je terecht kunt voor heerlijke hapjes en drankjes en waar de dichtstbijzijnde apotheek is. Dat geeft je de mogelijkheid om op vakantie zelf ook te ontspannen.

Activiteiten onderweg

man-lach-auto-rijden

Voor veel ouders is de reis naar de eindbestemming de ultieme test van geduld en karakter. Kinderen zijn nu eenmaal enthousiast, zenuwachtig en kunnen slecht stilzitten. Er zal gegarandeerd om de 10 minuten worden gevraagd ‘zijn we er al?’ en met meerdere kinderen is een ruzie op de achterbank ook niet uitgesloten. Om spanning in de auto, of in het vliegtuig te voorkomen, kun je de kinderen voorzien van diverse activiteiten. Zorg dat je een boek, wat tekenspullen, een tablet en wat speeltjes in een tas hebt om ze voldoende afleiding te bieden tijdens de reis. Of bereid een aantal leuke spelletjes voor onderweg voor. Spelletjes als ‘ik zie ik zie wat jij niet ziet’, woordenslang en bingo zijn altijd favoriet.

Bereid de kinderen goed voor

Een vakantie is best spannend voor kleintjes. Ze zijn even niet in hun vertrouwde omgeving en dit kan leiden tot onzekerheid en heimwee. Om dit voor te zijn, is het slim om de tijd te nemen om de kinderen goed voor te bereiden op de vakantie. Laat ze foto’s zien van de bestemming, praat met ze over wat jullie allemaal gaan doen en laat ze volop vragen stellen. Dit neemt wat onzekerheid weg en verhoogt de vakantievreugde voor iedereen.

Laat een reactie achter