Moet je de productiviteit van je werknemers verbeteren? Dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel bespreken we verschillende strategieën die veel productiebedrijven hebben geholpen om hun doelen in minder tijd te bereiken.

We weten dat de efficiëntie van werknemers voor elk bedrijf het verschil kan maken tussen succes en mislukking. Daarom willen we je helpen om operationele controle over je processen te krijgen en de groei van je bedrijf te stimuleren. Continu verbeteren Blom Consultancy kan een bedrijf hier ook bij helpen.

Laten we beginnen!

Waarom is productiviteit belangrijk in productiebedrijven?

Voordat we beginnen met het analyseren van deze strategieën, moeten we begrijpen dat het hoofddoel van elke taak productiviteit moet zijn. Dit betekent dat er minder tijd nodig is om taken uit te voeren en dat de productie toeneemt.

Elementen zoals organisatie, personeelsbeheer en werkdruk spelen een fundamentele rol bij het verbeteren van deze indicator. Daarom kunnen we zeggen dat productiviteit wordt berekend door de uiteindelijke prijs van een product te delen door de prijs van de grondstoffen. Als het gaat om de juiste personeel, is goede human resources essentieel.

Je personeel hoeft niet 14 uur per dag te werken om productief te zijn, maar om de gestelde doelen in minder tijd te bereiken. Het doel van je bedrijf moet dus een hoge bezettingsgraad van de middelen zijn om de productie te verhogen.

Hier zijn 6 tips om de productiviteit van een productiebedrijf te verbeteren:

1. Maak op tijd actieplannen

Als we het hebben over productiviteitsstrategieën voor productiebedrijven, zijn er verschillende elementen om rekening mee te houden. Het belangrijkste is echter de directheid en snelle reactietijden die deze sector vereist.

Daarom moeten fabrieken een hulpmiddel hebben dat hen helpt om actieplannen op een geautomatiseerde manier te maken en te verspreiden. Je kunt bijvoorbeeld een systeem implementeren waarmee je een dienstencatalogus kunt maken, workflows kunt beheren en taken in realtime kunt delegeren.

Dit kan je dus helpen om binnenkomende verzoeken beter te beheren en de problemen van je klanten op te lossen.

2. Voldoen aan kwaliteitsnormen

leer-productie

Het implementeren van productienormen zoals ISO geeft je bedrijf en producten niet alleen meer geloofwaardigheid, maar kan ook de productiviteit verhogen.

Het volgen van deze standaarden zorgt ervoor dat processen op een coherente en veilige manier worden uitgevoerd. Zo verlaag je de kosten en maak je optimaal gebruik van de beschikbare tijd en middelen.

3. Verbeter de kwaliteit en tevredenheid van je klanten

Servicekwaliteit is een voordeel dat je onderscheidt van je concurrenten en het commerciële succes van je bedrijf garandeert. Aangezien het je klanten zijn die deze factor bepalen, moet je aandacht besteden aan hun mening. Zo begrijp je beter wat hun behoeften en problemen zijn en hoe je die kunt oplossen.

Voor freelancers kan het een beetje moeilijk zijn om een kwaliteitsmanagementsysteem te implementeren. Ze kunnen echter wel de filosofie ervan overnemen. Het resultaat is een voortdurende productiviteitsverbetering.

Om in deze fase te slagen, moet je:

  • De tijd nemen om je taken te plannen.
  • Procesoptimalisatie definiëren en controleren.
  • De taken in uitvoering controleren.
  • Je fouten bestuderen en het geleerde verbeteren.
  • Interne en externe communicatiekanalen creëren.
  • Genereer rapporten en analyseer gegevens.
  • Een trainingsprogramma voor je medewerkers creëren.

4. Standaardiseer processen volgens de behoeften van je productiebedrijf

Standaardisatie van processen is de sleutel tot succes voor elk bedrijf, omdat het de kosten en variabiliteit kan verlagen. Daardoor krijg je producten van hogere kwaliteit en een grotere winstgevendheid.

Een manier om productieve taken te verenigen is door een systeem te implementeren waarmee je de functies en opdrachten van je team kunt digitaliseren. Zo weet je zeker dat alle processen worden uitgevoerd volgens de vastgestelde parameters.

Op dezelfde manier moet je een rigoureus inventarisatie systeem implementeren. Dit zal je helpen om je input en grondstoffen aan te passen op basis van de werkelijke behoeften en productiecycli.

Een ander fundamenteel aspect van het standaardiseren van processen is het preventieve onderhoud van machines. Zelfs als je solide operationele structuren en actieplannen hebt, zal een fabriek alleen integraal functioneren als alle middelen in optimale conditie zijn.

5. Voer inspecties uit in je productiebedrijf

vrouw-werkt-in-autoproductie-bedrijf

Als je wilt dat je productiebedrijf groeit en uitbreidt, moet je je processen periodiek herzien en evalueren. Daardoor ontdek je beter kansen voor verbetering en terugkerende fouten.

Om dit proces te voltooien, moeten controleurs echter toegang hebben tot historische gegevens. Zo kunnen ze tijd besparen bij het analyseren van de volledige operationele ontwikkeling. Daarom moet je een systeem hebben dat je helpt om alle informatie op één plek te verzamelen. Zo kun je rapporten maken en tijd besparen bij het evalueren van de processen van je bedrijf.

6. Verzamel gegevens in real-time

We weten dat het verzamelen van gegevens in real-time bijna onmogelijk is als alle processen handmatig worden uitgevoerd. Daarom raden we je aan om een tool te implementeren waarmee je deze informatie automatisch kunt verzamelen.

Deze tool zal je ook helpen om:

  • Storingen te detecteren.
  • Processen te optimaliseren.
  • Het werk van medewerkers te monitoren.

Door deze informatie te verzamelen, heb je ook meer flexibiliteit. Zo kun je de gegevens direct vanaf een mobiel apparaat raadplegen en ben je snel op de hoogte van de operationele ontwikkeling.

Nu is het tijd om deze strategieën in de praktijk te brengen!

Om deze strategieën te implementeren, heb je een technologisch hulpmiddel nodig dat je kan helpen bij het digitaliseren van informatie en het bewaken van de status van je processen.

In dit geval is servicedesk software een ideale oplossing voor je productiebedrijf. Met dit systeem ben je in staat om in real-time de prestaties van je team te kennen, taken te coördineren en de ervaring van je klanten te verbeteren.

Ook bespaar je tijd bij het verzamelen van informatie en kun je de workflow van je medewerkers verbeteren. En dat allemaal vanaf één plek en zonder tussen verschillende applicaties te hoeven schakelen.

Laat een reactie achter