De bouwplaats naast de deur, de drukke straat een blok verderop, muziek miezert in elke winkel en de smartphone in je zak, wat merkbaar is tijdens oproepen en berichten – dit zijn slechts enkele van de vele bronnen van lawaai in ons dagelijks leven. Ik heb gemerkt: het constante geluidsniveau geeft mij stress en op de lange termijn kan het zelfs schadelijk zijn voor mijn gezondheid. U ziet het op dezelfde manier: bijna een kwart (23 procent) van de stadsbewoners die namens ons door Forsa werden ondervraagd, zei dat ze werden gestoord door het geluid dat van buitenaf door de open ramen het appartement binnendringt. Want met name in ons eigen huis willen we vooral één ding: rust en ontspanning vinden. Met onze vijf simpele tips voor meer rust in uw woonkamer, kunt u voor meer informatie terecht op de website www.perfect-acoustic.com

1. Correcte ventilatie zorgt voor rust en stilte

luxe-woonkamer

De meeste geluiden komen via de open ramen onze huizen en appartementen binnen. Of het nu de grasmaaier van de buren is of de doordringende hoorn van passerende vrachtwagens: 16 procent van alle respondenten en zelfs 23 procent van de stadsbewoners heeft last van het lawaai dat binnenkomt bij het luchten van de kamer. Wat banaal klinkt is dan ook een van de belangrijkste tips voor meer rust in je eigen vier muren: sluit de ramen! In ieder geval op de momenten dat het in uw omgeving bijzonder luid is. Als u gecontroleerde woonruimteventilatie installeert, hoeft u niet zonder frisse lucht. Dit is overigens ook bij renovaties prima mogelijk. Het ventilatiesysteem is fluisterstil vergeleken met het geluid van buiten, een föhn is daarentegen luidruchtig. Feelgood-plus: zelfs vervuilende stoffen blijven buiten, waar vooral grote stadsbewoners boos over worden.

2. Textiel dempt het geluid

Grote, gladde oppervlakken en kale muren reflecteren het geluid, dat vervolgens kan worden versterkt. Zelfs matig harde geluiden kunnen een echte zenuwkiller worden! Mijn tip: plan voldoende textiel bij het opzetten. Het is gezellig en dempt het geluid. Wat je ook leuk vindt is toegestaan ​​- gordijnen, tapijten en gestoffeerde meubels brengen meer rust in huis en beschermen zo de oren van bewoners en buren. Als geluiddemper moet je zeker een donzig tapijt gebruiken, zeker in de kinderkamer. Ruimteverdelers staan ​​ook geluiden in de meest ware zin van het woord in de weg. U kunt hier een paar handige tips lezen over het onderwerp “instellen”.

Enkele geluidsabsorberende materialen:

Als we akoestische panelen aan de wanden kunnen gebruiken, geluidsabsorberende panelen. Het is raadzaam om een ​​akoestische of klinkende mat op de vloer te leggen. Plaats akoestische of geluidsabsorberende gordijnen voor de ramen.

3. Stille huishoudelijke apparaten zijn prettig voor de oren

woonkamer-verlichting

Het goede nieuws vooraf: vaatwassers, mengkranen en dergelijke zijn tegenwoordig aanzienlijk stiller geworden. Voor meer rust in uw eigen vier muren loont het de moeite om geleidelijk nieuwe apparatuur aan te schaffen. Omdat u uw functionele apparaten niet meteen wilt vervangen, is er een simpele truc om geluid te verminderen: leg gewoon een rubberen mat onder oude wasmachines en dergelijke, het dempt de trillingen. Dit werkt overigens ook bij andere meubelstukken – vilten kussentjes onder de stoel en tafelpoten voorkomen onaangename krasgeluiden. Grote technische apparaten zoals kachels veroorzaken ook bedrijfsgeluiden, maar deze zijn bij moderne apparaten bijna onhoorbaar. De Kermi x-change warmtepompen staan ​​bijvoorbeeld in de tuin of stookruimte en zijn bijzonder zuinig en milieuvriendelijk Extreem stil: ze hebben geluids- en trillingsdemping, nachtverlaging en een extra, individueel instelbare fluisterstand, die zorgt voor rust en stilte in het weekend en scheelt gedoe met de buren.

4. Met positieve geluiden tegen het geluid

Sommige geluidsbronnen kunnen eenvoudigweg niet volledig worden uitgeschakeld. Als de hoofdstraat bijvoorbeeld voor het huis loopt, houdt het geritsel van het verkeer nooit op. Iedereen die hier last van heeft, kan dit met positieve geluiden tegengaan en tot rust komen: opnames van een knetterende open haard of het geluid van regen op het raam kunnen helpen om onaangename geluiden buiten te sluiten. Een minder bekend maar effectief hulpmiddel tegen ruis is zogenaamde witte ruis. Ruis wordt subjectief gezien als minder luid en irritant wanneer het wordt bedekt met witte ruis. Als de hersenen er eenmaal aan gewend zijn, hoor je geen storende geluiden meer.

5. Achteraf aanbrengen van isolatie: geluid uit, stil binnen

Iedereen die bouwt of moderniseert, kan geluid vanaf de grond de oorlog verklaren. Want natuurlijk leveren ook grotere maatregelen een doorslaggevende bijdrage aan meer rust in huis. Wie renovatiewerkzaamheden uitvoert, kan veel bereiken met geluidwerende ramen, muurisolatie, contactgeluidsisolatie en dergelijke. Overigens zijn geluidsabsorberende panelen, verduisterende gordijnen die in bouwmarkten kunnen worden gekocht en onder het plafond kunnen worden bevestigd, ook geschikt voor montage achteraf. We hebben alvast een paar tips samengevat over het onderwerp “renoveren” voor you in eerdere berichten.

Laat een reactie achter