Ben je na een lange tijd weer van plan fanatiek te gaan sporten? Het kan lastig zijn om een goed sport ritme te vinden en deze vast te houden. Ook kan sporten soms al snel minder leuk worden en meer als een verplichting aan gaan voelen. Dit is natuurlijk niet je bedoeling en erg zonde. Sporten is namelijk erg gezond voor je en zorgt er voor dat je lekkerder in je vel zit. Maar hoe blijf je dan gemotiveerd? Het belangrijkste is dat sporten leuk is. Zolang sporten leuk blijft gaat het niet als een verplichting aanvoelen maar als een uitlaat klep. Hieronder volgen 3 tips zodat jij het sporten weer leuk kan maken.

voetbal-schieten-doel

Tip 1: Andere fitness attributen

Het kan zijn dat je na een langere tijd elke week dezelfde gewichten omhoog en omlaag bewegen beu raakt. Een goede tip is dan ook om af te wisselen tussen de fitness attributen en nieuwe attributen uit te proberen. Zo zijn er veel meer fitness voorwerpen waarmee jij je spieren kan trainen dan alleen barbells en dumbbells.  Zo heb je bijvoorbeeld ook een fitness hoelahoep. Dit is een hoelahoep met extra gewicht zodat jij je spieren kan trainen. Hierdoor kan je nog steeds erg sportief bezig zijn maar wordt het trainen al een stuk leuker. Je kan zelf het gewicht van je fitness hoelahoep bepalen waardoor je vooruitgang kan blijven boeken met het hoelahoepen.

Tip 2: Een nieuwe sport

Om weer fanatiek te trainen kan je ook een nieuwe sport oppakken. Zo zijn er erg veel verschillende sporten en is er altijd wel een sport die goed bij je past. Wanneer je die sport eenmaal gevonden hebt gaat het trainen bijna vanzelf. Je traint op vaste dagen waardoor het al snel onderdeel van je wekelijkse ritme wordt. Ook zijn er op de klassieke sporten erg veel varianten. Hierdoor zijn er nog meer mogelijkheden voor jou om te trainen. Zo heb je bijvoorbeeld de sport padellen wat af stamt van het tennissen. Padellen heeft verschillende overeenkomsten met tennis maar is toch echt anders. Zo heb je ook een padel racket wat wel degelijk verschillend is dan een tennis racket.

fitness-bootcamp-buiten

Tip 3: Een sport buddy

Als je tot nu toe altijd alleen gesport hebt is deze tip voor jou. Probeer een van je vrienden te overtuigen samen een sport te beoefenen. Wanneer je iemand hebt om elke week mee te sporten wordt het makkelijker om elke week te gaan en moeilijker om een keer over te slaan. Ook zorgt dit er voor dat het sporten leuker en gezelliger wordt omdat je niet meer alleen bezig bent.

Laat een reactie achter