De industriële woontrend is al jaren helemaal hot! We zien hem dan ook in steeds meer woningen en zelfs bij bedrijven terug. Er zijn tegenwoordig zelfs restaurants waar je deze industriële stijl terug kunt vinden. De stijl wordt gekenmerkt door karakteristieke kenmerken van de fabrieken uit de 19e en 20e eeuw. Hierbij gaat het vooral om eenvoud, functionaliteit, robuuste materialen en een zeer stoere uitstraling. Het industriële interieur kan ook heel eenvoudig worden gemixt met andere interieur stijlen. Het vormt de perfecte basis voor bijna elk interieur.

Wil jij jouw huis ook een industriële touch geven? Maar heb je geen idee waar te beginnen? Met behulp van de volgende tips gaat dit zeker lukken!

Let op alle kleine details

industrieel interieur

Bij het samenstellen van een nieuw interieur gaat je aandacht wellicht direct uit naar de grote veranderingen. Denk aan het kopen van nieuwe meubels, een nieuwe lik verf op de muren, ander materiaalgebruik, enzovoorts. Maar vergeet hierbij zeker niet de kleine details.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een zwarte deurklink? Dit is maar een heel klein deel van het grotere interieur, maar het kan deze wel maken of breken. Een simpele witte deurklink kan de prachtige uitstraling van deze interieurtrend namelijk onnodig teniet doen. Door het gebruik van de juiste details, laat je het interieur veel beter naar voren komen.

Less is more

De industriële woontrend kenmerkt zich door de uitspraak: ‘less is more’. Dat betekent dat er eigenlijk zo min mogelijk tierelantijntjes binnen het interieur verwerkt moet worden. Denk vooral aan meubels met hoge functionaliteit. Grote, robuuste meubels die direct de toon zetten in de ruimte. De eenvoud maakt de kamer. Niet de talloze accessoires. Bovendien geeft dit een ruimtelijke uitstraling.

Soms zijn mensen bang dat de ruimte daardoor heel kil aan zal voelen. Dit hoeft echter zeker niet zo te zijn. De industriële woonstijl kan namelijk uitstekend gecombineerd worden met warme kleuren op de muren en verschillende soorten stoffen. Op die manier zorg je voor één warm, stoer en functioneel geheel.

Een neutrale kleur op de muren

kleding industrieel

In deze stijl zie je officieel niet echt knalkleuren terug. Meestal wordt er een mix van neutrale kleuren gebruikt. Denk aan wit, beige en zwart. Vind je dit toch te somber of misschien wel een tikkeltje saai? Dan is het gelukkig ook mogelijk om hier wat variatie in aan te brengen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld accessoires in een warme accentkleur terug te laten komen of alle muren op één na neutraal te houden. Op die muur mag je uitpakken met een kleur naar wens.

Ruwe materialen

Bij een industrieel interieur wil je vooral geen perfecte meubels zien. De afwerking hoeft niet helemaal strak te zijn. De muren hoeven niet helemaal gestuukt te zijn. Hier wil men juist ruwe materialen zien. De schoonheid van natuurlijke materialen. Zonder dat deze zijn aangetast door menselijke inbreng.

Laat een reactie achter