Met geweldig terrasmeubilair breng je comfort en functie in jouw buitenruimtes. Met een ruime tafel en gemakkelijk te gebruiken, comfortabele stoelen wordt een eenvoudige stenen patio omgetoverd tot een rijke zintuiglijke eetbestemming. Rust een gezellige veranda uit met een rieten bank en een klassieke rieten schommelstoel, die beide gevuld zijn met voldoende kussens en de veranda zal tijdens de warme maanden snel een tweede familiekamer worden.

Vergeet de mogelijkheden voor het buitenleven op de balkons en in kleine tuintjes niet. Wanneer ze worden aangevuld met het juiste terrasmeubilair, zullen deze kleine tuintjes je keer op keer uitnodigen.

Bekijk de volgende tips voor het kiezen van het beste terrasmeubilair voor jouw ruimte buiten. Een goed doordachte planning zal ervoor zorgen dat jouw leefruimte buiten voor de komende jaren uitnodigend is.

1. Maak een lijst

person writing bucket list on book

Begin met na te denken over hoe jij jouw buitenruimte wilt laten functioneren. Wil je dat het op warme zomeravonden dienst doet als een eetruimte? Wil je je volgende etentje of het verjaardagsfeest van je dochter in de ruimte organiseren? Is het meer een rustig leeshoekje waarnaar je op zoek bent in jouw buitenruimte?

Maak een lijst van de vele dingen die je in de ruimte zou willen doen en gebruik het als een handleiding om te bepalen welke meubels je hiervoor nodig hebt. Als de primaire functie van jouw terras van 3 x 2 meter is om informele avondcocktails te organiseren, is er natuurlijk geen eettafel nodig. Kies dan voor voldoende comfortabele stoelen, verschillende bijzettafels en een vuurplaats.

2. Probeer het meubilair uit

loungeset tuin

Test eens die lounge stoelen uit, voordat je ze daadwerkelijk koopt. Comfortabel terrasmeubilair zal, net als meubilair voor binnen, regelmatig worden gebruikt en dat kan niet worden gezegd van terrasmeubilair, dat er misschien goed uitziet maar niet zo lekker zit.

3. Ga voor gemakkelijk onderhoud

Reserveer het grootste deel van je uren in de tuin om te genieten van jouw ruimte in plaats van meubels te onderhouden wanneer je onderhoudsvriendelijk terrasmeubilair aanschaft. De meeste metalen, teak, ceder en rieten stukken zijn voor alle weersomstandigheden en worden niet aangetast door wat de natuur hun ook maar oplegt. Meubels gemaakt met deze vergevingsgezinde materialen zullen er jaren prachtig uitzien.

4. Overweeg opbergen

grind tuin

Voeg jaren toe aan het leven van jouw terrasmeubilair door het tijdens het laagseizoen op een beschermde locatie op te slaan, zoals bijvoorbeeld een garage of een kelder. Zelfs de zwaarste meubels, zoals teakhouten stoelen of een smeedijzeren bank, gaan langer mee als ze worden opgeslagen wanneer ze niet worden gebruikt. Als jouw opslagruimte beperkt is, zoek dan naar terrasmeubels die kunnen worden opgevouwen of gemakkelijk uit elkaar kunnen worden gehaald voor een compacte opslag.

5. Ga slim met kleuren om

Bij de aanschaf van terrasmeubels ben je niet beperkt tot de natuurlijke tinten van hout, het zwart, wit en beige van riet of metalen stukken. Kleurrijke afwerkingen zijn er in overvloed in de wereld van tuinmeubilair. Voor een stijlvolle levensduur, reserveer dan de gewaagde kleuren voor kussens en accentstukken.

6. Investeer in kwaliteit

Het oude gezegde “alle waar naar zijn geld” geldt ook voor terrasmeubilair. Plastic stoelen of bijzettafels zien er in de winkel geweldig uit en zullen hun uiterlijk een jaar of twee in de zon behouden, maar na verloop van tijd worden ze broos en verliezen ze hun levendige kleuren. Hetzelfde geldt voor sommige houtproducten en rieten stukken. Koop voorzichtig en controleer enkele consumentenrapporten en beoordelingen voordat je een grote aankoop doet.

7. Bekijk waarop je de meubels plaatst

Plaats het terrasmeubilair op een vloerkleed. Door de textielverbetering van de afgelopen jaren zijn er veel sneldrogende buitenkleden op de markt gebracht. Zacht onder de voeten en rijk aan textuur, een buitentapijt zal het comfort van binnen naar buiten brengen.

8. Zoeken naar stukken voor meerdere doeleinden

Zoek naar multifunctioneel meubilair. Een poef die tevens fungeert als extra zitplaats voor jouw volgende feestje in de achtertuin en een eenvoudige bank die alleen of gezellig kan staan als een eettafel in de buitenlucht zijn essentieel voor vaak gebruikte buitenruimtes.

Laat een reactie achter