Trappen zijn een middelpunt van het huis, maar er kan een tijd komen dat hij gerenoveerd moet worden. Waar moet je beginnen? Welke materialen moet je kiezen? En hoe ga je hem precies inrichten? Dit zijn slechts enkele van de vragen waarmee je geconfronteerd kunt worden wanneer je een trap gaat renoveren via Next Step Traprenovatie bijvoorbeeld.

1. Een impact maken

marmeren-trap

De trap is een perfecte manier voor wie een statement wil maken. Het gebruik van een verscheidenheid aan materialen kan elke ruimte transformeren of opwaarderen en in de algemene sfeer van het huis brengen. Het gebruik van glas versmolten met natuurlijk hout is een geweldige optie voor een modern interieur, of het gebruik van handgemaakt en massief hout brengt een vleugje klasse in elk huis.

2. Waarde toevoegen

interieur-stijl-trap

In de meeste huizen is de trap het middelpunt en vaak het eerste wat opvalt als je door de deur loopt. Investeren in de renovatie van een trap kan de eerste indruk aanzienlijk verbeteren en op zijn beurt meer waarde toevoegen aan een huis dan je in eerste instantie misschien denkt. Een zorgvuldige selectie van de beste kwaliteit materialen kan er ook voor zorgen dat de installatie een leven lang meegaat, waardoor het een waardevolle investering op lange termijn wordt.

3. Verlichting

houten-trap-led-verlichting

Bij alle interieurprojecten is goede verlichting van fundamenteel belang om de gewenste stijl en sfeer te bereiken. Iedereen kan zijn eigen trap veranderen in een verlichtingselement dat de aandacht trekt en warmte geeft aan een hal of woonruimte. LED-lampjes kunnen worden aangebracht onder gemanipuleerde treden of langs de muur om een reeks effecten te creëren. Deze voorziening is ideaal om donkere gangen op te fleuren en de illusie van ruimte te geven in kleine ruimtes.

4. Kleur

woonkamer-trap

Het kleurgebruik in het trapontwerp kan het eindresultaat van een renovatie of installatie aanzienlijk beïnvloeden. Het algemene gevoel van de kamer kan worden beïnvloed door de keuze die je maakt en daarom is het essentieel dat je goed nadenkt over het soort ruimte dat je hoopt te creëren.

5. Ruimte besparen

Opbergen is vaak een probleem voor veel huiseigenaren, vooral in ruimtes waar weinig ruimte is. Goed geplande opbergideeën kunnen worden geïntegreerd als onderdeel van het totale ontwerpproces om een functioneel huis te creëren. Denk aan rekken en laden tot kapstokken en schoenenrekken, waardoor traditioneel verspilde ruimte een integraal deel van het huis kan worden.

Laat een reactie achter