Verlang jij ook naar een extra woonkamer? Wil jij graag een eetruimte creëren? Denk dan eens aan buiten en verander jouw tuin in een schitterende extra kamer.

Laten we eerlijk zijn, we kunnen allemaal wel wat meer ruimte gebruiken. Een aanbouw aan jouw huis is één oplossing, maar het is vaak een groot en prijzig project. Voor een veel gemakkelijkere en fantastisch effectieve optie, moet je eens naar jouw tuin kijken. Zelfs een terras heeft de potentie om een ontspanningsruimte of een leuke eetruimte te worden. En omdat de avonden in Nederland aan de frisse kant kunnen zijn, zijn plaids en vuurkorven hiervoor ideaal. Bekijk deze uitnodigende voorbeelden en begin nu met plannen.

Ga voor een overkapping

houten-veranda

Denk bijvoorbeeld aan een houten overkapping die bescherming biedt tegen de middagzon en plotselinge buien. Door de helft van het gebied open te houden, kunnen vrienden en familie ook van de zon en de frisse lucht genieten. We raden je aan om een mooie en grote zweefparasol zoals de Solero Fratello te plaatsen in de tuin om een luxere look te creëren.

Verhoog het comfort

Gebreide plaids en stapels lichte kussens creëren een gezellige hoek. Een houten tuinhuisje maakt deze ruimte zelfs in de zachte regen nuttig, terwijl de zwevende gordijnen het licht een dromerige sfeer geven.

Creëer een multifunctionele ruimte

jacuzzi_tuin

Een combinatie van zitplaatsen zorgt voor een flexibele buitenruimte, die in een oogwenk kan worden getransformeerd van eet- naar loungeruimte. Een ingebouwde bank, die het hele jaar door gebruikt kan worden, betekent dat de ruimte ook perfect is voor een geïmproviseerde koffie op een zonnige winterochtend.

Kleed je tafel aan

Waarom zou je alleen binnen een bloemetje kunnen neerzetten? Een grote bos bloemen zal gezelligheid toevoegen aan de eenvoudigste geschrobde tafel – plaats voor een onmiddellijke rustieke charme de bloemen in een hoge emaille kan.

Investeer in een tuinkamer

Er zijn veel mensen die vandaag de dag genieten van een tuinkamer. Nog steeds bestaat de verwarring dat een tuinkamer hetzelfde is als een serre. Dat is echter niet zo. Een serre wordt in principe rechtstreeks aan het huis gebouwd. Dat geldt niet voor een tuinkamer. Een tuinkamer kan dan ook het best worden omschreven als een losstaand, afgesloten verblijf. In eerste instantie moet een tuinkamer er vooral voor zorgen dat de wind buiten kan worden gehouden.

Voeg wat textuur toe

Een opvallende muur zoals deze betonnen creatie met een geweven textuur voegt visueel belang toe en zorgt er ook voor dat het zitgedeelte minder zichtbaar aanvoelt. Door de textuur met vloerspotjes te benadrukken en de vloer omhoog te brengen, krijgt de ruimte een uitgesproken, intiem gevoel.

Bouw gezellige zitplaatsen in

zwembad-tuin

Modulaire zit- en hoekbanken zijn een gemakkelijke manier om aan meerdere mensen een zitplaats te bieden, waardoor ze perfect zijn voor gezellige bijeenkomsten in de tuin. Gebruik er een die speciaal voor dit doel is ontworpen, want een natte bekleding ziet er nooit goed uit. Vergeet niet te shoppen bij Solero parasols voor voldoende schaduw in je tuin.

Maak het behaaglijk warm

Wil je buiten ‘s avonds lekker warm blijven, dan is een vuurkorf een prima keuze. Met deze halfronde bank kan iedereen van de warmte profiteren en genieten van de sfeer van de flakkerende vlammen.

Laat een reactie achter