Als jij een strakke en moderne look voor je tuin wilt, volg dan deze eigentijdse tips hieronder.

Wit & Groen

tuin-wit-tuinhuisje

Wit en groen is een goede basis voor jouw kleurenschema. Gebruik bijvoorbeeld een lichte kalksteenbestrating of grind om elegante paden of een patio te creëren.

Geschilderd metselwerk

Verf alle gepleisterde of bakstenen muren en hekken wit. Geschilderd metselwerk geeft extra textuur aan het ontwerp.

De juiste hekwerken

tuinhek

Horizontale latten op hekwerken zijn al enkele jaren de look voor hedendaagse tuinen. Ze zien er niet alleen geweldig uit, maar kunnen ook overweldigend zijn. Breek de lijnen met sterke staanders en probeer ze niet aan alle kanten te hebben, anders krijg je het gevoel dat je in de gevangenis zit! Voor schuttingen kan je denken aan composiet rabatdelen voor een strakke look.

Patronen

Maak bij de aanplant gebruik van herhaalpatronen om van de tuin één geheel te maken. Een rij kleine bomen, buxusstruiken, heesters of ornamenten, die op regelmatige afstanden worden geplaatst, maken de tuin niet alleen overzichtelijk maar ook tijdloos.

Contrast

Creëer contrast tussen de eenvoudige geometrische vormen van het gazon en de paden en voeg wat losse, rommelige planten toe, die uit de bloembedden komen.

Structurele planten

Wissel de golvende rijen planten af met een patroon van structurele planten zoals bijvoorbeeld buxus. Ze vallen in de zomer nauwelijks op omdat ze alleen een vleugje structuur geven, maar in de winter maken ze van de tuin een geheel.

Groene vlakken

kunstgras in tuin

Moderne tuinen herken je aan de zuivere lijnen en de grote, groene vlakken met hier en daar een blikvanger, een plant die in elke border staat en de hele zomer lang meegaat. Een voorbeeld hiervan zijn de stijf ijzerhard bloemen, die een waas van paars vormt en boven alle andere beplanting zweeft.

Niet te trendy

Moderne ontwerpen zijn redelijk ingetogen, dus is het het beste om rages te vermijden. Zorg ervoor dat alles functioneel is.

Natuurlijke materialen

overkapping-tuin

Voor ornamenten en meubels vormen natuurlijke materialen een ander contrast met de smetteloze plantpatronen en de frisse, witte oppervlakken. Denk hierbij aan een bank van drijfhout of zelfs een versleten trog.

Verlichting

Verlichting is voor moderne tuinen absoluut essentieel. Bij goede verlichting gaat het altijd om wat je verlicht, in plaats van om de armatuur. Richt de schijnwerpers op elementen zoals de latten, het gestructureerde metselwerk of de herhaalde beplantingspatronen om het ontwerp te benadrukken.

Laat een reactie achter