Er zijn steeds meer tuinen te zien waar er ruimte is gemaakt om een zwembad te plaatsen. Dat is onder meer te danken aan de grote verscheidenheid aan zwembaden die verkrijgbaar zijn, zoals bij Zwembadgigant.

In het verleden was een eigen zwembad in de tuin nog pure luxe en voor velen onbetaalbaar. Daar is echter verandering in gekomen, zodat steeds meer mensen de keuze maken voor een zwembad in de tuin. Lijkt jou dat ook wel wat? Maak dan gebruik van onderstaande tips om je tuin met een zwembad te verrijken.

1. Hou rekening met de beschikbare ruimte

zwembad-tuin

Het is bij de aanschaf van een zwembad belangrijk om rekening te houden met de beschikbare ruimte in een tuin. Heb je een tuin van een paar honderd vierkante meter dan is het wellicht te overwegen om een zwembad te laten ingraven. Dat is echter wel de duurste optie en bovendien heeft niet iedereen een enorme tuin. Daarom is het ideaal om voor een opzetzwembad te kiezen die in uiteenlopende maten verkrijgbaar is.

2. Let op het budget

Het is natuurlijk belangrijk om met het beschikbare budget rekening te houden als je een zwembad voor je tuin wilt kopen. Een zwembad dat ingegraven wordt, is de duurste optie gevolgd door opzetzwembaden. Er is echter nog een alternatief als je extra voordelig uit wilt zijn. Zo is het mogelijk om te overwegen een opblaaszwembad te kopen. Het voordeel daarvan is dat deze na een periode van mooi weer gemakkelijk weer uit de weg te ruimen is.

3. Denk om de ondergrond

villa-zwembad

Bij het plaatsen van een zwembad in de tuin is het aan te raden om rekening te houden met de ondergrond. Ben je bijvoorbeeld van plan om het zwembad op je mooie gazon te plaatsen en lang te laten staan? De kans is dan groot dat je gazon na het weghalen van het zwembad er niet meer zo mooi uitziet als voorheen. Het is daarom aan te raden om een zwembad op tegels te plaatsen als dat tot de mogelijkheden behoort.

4. Houd het water schoon

Wil je lange tijd van het water in je zwembad genieten dan is het belangrijk om het water schoon te houden. In dat opzicht is het ideaal om van een zwembad filterpomp gebruik te maken die het water zuivert en viezigheid eruit filtert. Uiteraard is het ook mogelijk om een zwembadstofzuiger te gebruiken om de bodem van het zwembad te reinigen.

5. Dek het zwembad af

Een van de mogelijkheden om het water schoon te houden, is door het zwembad na gebruik af te dekken. Dat is ook ideaal als je een opblaaszwembad hebt, waarin er geen ruimte is voor een zwembad filterpomp. Door een zeil over het water te plaatsen, voorkom je dat er vliegen in belanden en komt er ook geen ander vuil in. Zo is het ook handig om voor het zwembad een voetenbadje te plaatsen. Daarmee spoel je de voeten af voordat je het water ingaat.

Laat een reactie achter