Verhuizen lijkt misschien een zware taak, maar er zijn bewezen manieren om de verhuisdag gemakkelijker te laten verlopen en geloof me, het hoeft niet super stressvol te zijn als je een goede verhuisservice inschakelt! Of je nu aan de overkant van de straat gaat wonen of naar een nieuwe buurt verhuist, wij hebben 10 tips en trucs voor het verhuizen, die ervoor zullen zorgen dat het allemaal soepel verloopt!

Organiseer de verhuizing tijdig

Als je gaat verhuizen, moet je ervoor zorgen dat je je afspraken niet op het laatste moment maakt. Tenzij je je huis uit moet en snel moet vertrekken, heb je waarschijnlijk tussen de 4 en 8 weken de tijd nodig om ervoor te zorgen dat je alles voor de verhuisdag goed organiseert.

Breng je verhuizers op de hoogte

verhuisboxen

Verpakkingsmateriaal zoals dozen en plakband verzamelen is één ding, maar wanneer je bij de grote, zware items komt, is het belangrijk om zoveel mogelijk informatie over de verhuisbehoeften met de verhuizers te delen.

Ten eerste moet je je verhuizers informeren als je zware items hebt zoals bijvoorbeeld een piano of een pooltafel. Als er beperkingen in de woning zijn zoals een kleine lift, een doodlopende steeg of een smalle oprit moet je dat ook melden. Ze zullen aan je behoeften voldoen en dienovereenkomstig plannen. Ze kunnen dan extra verhuizers, speciale apparatuur zoals een verhuislift of gereedschappen om de items te demonteren regelen (hoewel dat natuurlijk bij een piano niet mogelijk is!). Het helpt als de verhuizer op de hoogte is van alle kleine details, zodat hij alles op de dag van de verhuizing efficiënt kan verhuizen.

Geef ongewenste items weg

man in blue polo shirt sitting on chair

Eén van de grootste verrassingen voor veel mensen is als ze hun huis beginnen op te ruimen en te vereenvoudigen, dat ze tot de ontdekking komen dat ze meer ongewenste dingen hebben dan ze zich hadden gerealiseerd. Het heeft geen zin om dozen met spullen van je oude huis naar je nieuwe huis te verhuizen als ze gewoon maandenlang ongebruikt blijven staan. Bespaar jezelf tijd en energie door deze items weg te doen. Goede doelen zoals de kringloopwinkel kunnen helpen bij het vinden van nieuwe huizen voor items zoals oude kleding en elektronica.

Begin op tijd met het inpakken en zorg ervoor dat je alle materialen hebt

Zorg ervoor dat je wanneer je met het inpakken van spullen begint, je huis georganiseerd blijft door ervoor te zorgen dat je al het benodigde verpakkingsmateriaal bij de hand hebt. Dit omvat dozen van verschillende formaten, plakband, stickeretiketten, gekleurde stiften en noppenfolie.

Huur professionele verhuizers in

Tenzij je gezegend bent met een erg aardige vriend, die een busje heeft, moet je waarschijnlijk een professional regelen om je te helpen met verhuizen. Mensen onderschatten vaak het aantal items dat ze in huis hebben en experts kunnen je niet alleen helpen met het optillen van de zware meubels, maar geven je ook advies en zorgen ervoor dat dingen efficiënter en sneller worden verhuisd. Als je wilt, kun je je verhuizers vragen om je met alles – van het inpakken tot het in elkaar zetten van kasten en bedden – te helpen.

Kies voor de juiste bestelwagen

Als je in de buurt blijft, kun je mogelijk wegkomen met een klein busje en meer dan één rit maken. Het is echter voor iedereen gemakkelijker als je alles in één keer kunt verhuizen. Met dit in gedachten, is het handig om ervoor te zorgen dat je de juiste maat bestelwagen tot je beschikking hebt om al je bezittingen veilig te kunnen vervoeren.

Professionals weten hoe groot de bestelwagen moet zijn en of ze zelfs meerdere bestelwagens nodig hebben. Als je het toch zelf wilt doen, kun je onze calculator gebruiken om te berekenen hoe groot de verhuiswagen moet zijn en of je het eventueel af kunt met één bestelwagen.

Pak een tas met ‘noodzakelijke’ spullen

verhuis-doos-hond-verhuizen

Zorg ervoor dat je een weekendtas hebt met al je persoonlijke benodigdheden. Zelfs als je gewoon een paar deuren verderop gaat wonen, zou je een tas moeten hebben met alle items die je nodig hebt om de volgende dag te gebruiken (of de komende weken als het je niet lukt om al die dozen uit te pakken).

Een schone set kleding, essentiële toiletartikelen, telefoonopladers en snacks (en zelfs een rol toiletpapier!). Het is handig om dit in een rugzak of in een doorzichtige plastic doos in te pakken, zodat je er gemakkelijk bij kunt als je nieuwe huis vol staat met verhuisdozen!

Geef belangrijke contacten vooraf je nieuwe adres

Maak een lijst van bedrijven, die op de hoogte moeten worden gebracht van de verhuisdatum – het maken van een afspraak voor het aansluiten van het internet kan vaak weken, zo niet maanden duren! We hebben een uitgebreide checklist met wie je op de hoogte moeten stellen bij een verhuizing – van de gemeente tot het postkantoor voor het doorsturen van post.

Laat een reactie achter