Verhuizen hoort bij het leven. En of je nu vaak verhuist of voor het eerst sinds lange tijd je koffers pakt, het is een berucht stressvol proces dat zelfs van de beste planners zijn tol kan eisen. Gelukkig zijn er, hoewel verhuizen voor niemand gemakkelijk is, een aantal manieren om sneller in te pakken en uit te pakken, de hoeveelheid werk te verminderen, en het proces uiteindelijk net iets vlotter te laten verlopen dan anders het geval zou zijn. Klinkt te mooi om waar te zijn? Probeer onze top tips voor inpakken en verhuizen zelf uit en ontdek creatieve manieren om je verhuizing te verbeteren.

Hoe te verhuizen

verhuizen-spullen-inpakken

De beste manier om in te pakken voor een verhuizing is liever vroeger dan later beginnen. Dus voor we aan de inpaktips en -trucs beginnen, zijn hier een paar verhuistips die je helpen om op de juiste voet te beginnen.

Er zijn een heleboel dingen die je kunt doen nog voor je die eerste doos inpakt om een gemakkelijker verhuizing te helpen vergemakkelijken. Onderstaande verhuishacks helpen je op de goede voet te beginnen.

  • Bel de nutsbedrijven zodra je weet dat je gaat verhuizen. Je haalt het niet alleen vroeg uit de weg, je zorgt er ook voor dat je het later niet vergeet te doen.
  • Vind snel een verhuizer. Gebruik com om verhuizers in je buurt te vinden die al op kwaliteit en betrouwbaarheid doorgelicht zijn.
  • Bepaal je budget. Verhuizen kan duur uitvallen, en je wilt niet dat je er nog een grote shock bovenop krijgt.
  • Plan je inpakbenodigdheden.
  • Eet je vol. Maak er een doel van om zo veel mogelijk van het voedsel dat je al in huis hebt op te eten voor de verhuisdag aanbreekt. Maak er een spel van en ga creatief aan de slag met recepten om te zien hoeveel je op kunt gebruiken. Doe tegelijk iets goeds door ongeopend/onverwerkt voedsel aan een plaatselijke voedselbank te schenken.
  • Spullen wegdoen
  • We kunnen niet genoeg benadrukken hoeveel gemakkelijker je verhuizing zal zijn als je je spullen ordent en weggooit, recycleert of doneert wat je niet nodig hebt in plaats van ze mee te slepen naar je nieuwe huis. Het is een hele onderneming, maar deze tips kunnen je helpen het te doen.

Geld besparen op je verhuizing

verhuis-doos-hond-verhuizen

Verhuizen is niet alleen veel werk, maar kan je ook veel geld kosten. Volg deze verhuisbudget hacks om je kosten laag te houden.

  • Vraag offertes van minstens drie verschillende verhuizers. Dit helpt je de beste prijs te krijgen, en je kunt zelfs ontdekken dat een bedrijf bereid is zijn prijsopgave te verlagen als het betekent dat je je bedrijf krijgt.
  • Bekijk al je mogelijkheden. De beste manier om te verhuizen is de manier die zinvol is voor je behoeften en je budget. Prijsvergelijk verhuisbedrijven met het huren van een verhuiswagen of het gebruik van een verplaatsbare verhuiscontainer om je op je meest kosteneffectieve optie te richten.
  • Zoek gratis inpakmateriaal. Je kunt vaak gratis dozen scoren door plaatselijke winkeliers op te bellen of gewoon vrienden en familieleden te vragen.
  • Wees flexibel. Heb je wat speling wat betreft het tijdstip waarop je moet verhuizen? Bespaar geld door te kiezen voor een verhuizing halverwege de dag of halverwege de week.

Hoe in te pakken voor een verhuizing

verhuisdozen

Inpakken om te verhuizen is misschien wel het meest tijdrovende deel van het hele proces. Onze beste tips voor het inpakken voor een verhuizing gaan allemaal over bochten afsnijden, zodat je jezelf tijd kunt besparen en er toch voor kunt zorgen dat je bezittingen beschermd zijn. Met dat in gedachten zijn hier de inpaktips voor verhuizen die je moet kennen voor een soepelere verhuizing.

  • Maak de laden van je ladekast niet leeg. Haal de laden uit de commode, laat de voorwerpen erin zitten, en zet ze vast door de lade in plastic te wikkelen. Als het niet te zwaar is, kun je de laden in de commode laten en alleen de commode zelf in plasticfolie wikkelen.
  • Laat je kleren aan de kleerhanger hangen. Houd kleren op hun hangers en groepeer ze en wikkel ze in grote vuilniszakken of hang ze in een garderobedoos.
  • Gebruik je linnengoed, handdoeken en andere zachte voorwerpen. Wikkel breekbare voorwerpen zoals glazen of parfumflesjes in sokken als serieuze opvulling, en gebruik linnengoed en handdoeken als opvulling voor breekbare, moeilijk in te pakken voorwerpen zoals lampen en vazen. Gebruik in de keuken theedoeken om messen en andere scherpe voorwerpen stevig in te wikkelen, door ze er met een elastiekje aan vast te maken.
  • Gebruik potten om kleine voorwerpen in te bewaren. In plaats van extra dozen te verspillen voor kleine keukenvoorwerpen als kruiden en gadgets, vul je er je grote potten en andere afsluitbare bakken mee. Je bespaart er een ton ruimte mee.
  • Wikkel een klein beetje plasticfolie om dingen die kunnen morsen. Voorkom morsen tijdens het vervoer door met plasticfolie de deksels vast te zetten van dingen als zeep, shampoo, schoonmaakmiddelen, en andere dingen die je niet over je spullen wilt uitgieten.
  • Pak je koffers in. Je komt ermee weg om veel zware dingen in koffers in te pakken, omdat ze door hun wieltjes gemakkelijk te verplaatsen zijn. Gebruik koffers om dingen in te pakken die niet zo gemakkelijk in dozen te vervoeren zijn, zoals boeken en zwaar dienblad.
  • Kleurcodeer dozen. Bespaar tijd met het labelen van je dozen door een vel verschillend gekleurde stickers te pakken en elke kleur een kamer toe te wijzen. Op die manier kun je supersnel zien wat waarheen moet, en hoef je niet telkens de stift te zoeken als je een doos dichtmaakt.
  • Maak foto’s van de inhoud van de doos. Maak snel een foto van de binnenkant van de dozen nadat ze ingepakt zijn, voor het geval je je later nog eens moet herinneren wat waar zit. Hoewel je niet elk voorwerp op de foto kunt vastleggen, moet het je helpen een algemeen idee te krijgen van wat je in elke doos zult vinden.
  • Maak een foto van de achterkant van je TV. Het kan moeilijk zijn te onthouden waar al die draden heen gaan. Terwijl je TV nog ingeplugd is, maak je een foto van de achterkant, zodat je later nog weet hoe je hem weer moet instellen.
  • Stel een tas voor verhuisbenodigdheden samen. Pak een kleine plunjezak of koffer in met de spullen die je tijdens je verhuizing en meteen nadat je op je nieuwe plek bent aangekomen nodig hebt, zoals belangrijke documenten, medicijnen, opladers, elementaire toiletartikelen, een paar kledingwissels, enz.

Verhuisdag

verhuizen

De verhuisdag zelf is supervervelend – en het kan ook superstressvol zijn. Deze verhuistips helpen je er doorheen.

  • Pak een koelbox in. Voorraad een koelbox met gemakkelijk te pakken spullen die je de hele dag op krachten kunnen houden, zoals waterflesjes en snelle snacks. Neem hem mee in de auto in plaats van in de verhuiswagen, zodat je er bij kunt wanneer het nodig is.
  • Heb een plan voor kleine kinderen en huisdieren. Als je kinderen te jong zijn om op de verhuisdag te helpen, kun je ze het beste bij vrienden of familie laten rondhangen om je stress een beetje te verlichten en ze veilig te houden. Hetzelfde geldt voor huisdieren. Als je kunt, regel dan alternatieve plannen voor je kleintjes en je harige – je zult er allemaal gelukkiger van worden.
  • Zorg dat je de dag voor de verhuisdag ingepakt bent. Inpakken op het laatste moment kan je hele dag vertragen. Maak er een doel van om helemaal ingepakt te zijn voor je verhuizers komen of het tijd is om de huurwagen op te halen. Op die manier kun je je meteen concentreren op het volbrengen van de taak die je te wachten staat. Maak ook gebruik van handige meubelhondjes, zodat je niet alles hoeft te sjouwen.

Uitpakken

verhuizen-spullen-inpakken

Je bent eindelijk aangekomen, maar er is nog meer te doen. Hier is hoe je kunt stoppen met uitstellen en het uitpakken kunt versnellen.

  • Begin met de keuken. Als je eerst de keuken klaar hebt, geeft dat je meteen een groot gevoel van voldoening en kun je je volledig richten op de kamers die gemakkelijker uit te pakken zijn.
  • Geef jezelf een deadline. Plan een housewarming party of een meer ongedwongen samenzijn voor een paar weken na je verhuizing om jezelf een vaste einddatum te geven om al je uitpakwerk gedaan te hebben.
  • Zet wat muziek op. Muziek maakt alles beter. Sla de TV over (die leidt alleen maar af) en zet een paar goede deuntjes op om je te vermaken tijdens het uitpakken en een broodnodige afleiding te bieden van de eentonigheid.
  • Doe een beetje tegelijk. Stress jezelf niet als je probeert elke doos meteen uit te pakken. Krijg de belangrijkste dingen gedaan, en concentreer je dan in plaats daarvan op het doen van wat je kunt als je kunt, door slechts tien of vijftien minuten per keer aan het uitpakken te besteden in plaats van het gevoel te hebben dat je er uren mee bezig moet zijn. Het zal uiteindelijk allemaal gedaan worden.
  • Geef jezelf geen keus. Voel je je een beetje sadistisch? Stort een doos vol spullen op je bed of in je badkuip, zodat je geen andere keus hebt dan alles uit te ruimen en op te bergen als je je ruimte nuttig wilt gebruiken.
  • Ontdoe je van dozen terwijl je ze leegmaakt. Zodra een doos van al zijn spullen leeg is, breek je hem af en recycle je hem. Dit geeft je een fysieke markering van vooruitgang en maakt broodnodige ruimte vrij in je nieuwe huis.
  • Heb een plan voor eten. Laten we reëel zijn: je zult niet willen koken terwijl je ook nog aan het inrichten en uitpakken bent. Geef jezelf het cadeau van afhaalmaaltijden zonder schuldgevoel, zodat je je meer kunt concentreren op al het andere dat gedaan moet worden.

Gooi rommel van te voren weg

man-verhuizen-verhuisboxen

We kunnen niet genoeg benadrukken hoeveel gemakkelijker je verhuizing zal zijn als je je spullen organiseert en wat je niet nodig hebt weggooit, recycleert of doneert in plaats van het mee te slepen naar je nieuwe huis. Het is een hele onderneming, maar deze tips kunnen je helpen.

  • Ontdoe je van voorwerpen die je niet opnieuw zou kopen. Als je beslist of een voorwerp een doel in je leven dient, vraag je dan af of je er geld aan zou gaan uitgeven als je het nog niet had. Als je dat niet zou doen, heb je het waarschijnlijk niet nodig.
  • Als het niet meer past, uit de mode is, en/of je hebt het al een jaar niet gedragen, doe het dan weg.
  • Maak afspraken over het ophalen van donaties. Als je weet dat je grote spullen zoals meubels en tapijten zult doneren, plan dan van tevoren een ophaalregeling, zodat je zeker weet dat je een organisatie hebt die ze kan komen halen.
  • Overweeg kortstondige opslag. Als er spullen zijn die je nog net niet kunt wegdoen maar waarvan je niet zeker weet of je ze wel nodig hebt, kun je ze misschien in een kortdurende opslagruimte zetten en later evalueren.

Verhuistips zijn er allemaal om het jezelf net iets gemakkelijker te maken. Volg die hierboven en je zult merken dat, deze keer, je verhuizing misschien niet zo erg is als je verwacht had.

Laat een reactie achter