Het inpakken van je spullen en ze dan vervolgens verhuizen, hoeft niet rampzalig te zijn. Volg deze verhuistips en je zult voor je het weet ontspannen in je nieuwe woning zitten.

Verhuizen is net zoals het trekken van een tand of het rijden over een lange saaie weg één van die beproevingen, die bijna iedereen wel een keer moet doorstaan. Het is soms onaangenaam, het is nooit echt leuk, maar het leidt meestal gelukkig wel tot een positief resultaat. Hoe soepel het verhuizen uiteindelijk gaat, hangt van een aantal belangrijke factoren af. Het van tevoren plannen van het proces zal ervoor zorgen dat het inpakken, het verhuizen en het uitruimen zonder problemen kan verlopen.

Gelukkig zijn er, omdat bijna iedereen op een gegeven moment wel een keer moet verhuizen, tal van beproefde verhuistips te vinden die het hele proces gemakkelijker kunnen maken. Het volgen van een verhuislijst kan je helpen om ervoor te zorgen dat alles vóór, tijdens en na de verhuizing in orde komt. Een andere goede verhuistip is om je open te stellen voor alle komende veranderingen. Sommige verhuistips zijn gericht op het pakken, terwijl andere je bijvoorbeeld eraan herinneren om abonnementen op te zeggen of om dingen in het nieuwe huis te laten voorbereiden. Wij helpen je om aandacht te hebben voor de kleinere details, zoals hoe je tijdens een verhuizing voor je huisdieren kunt zorgen of wat je moet doen als de verhuizers te laat zijn. De belangrijkste verhuistips kunnen echter ook betrekking hebben op de fysieke verhuizing zelf.

Tijdens een verhuizing kan er veel misgaan. Er kan gelukkig ook veel goed gaan en met alles wat er bij een verhuizing komt kijken, is er geen eenduidige handleiding met handige tips voor elk afzonderlijk scenario dat tijdens het verhuizingsproces zou kunnen ontstaan. Iedereen is anders en we gaan ook anders met bepaalde situaties om. Bovendien heeft iedereen ook unieke bezittingen – een antieke porseleincollectie, kostbaar houten meubilair, delicate erfstukken – waarvoor speciale voorbereidingen nodig zijn, maar in de meeste gevallen helpt deze algemene lijst met verhuistips en trucs je een heel eind op weg.

Lees snel onze tips en bereid je voor op een soepelere, snellere en gemakkelijkere verhuizing.

1. Boek op tijd de verhuisdienst in

aad-de-wit-verhuisbus-min

Als je verhuisdiensten inhuurt, benodigdheden wilt huren of als je gebruik wilt maken van de diensten van schilders of schoonmakers, boek dan tijdig. Als je hier te lang mee wacht, kan dit betekenen dat je een hogere prijs moet betalen of helemaal geen vrachtwagen of verhuizers kunt krijgen omdat iedereen al volgeboekt zit. Wij kunnen Aad de Wit Verhuizingen aanraden wanneer je jouw verhuizing vlot, netjes en op tijd wilt laten verlopen. Zijn zijn de echte specialisten als het om verhuizen gaat!

2. Ruim een hoop rommel op

Het kan overweldigend zijn om al je bezittingen in dozen, tassen of kisten te moeten stoppen. Maak het jezelf een beetje gemakkelijker door het te veel aan rommel al weg te gooien of weg te geven. Voordat je een doos inpakt, moet je je echt afvragen of je dat in je nieuwe huis nog nodig zult hebben.

Je hoeft zo minder in te pakken, minder te verhuizen en minder uit te pakken en je begint het leven in je nieuwe huis ook met een schone lei.

verhuisdozen-min

3. Maak een verhuismap

Verzamel nieuwe adressen, huur- of aankooppapieren, verhuiscontracten en meer in één map. (Overweeg ook om altijd een papieren exemplaar bij de hand te hebben voor het geval dat je telefoon of laptop het toevallig niet doet) Als er tijdens het planningsproces of de verhuizing zelf vragen opkomen, heb je het antwoord (en de bewijzen van overeenkomsten, betalingen en meer) bij de hand.

4. Pak zo veel mogelijk van tevoren in

In het ideale geval weet je al weken of zelfs maanden van tevoren dat je gaat verhuizen (al weet je soms nog niet waarheen). Begin dan alvast met het inpakken van spullen, die je niet direct nodig hebt. Als het tijd is om alles in te pakken, ben je misschien al met de helft klaar. In de stressvolle laatste weken en dagen vlak voor de verhuizing kun je het dan iets rustiger aan doen.

verhuislift-amsterdam-min

5. Maak alles in de nieuwe woning in orde

Zodra de datums zijn vastgesteld, kun je contact opnemen met de benodigde providers om in je nieuwe woning alles aan te sluiten en in orde te maken. Je wilt daar niet moe van de verhuizing aankomen en ontdekken dat de elektriciteit, het water of het internet het niet doet. Plan het van tevoren en bewaar je verzoeken in een map, die je altijd bij de hand hebt. Doe hetzelfde vanaf de vertrekdatum bij het oude huis.

6. Houd essentiële zaken bij de hand

Stop de avond voor de verhuizing alle benodigdheden die je de volgende dag meteen nodig hebt in een tas of in een doos. Je kunt dan denken aan schone kleding, een tandenborstel, onmisbare knuffels of speelgoed voor de kinderen, medicijnen, papierwerk, enz. Als er een catastrofe toeslaat en je bijvoorbeeld verdwaalt, heb je in ieder geval wat essentiële zaken bij je.

verhuizers-aad-de-wit-min

7. Investeer in hulpmiddelen

Een paar dagen voor de grote stap moet je kijken of je alles wat je nodig hebt bij de hand hebt. Het laatste wat je wilt, is dat je naar de winkel moet rennen terwijl je dozen aan het inpakken bent. Bestel of koop stanleymessen, plakband, permanente markers, verpakkingstape, inpakmateriaal en vuilniszakken. Als het niet allemaal tijdens de verhuizing wordt gebruikt, komt het later vast nog eens van pas.

Misschien is het ook een idee om bij een verhuisbedrijf verhuisgereedschap te huren. (Als je een verhuisservice inhuurt, hebben ze waarschijnlijk alles inbegrepen) Als je heel vaak verhuist, kun je deze tools wellicht beter kopen. Een touw en katrol of een verhuislift kan je uren werk en brokken besparen.

Laat een reactie achter