Wil je graag een zwembad kopen? Dan kan dat als huiseigenaar zowel frustrerend als geweldig zijn. We hebben een lijst met tien dingen samengesteld die je moet weten om het kopen van een zwembad te vergemakkelijken.

1. Budgeteer zorgvuldig

Er zijn tal van variabelen die in elk zwembadproject passen, dus het eerste dat je moet overwegen, is het bedrag dat je bereid bent te besteden. Jouw budget kadert de constructie, de installatie en de stijl van jouw zwembad. Het is verstandig om rekening te houden met de onderhoudskosten op de lange termijn, de maandelijkse verzekeringspremies en andere lopende kosten. Maar het is van cruciaal belang dat je weet wat jouw limiet voor de grote eenmalige uitgave voor het installeren van het zwembad zelf is.

2. Plan zorgvuldig je stappen

Onderzoek de richtlijnen voor zwembaden in jouw gemeente. Er kunnen vergunningen vereist zijn en voorschriften bestaan voor de schermen of andere functies, die potentiële kosten voor jouw project met zich meebrengen. Bovenal wil je de hoge boetes, die vaak samenhangen met schendingen van de verordening, vermijden.

3. Krijg ideeën

zwembad-groot

Glijbanen, duikplanken, waterpartijen, verlichting, onderhoudsvriendelijke functies, een verbazingwekkende landschapsarchitectuur… wat je hartje ook maar begeert. Maak een dreamboard op Pinterest, maak een plakboek of ga digitaal en verzamel alle ideeën die je tegenkomt tijdens die zoekacties. Het idee is om dingen te verzamelen die je leuk vindt, zodat je voor elke fase van het project voldoende opties hebt.

4. Creëer balans

Werk samen met jouw zwembadontwerper om jouw budgettaire vereisten af te zetten tegen jouw meest gewenste functies en de eventuele lokale beperkingen. Dit is de stap waar jouw zwembadproject echt vorm begint te krijgen.

5. Overweeg het onderhoud

Kies voor apparatuur met een lange levensduur, dat gemakkelijk te onderhouden is en wordt geleverd met een uitstekende garantie. De lopende operationele kosten voor jouw zwembad worden een noodzakelijk onderdeel van jouw huishoudbudget. Je kunt ook eerst een intex zwembad overwegen, om aan te kijken of een zwembad in de tuin echt bevalt.

6. Ontwerp met een doel

design-zwembad

Bouw je een zwembad voor vrienden en familie om rond te hangen, alleen voor je kinderen om in te spelen, voor jou en je partner om jullie terug te trekken, voor training en/of therapiedoeleinden of een combinatie hiervan? Overweeg het praktische gebruik van jouw zwembad in de achtertuin bij het kiezen van ontwerpfuncties. Het is veel gemakkelijker om in het begin iets te installeren dan om het later te moeten veranderen.

7. Deel de omgeving slim in

Wanneer je de functies en fittingen kiest, kies dan zorgvuldig planten en landschapsdetails om te voorkomen dat je je onderhoudsinspanningen in de toekomst verhoogt. Gebruik functies die jouw leven op de lange termijn gemakkelijker zullen maken.

8. Groene voordelen

Sommige functies kunnen helpen om meer te besparen dan alleen het milieu. Investeren in ‘groene’ opties zoals een automatische afdekking en een goede filtratie kan je veel geld besparen door het energie- en waterverbruik te verlagen, evenals de onderhoudskosten.

9. Update jouw verzekering

Ongelukken kunnen duur zijn, dus neem even de tijd om de verzekeringspolis bij te werken met details die relevant zijn voor jouw zwembad. De dekking voor alles, van zwembadgerelateerd letsel tot schade door natuurrampen, kan verrassend betaalbaar zijn.

10. Open met een spetterend feest

zwembad-tuin

Plan een geweldig openingsevenement voor het zwembad om jouw investering te vieren. Dit kan een geweldige mijlpaal zijn en je iets leuks geven om op te focussen wanneer het onvermijdelijke ongeluk gebeurt of vertraging in je bouwtijdlijn ontstaat.

Laat een reactie achter