Bitcoin was in 2020 goed voor meer dan 66% van de totale marktkapitalisatie van cryptovaluta en economische analisten voorspellen dat de groei de komende jaren zal aanhouden. Ondanks zijn hoge volatiliteit is Bitcoin de enige volledig gedecentraliseerde digitale munt die snelle en veilige grensoverschrijdende geldtransfers mogelijk maakt. Bovendien zijn de transactiekosten relatief lager dan bij andere digitale betaalmethoden, waardoor het de ideale valuta is voor online bedrijven.

Veel e-handelaars gebruiken steeds vaker Bitcoin als betaalmiddel. Dat komt vooral door het groeiende aantal klanten wereldwijd dat bereid is om met crypto te betalen voor goederen en diensten. In tegenstelling tot creditcardbetalingen waarbij u via de banken en andere financiële instellingen moet gaan, is Bitcoin een gedecentraliseerde betaalmethode. Handelaars kunnen Bitcoin-betalingen rechtstreeks in hun portefeuille ontvangen.

Aan de andere kant zou het verwerken van uw Bitcoin-betalingen via vertrouwde crypto-uitwisselingsplatforms zoals Bitcoins Era ook meer gemak kunnen bieden. Vertrouwen op deze crypto dienstverleners kan waarde toevoegen, zodat u veilig kunt handelen en beleggen met de ontvangen Bitcoin-bedragen. Ook kunt u snel geld in de gewenste fiatvaluta naar uw bankrekening overmaken wanneer u dat nodig hebt. Hieronder volgen de belangrijkste manieren waarop Bitcoin de toekomst van eCommerce zou kunnen beïnvloeden.

Marktexpansie

bitcoin-processor-computer

Een van de grootste uitdagingen waarmee veel eCommerce-bedrijven tegenwoordig op de wereldmarkt worden geconfronteerd, is het voortdurend aanpassen van prijzen en aan het fiat-geld van elk land waar zij actief zijn. Dat heeft veel bedrijven ervan weerhouden uit te breiden naar nieuwe potentiële markten. Bitcoin zou dergelijke beperkingen kunnen oplossen omdat het een gedecentraliseerde digitale munt is, die niet onderworpen is aan overheidsbeperkingen zoals fiatvaluta.

Daardoor kunnen onlinehandelaars wereldwijd betalingen van verschillende klanten verwerken zonder prijzen of valuta aan te passen. Bovendien gebruiken steeds meer mensen Bitcoin en andere cryptovaluta om te betalen voor goederen en diensten. Dat biedt eCommerce-bedrijven een enorme nieuwe markt die zij kunnen benutten voor meer klantenverkeer en winstgevendheid.

Het accepteren van Bitcoin zou online handelaars ook in staat stellen zich gemakkelijk te wagen op de onaangeboorde markten in regio’s zonder bankinstellingen, aangezien gebruikers geen bankrekening nodig hebben. Met Bitcoin kunt u uw bestaande klanten aanspreken en nieuwe klanten aantrekken op de wereldmarkt.

Verminderd risico op fraude 

eigen website

Het e-Commerceplatform is een toevluchtsoord voor fraudeurs die zich vaak richten op bedrijven via terugboekingen en terugbetalingen. Bitcoin draait op blockchain-technologie die zorgt voor een betere beveiliging van alle transacties. Het valideert transactiegegevens op een versleutelde keten van blokken, waardoor de gegevens onomkeerbaar worden. Het netwerk verzamelt alle transactie-informatie in een digitaal grootboek, dat voor alle gebruikers toegankelijk is.

Bitcoin is een Peer-to-Peer valuta, wat betekent dat er geen tussenpersoon bij de transacties betrokken is. Bovendien genereert het netwerk voor elke gebruiker een versleutelde, persoonlijke sleutel om zijn portefeuille te beveiligen. Deze voorzieningen maken het iedere gebruiker of derde onmogelijk het transactiegrootboek te compromitteren, waardoor handelaars

Slim bijhouden van gegevens

google-analytics-statistieken

Het bijhouden van transactiegegevens kan erg hectisch zijn, vooral voor e-Commercewinkels die dagelijks grote aantallen klanten bedienen. Dat is het andere gebied waarop Bitcoin nuttig zou kunnen zijn voor online bedrijven. De blockchain verifieert en compileert tegelijkertijd alle Bitcoin transacties op een gedeeld permanent grootboek, in tegenstelling tot betalingen met creditcards. Elke handelaar heeft toegang tot de informatie op het netwerk om zijn uitgaven en cashflow gemakkelijk te kunnen volgen, zonder een apart register van Bitcoin transacties bij te houden. Dat zou online bedrijven in staat stellen geschillen over Bitcoin-betalingen met klanten, leveranciers en werknemers snel op te lossen.

Bitcoin is ongetwijfeld een zeer volatiele valuta, maar biedt ongelooflijke voordelen in de e-handel, waaronder mogelijkheden voor marktuitbreiding, goedkope verwerking van grensoverschrijdende betalingen, intelligente administratie en minder risico op fraude. Bitcoin zal dus een belangrijke rol blijven spelen in de toekomstige transformatie van eCommerce, en zal online bedrijven de gewenste innovatieve voorsprong geven.

Laat een reactie achter